Jenom schody se vždycky zametají /nebo zametaly/ zeshora.
A pokud se ceny originálů nepřispůsobí platům a možnostem obyvatelstva, tak se pálit bude.
Je to špatné, já to uznávám. Ale s poctivostí musí začít ti nahoře.
Moderátor: Baneshee

ty si myslis ze kdyz si nekdo neco prirazi (k cene) tak je to okradani? (Tyhle peníze jdou do křátu nějakýmu obchodníkovi – a ten nás okrádá, protože si navyšuje svoje příjmy.) von proste neni blbej, chce si vydelat co nejvic tak prirazi co muze (=dokud lidi kupujou) to bys pak moh rict ze te vokrad (nejmenovany) obchod, protoze ti prodali rohlik za 1,50Kc misto 0,5Kc (to sem placnul, fakt netusim kolik je vyrobni cena rohliku). A co mekac? a KFC? 69Kc za twistra kterej stoji max 15 kc! proste vydelavaj a to je dobre.. lip nez kdyby kradli..nebo ne?Martin Veselý píše:Asi bych to napsal takhle: vypalovaní, crackování , apod. je nelegální a je to krádež. Ale koho přesně okrádáme: CD s hrou stojí cca. 1500Kč, výrobní cena je asi tak 50Kč, výrobci a producentovi jde tak 300Kč a jsem na 350Kč, přeženu-li to, jsem na 500Kč za hru. Potom se musím ptát, kde je zbytek, tj. 1000Kč. Tyhle peníze jdou do křátu nějakýmu obchodníkovi – a ten nás okrádá, protože si navyšuje svoje příjmy. Vezmu-li to v procentech, kdo si pořídí nelegální kopii, okrade o 30% vydavatele a o 60% obchodníka.
Vezmu to zase z druhé strany, průměrný pracující si na hru v USA vydělá za 1/2den, v Německu za den, u nás to je za 5dnů.
Takže doporučení pro obchodníky: nepředražujte CD s hrama (DVD s filmy, hudební CD) a každý si radši koupí originálku za 500 (v pěkném balení) a nebude přepalovat nelegální CD.
Toto berte jako můj názor, nikoho nechci navádět k přepalování.

Mno mě se taky nelíbí předražený ceny za hry, nebo DVD. Ale pokud bych si něco vypálíl, tak mám alespon tolik soudnosti abych si přiznal že je to nelegální.deda píše:Nic se neděje.
Jenom schody se vždycky zametají /nebo zametaly/ zeshora.
A pokud se ceny originálů nepřispůsobí platům a možnostem obyvatelstva, tak se pálit bude.
Je to špatné, já to uznávám. Ale s poctivostí musí začít ti nahoře.

U her je situace vysvetlitelna pomerne snadno. Vyvoj hry to jsou radove desitky az stovky milionu korun. Priklad: mejme 15clenny tym. Mzdove naklady na cloveka 40000 (To neni nijak moc, spocitejte si kolik z toho dostane clovek a kolk Spidla. Pocitam to pro Cesko protoze na zapad by nikdo za tak mrzky peniz nedelal). Tzn. za mesic 600000,- a to nejsou zdaleka vsechny naklady. Kde jsou najmy, sit, elektrika, nakupy kompu, vyvojovych nastroju...zombie píše:Jde o to, že lidi tady prostě nemyslí. Kdyby zlevnili CD o 50%, spotřebitelé by jim utrhli ruce. Co byste řekli na originál audio CD za 300 nebo dokonce za 250? Já bych to kupoval jak vzteklej! To samý s hrama, originálka nejnovějšího hitu za 500 by byl trhák. Ale ne, "z důvodu rostoucího pirátství je potřeba investovat do dražších a dražších protikopírovacích ochran", které mají životnost pár dní, maximálně týdnů. Hm...

Ty lokalizace jsou jediný pozitivum na současných hrách. Možná to vám náctiletým, kteří se od mala učíte anglinu bude připadat jako zbytečnost, ale já se "musel" učit 8 let rusky a je mi to dnes na h...., Telecom dneska taky nikomu nedá nic zadarmo a už jsme si na to zvykli. S hrama nebo hudebníma CD je to podobně ................... proč by vydávali 80000 CD za 250Kč, když prodaj 40000 za 500Kč, u her je to podobně, jenom cena je vyšší. Tímto narážím na všechny ty svědomitý, co každé CD poctivě koupí a pak tady vykládaj něco o morálce.shadow píše:Ono k tem hram. ono kdyby k nim nedelali ty debilni lokalizace, tak by taky mohly byt o neco levnejsi. A na pultech taky o dva, tri mesice driv..... Jinak nechapu, co se autor threadu snazil timto dokazat. Je to otazka svedomi kazdyho z nas.

Hmm, tak to nevim.. proc by meli mit pirati zajem kopirovat cesky verze, kdyz vetsinou jeste pred oficialni americkou distribuci se na netu vali anglicke releasy.X-diablo píše:Ty Český lokalizace mají pro vydavatele a vývojáře veliký význam, protože když vydají hru kompletně česky tj. dabing text a vše se nedá ze hry jenom tak vytáhnout, nemusí se bát, že hru okopírují piráti po celém světě.