W98 -> WXP internet sharing

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
jjeniczek
Začátečník
Začátečník

W98 -> WXP internet sharing

Příspěvek od jjeniczek »

Ahoj, mam takovy problemecek, mam funkcni Win sit, ale potreboval bych nasdilet pripojeni k internetu z W98 na WXP. Opacne to jde bez problemu, ale z W98 se mi to nedari. Je to mozne primo ve Windows nebo musim pouzit nejaky externi programek (treba proxy)?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Přímo to nejde, W98 to neumí. Musíš použít proxy server. Zkus třeba WinProxy - pro dva počítače je tuším zdarma...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Presne tenhle "problemek" ted resim taky - mam 2 compy v mini-siti (krizenej kabel) a potrebuju nejak nasdilet internet (ISDN) - ve win 98se je "sdilene pripojeni k internetu" nainstalovany, ale nefacha to - nevite nekdo jak to udelat ????
Pokud mozno bez dalsi programku - ty winy by to mely umet samy o sobě. Pokud ne - tak jak to resit jinak.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

jjeniczek
Začátečník
Začátečník

Diky

Příspěvek od jjeniczek »

TomV píše:Přímo to nejde, W98 to neumí. Musíš použít proxy server. Zkus třeba WinProxy - pro dva počítače je tuším zdarma...
Jo, diky, to jsem si myslel, ale nešlo by to přecijen ve wirusech?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Nešlo. Sdílení připojení k Internetu je vestevěné až ve Win98SE a ještě ke všemu stojí za houby. Nejlepší (nejjednodušší a v i podstatě jediné) řešení je použít proxynu...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

TomV píše:Nešlo. Sdílení připojení k Internetu je vestevěné až ve Win98SE a ještě ke všemu stojí za houby. Nejlepší (nejjednodušší a v i podstatě jediné) řešení je použít proxynu...
A kdybych chtel vyuzit i tohle windowsacky co stoji za houby - jak na to ???
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

jjeniczek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jjeniczek »

TomV píše:Sdílení připojení k Internetu je vestevěné až ve Win98SE
Mám Win98SE a zkousel jsem toho dost (nechci rict vsechno ;-)) a ne-ejde :( Win98SE
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Panove, sdileni pres Win98SE jsem doma rozchodil, musi se to nastavit pruvodcem, ten pak udela diskety, s tema obejdes ostatni PC v siti a melo by to slapat. Upravi to nastaveni tak, ze ten pripojenej je DHCP server a tem ostatnim dava adresy. Melo by to jit i s fixnima adresama, ale to jsem nerozchodil.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Doporučuju cc proxy (http://www.youngzsoft.net/index.html) - maličkej (na necelou disketku), funkční, krásnej... a nebo smázni fosilní 98 a zkus ME, sdílený připojení k internetu na nich maká stejně bezchybně jako pod XP.
..
JIKKA
Nováček
Nováček

Re: Diky

Příspěvek od JIKKA »

jjeniczek píše:
TomV píše:Přímo to nejde, W98 to neumí. Musíš použít proxy server. Zkus třeba WinProxy - pro dva počítače je tuším zdarma...
Jo, diky, to jsem si myslel, ale nešlo by to přecijen ve wirusech?
:x Nejde, Nejde - Proste ve W98 nelze ani rucne naroutovat tohle sdileni.... Je to podobnej problem jako routovani 2 siti ve W98....
Jedine ME a vyssi nebo nejakej Router (PRG)
Barton 2500+ 39°zátěž (zvládá 200x11 při 48° - nepoužívám, není mi třeba) 512 DUALCHDDR400, FalconRock II, Soltek SL75FRN2L, nVidia FX5600 128 VIVO, Audigy, ATITV, TEAC DVD+-RW, 80GB WD 8MB / 60MB Seagate
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

pavel.minarik píše:Panove, sdileni pres Win98SE jsem doma rozchodil, musi se to nastavit pruvodcem, ten pak udela diskety, s tema obejdes ostatni PC v siti a melo by to slapat. Upravi to nastaveni tak, ze ten pripojenej je DHCP server a tem ostatnim dava adresy. Melo by to jit i s fixnima adresama, ale to jsem nerozchodil.
Zkousel jsem to pres pruvodce, ale ten mi "rozdrbal" puvodne nastavenou sit, že uz na ni pak neslo vubec nic a musel jsem to vracet ručne do puvodniho stavu.... Je nejaky pravidlo, ze se ma treba poustet nejdriv na tom co je pripojenej do netu a pak na ostatnich nebo tak neco ????
díky.

edit: vim ze uz sem to kdysi delal (jeste kvuli pripojeni na modemu) a normalne to fungovalo, tak netvrdte ze to nejde !!! jde to, jen vedet jak.....

Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Lemra píše:Doporučuju cc proxy (http://www.youngzsoft.net/index.html) - maličkej (na necelou disketku), funkční, krásnej... a nebo smázni fosilní 98 a zkus ME, sdílený připojení k internetu na nich maká stejně bezchybně jako pod XP.
Tohle urcite vyzkousim, pokud to tady nejak nerozbehnem primo pod Windows :-)
Je to freeware nebo se za to musi cvakat ??

pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Prostě:

1. spustíš průvodce na tom stoji, kterej je připojenej
2. s vyrobenou disketou obejdeš ostatní stroje, ne ten připojenej

No a pak musíš mít první nastartovanej ten připojenej (páč je DHCP server) a ostatní kompy spouštíš a oni si berou adresu od toho DHCP (192.168.0.1) a ten je pouští na net.

Takhle to chodilo u mě.
jjeniczek
Začátečník
Začátečník

Funguje, ale...

Příspěvek od jjeniczek »

Takhle mi to funguje na WXP -> W98 sharing, ale ja bych to potreboval opacne....
pavel.minarik píše:Prostě:

No a pak musíš mít první nastartovanej ten připojenej (páč je DHCP server) a ostatní kompy spouštíš a oni si berou adresu od toho DHCP (192.168.0.1) a ten je pouští na net.

Takhle to chodilo u mě.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Funguje, ale...

jjeniczek píše:Takhle mi to funguje na WXP -> W98 sharing, ale ja bych to potreboval opacne....
pavel.minarik píše:Prostě:

Takhle to chodilo u mě.
No a o čem tady asi píšu?! Zkus udělat tohle na W98!!! Taky to jde (pokud máš verzi SE)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Lemra píše:Doporučuju cc proxy (http://www.youngzsoft.net/index.html) - maličkej (na necelou disketku), funkční, krásnej... a nebo smázni fosilní 98 a zkus ME, sdílený připojení k internetu na nich maká stejně bezchybně jako pod XP
Programek jsem nainstaloval a funguje to paradne - chtelo to sice precist napovedu :oops: ale ISDN uz bezi na obou compech dokonce i outlook funguje :wink: Dííííky moc !!!!
Jinak jsem tam videl ze do 3 useru je to snad zadarmo - tak doufam ze to tak bude fungovat a za 14 dni to nespadne. Byl bych nerad abych k tomu znamymu musel jezdit 3x mesicne to tam preinstalovavat. :o

Btw. zadnej mail mi neprisel...

Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“