CVAKANIE DISKU
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Snakeeyes
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
CVAKANIE DISKU
Pred 3 mesiacmi som kúpil HDD Maxtor 80GB 7200ot. 8MB cache, predelil ho Fdiskom na 2 particie.
Už tretí mesiac sa stretávam s nasledovnými chybami. Sem tam pri formátovaní C particie nájde asi 0,87MB vadných klustrov (problém je, že ako kedy niekedy sa naformatuje bez nich) a disk pri operáciách vo Windowse napr. kopírovanie niekedy začne divne CVAKAŤ (takéto cvakanie som počul len na IBM predtým ako mi odišlo, ale to aj evidentne pri cvakaní brzdilo, spomalovalo a tak) Maxtor pri cvakaní ide ďalej.
Tak neviem, je to reklamáciu? Nie je to na reklamáciu? Ako sa toho zbavíť?
Ak mi cvakne pri napaľovaní CD tak CD odpáli! Čo mi radíte?
Už tretí mesiac sa stretávam s nasledovnými chybami. Sem tam pri formátovaní C particie nájde asi 0,87MB vadných klustrov (problém je, že ako kedy niekedy sa naformatuje bez nich) a disk pri operáciách vo Windowse napr. kopírovanie niekedy začne divne CVAKAŤ (takéto cvakanie som počul len na IBM predtým ako mi odišlo, ale to aj evidentne pri cvakaní brzdilo, spomalovalo a tak) Maxtor pri cvakaní ide ďalej.
Tak neviem, je to reklamáciu? Nie je to na reklamáciu? Ako sa toho zbavíť?
Ak mi cvakne pri napaľovaní CD tak CD odpáli! Čo mi radíte?
- Snakeeyes
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ano konektor je zastrčený dobre........skúšal som aj rôzne zdroje.....vo Windowse nie je napísané že má vadné clustery.....iba pri formátovaní príkazom format c: nájde na tých istých miestach.......ale len NIEKEDY!!!! vadné clustery. Tak neviem, a ak sa k tomu pridáva to divné cvakanie....akoby sa sekol a vyhľadáva znova......????????
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pokazdy kdyz zacal nejakej disk takhle "cvakat" tak do 2 dnu odešel - dost se divim, ze ti furt bezi... V kazdym pripade bych se na nej uz nespolejhal.... Vypadá to na reklamaci. 0.87 MB v bad clusterech je sakra dost na novej disk.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Snakeeyes
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nemohlo by to byť slabým zdrojom v práci mi necvaká.......v mám XP2100, CDRW,CDR,Disk, RACK,4ks (8cm) chladiče zapojené a zdroj len 250W.KuKla píše:zkus utilitu od výrobce a SMART. ale myslim, že je jasnej na reklamaci...
Postačuje na to všetko zdroj?? Neviem ako vypočítať odber:-(
Mohlo by to byť reštartovanie elektroniky disku z dôvodu nízkeho napätia?
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo mas recht, slabej zdroj by to mohl delat taky.... pokud to na silnejsim nedela tak by to mohlo byt ono. A ty bad clusters to hlasi i na tom PC se silnym zdrojem??? jestli jo tak ten HDD bude stejne asi v čudu...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- Snakeeyes
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nie nie.........pokiaľ naformátujem na NTFS už vadné clustre zmiznú.......a v práci zdá sa mi, že šlape v pohode. Len je tu moc hluku tak nepočujem či v šufli cvaká stále alebo nie:(((Sentenced píše:Jo jo mas recht, slabej zdroj by to mohl delat taky.... pokud to na silnejsim nedela tak by to mohlo byt ono. A ty bad clusters to hlasi i na tom PC se silnym zdrojem??? jestli jo tak ten HDD bude stejne asi v čudu...
- †VeGaN†
- Začátečník
Urcite ho hned chod vyreklamovat a zalohuj si data!!!! Mal som uz 3 Maxtori ktore odisli takto a to hned za sebou behom 1 mesiaca (asi vadna seria, alebo skladnikom padla paleta z diskami vo velkosklade)Snakeeyes píše:Nie nie.........pokiaľ naformátujem na NTFS už vadné clustre zmiznú.......a v práci zdá sa mi, že šlape v pohode. Len je tu moc hluku tak nepočujem či v šufli cvaká stále alebo nie:(((Sentenced píše:Jo jo mas recht, slabej zdroj by to mohl delat taky.... pokud to na silnejsim nedela tak by to mohlo byt ono. A ty bad clusters to hlasi i na tom PC se silnym zdrojem??? jestli jo tak ten HDD bude stejne asi v čudu...
Elektronika znici uplne ten harddisk, preto mas vadne clustery. A NTFS dokaze obist vadne clustery preto ich nevidis po formatovani, fat32 nie.
PC: AMD Opteron 146(245x10),Zdroj TAGAN 530W, Apacer 2X512MB RAM PC-500, Asus RADEON X1900XT 512MB, ABIT KN8 ULTRA, SB X-FI, 19"LCD SAMSUNG 970P, DVDRW+/- Samsung 162L, 160GB MAXTOR SATAII, Creative I-Trigue 5600 5.1...
NOTEBOOK: UMAX- Pentium 4 2.8GHz, 1GB RAM, 40GB HDD, CDRW/DVD, ATI MOBILE 9700 128MB, 17" DISPLAY..
I Don't BUY DELL...I would like to wish Paul success against Dell Inc.
NOTEBOOK: UMAX- Pentium 4 2.8GHz, 1GB RAM, 40GB HDD, CDRW/DVD, ATI MOBILE 9700 128MB, 17" DISPLAY..
I Don't BUY DELL...I would like to wish Paul success against Dell Inc.
- Snakeeyes
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Urcite ho hned chod vyreklamovat a zalohuj si data!!!! Mal som uz 3 Maxtori ktore odisli takto a to hned za sebou behom 1 mesiaca (asi vadna seria, alebo skladnikom padla paleta z diskami vo velkosklade)
Elektronika znici uplne ten harddisk, preto mas vadne clustery. A NTFS dokaze obist vadne clustery preto ich nevidis po formatovani, fat32 nie.[/quote]
Dal som ho na reklamáciu. Včera som pozeral tak kupovaný bol presne pred mesiacom. Ešte som ho prešiel utilitou od Maxtoru POWERMAXOM a hlásil 6 číselný kod chyby pri SMARTE zo stránky maxtoru mám, že 6 číselný kod - reklamacia!!!! Tak je tam. Ináč kontrola disku padala už pravidelne. Ešte šťastie, že som vydoloval dáta.....tj.25 gb dát to by ma sakra mrzelo.
Týmto si to MAXTORY u mňa posrali.....mal som teda asi 5ks doteraz a boli super.......hmmm no asi nikomu nepadali palety
Elektronika znici uplne ten harddisk, preto mas vadne clustery. A NTFS dokaze obist vadne clustery preto ich nevidis po formatovani, fat32 nie.[/quote]
Dal som ho na reklamáciu. Včera som pozeral tak kupovaný bol presne pred mesiacom. Ešte som ho prešiel utilitou od Maxtoru POWERMAXOM a hlásil 6 číselný kod chyby pri SMARTE zo stránky maxtoru mám, že 6 číselný kod - reklamacia!!!! Tak je tam. Ináč kontrola disku padala už pravidelne. Ešte šťastie, že som vydoloval dáta.....tj.25 gb dát to by ma sakra mrzelo.
Týmto si to MAXTORY u mňa posrali.....mal som teda asi 5ks doteraz a boli super.......hmmm no asi nikomu nepadali palety
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Snakeeyes
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak to som žiaľ neodfotil........no včera som to tam zaniesol, zobral to bez problémov ale do veľkoskladu pôjde až vraj o týždeň. Tak som mu povedal...tvoj problém, ja som to kúpil tu, takže o mesiac dovidenia.pavel.minarik píše:doporučuju udělat screenshot té obrazovky s chybou, třeba i pomocí digitálu a donést to do prodejny i s diskem
Buď disk alebo peniaze!
- Butcherson
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Cvakani...
Koupil sem novej pocitac a pri zapojeni puvodniho disku k novymu,se zamerem zkopirovat data na novej harddisk se ozvalo cvakani a konec.Uz mam doma celkem 3 cvakajici disky.S tim se zrejme neda delat nic,ze?
DIky!
DIky!
- Snakeeyes
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cvakani...
Ale v podstate sú 2možnosti prvá : REKLAMACIA ale ešte predtým by som odskúšal programom k disku disk trošku spomaliť. Ja som svoj problém s MAXTOROM vyriešil asi takto prvý cvakajúci čo odišiel šiel na reklamáciu dali nový, druhý nový cvakal zase - programom AMSET od Maxtoru som nastavil QUIET (ticho) namiesto FASTEST SEEK čo bolo nastavené od výroby. Mám taký dojem akoby doska rýchlo pristupovala na disk a disk s predstastaveným FASTEST (výkon) nestíhal a preto reštartoval elektroniku a znova sa rozbiehal.........tzv. cvakanie.Butcherson píše:Koupil sem novej pocitac a pri zapojeni puvodniho disku k novymu,se zamerem zkopirovat data na novej harddisk se ozvalo cvakani a konec.Uz mam doma celkem 3 cvakajici disky.S tim se zrejme neda delat nic,ze?
DIky!
- JIKKA
- Nováček
-
Re: CVAKANIE DISKU
Stáhni si od Maxtoru Testovací Utilitu a odzkoušej ho (Full Test).Snakeeyes píše:Čo mi radíte?
Totiž:
Při montáži 4 stejných počítačů kamarád, který se shlédl v ATA 133 a Maxtoru dva ze čtyřech disků reklamoval. Jeden se po 2 dnech odcvakal do neznáma a už nešel vůbec. Stáhl tuhle utilitu a ta mu řekla u jednoho disku 6 místné číslo a u dvou 3místné. U maxtoru mu sdělili, že pokud je výsledek 6místný, tak je to špatná série a reklamovat...
A to ten druhý disk jel jinak (zatím) bez problémů...
Barton 2500+ 39°zátěž (zvládá 200x11 při 48° - nepoužívám, není mi třeba) 512 DUALCHDDR400, FalconRock II, Soltek SL75FRN2L, nVidia FX5600 128 VIVO, Audigy, ATITV, TEAC DVD+-RW, 80GB WD 8MB / 60MB Seagate
- cert
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Maxtor 80GB 8cache ATA a cvakanie ma niekto taky HDD?
Asi 2 tyzdne mam novy HDD Maxtor 80GB 8cache a ked dlhsie nic nerobim, spravi cvak aj to len velmi zriedka. Je (zatial)uplne bezproblemovy. Je ten zvuk OK?
Ake mate s tym HDD skusenosti, pripadne s Maxtormi?
Ake mate s tym HDD skusenosti, pripadne s Maxtormi?