W98 -> WXP internet sharing
Moderátor: Don
- jjeniczek
- Začátečník

W98 -> WXP internet sharing
Ahoj, mam takovy problemecek, mam funkcni Win sit, ale potreboval bych nasdilet pripojeni k internetu z W98 na WXP. Opacne to jde bez problemu, ale z W98 se mi to nedari. Je to mozne primo ve Windows nebo musim pouzit nejaky externi programek (treba proxy)?
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Presne tenhle "problemek" ted resim taky - mam 2 compy v mini-siti (krizenej kabel) a potrebuju nejak nasdilet internet (ISDN) - ve win 98se je "sdilene pripojeni k internetu" nainstalovany, ale nefacha to - nevite nekdo jak to udelat ????
Pokud mozno bez dalsi programku - ty winy by to mely umet samy o sobě. Pokud ne - tak jak to resit jinak.
Pokud mozno bez dalsi programku - ty winy by to mely umet samy o sobě. Pokud ne - tak jak to resit jinak.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
A kdybych chtel vyuzit i tohle windowsacky co stoji za houby - jak na to ???TomV píše:Nešlo. Sdílení připojení k Internetu je vestevěné až ve Win98SE a ještě ke všemu stojí za houby. Nejlepší (nejjednodušší a v i podstatě jediné) řešení je použít proxynu...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- jjeniczek
- Začátečník

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Panove, sdileni pres Win98SE jsem doma rozchodil, musi se to nastavit pruvodcem, ten pak udela diskety, s tema obejdes ostatni PC v siti a melo by to slapat. Upravi to nastaveni tak, ze ten pripojenej je DHCP server a tem ostatnim dava adresy. Melo by to jit i s fixnima adresama, ale to jsem nerozchodil.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Lemra
- Čestný člen

Doporučuju cc proxy (http://www.youngzsoft.net/index.html) - maličkej (na necelou disketku), funkční, krásnej... a nebo smázni fosilní 98 a zkus ME, sdílený připojení k internetu na nich maká stejně bezchybně jako pod XP.
..
- JIKKA
- Nováček

-
Re: Diky
jjeniczek píše:Jo, diky, to jsem si myslel, ale nešlo by to přecijen ve wirusech?TomV píše:Přímo to nejde, W98 to neumí. Musíš použít proxy server. Zkus třeba WinProxy - pro dva počítače je tuším zdarma...
Jedine ME a vyssi nebo nejakej Router (PRG)
Barton 2500+ 39°zátěž (zvládá 200x11 při 48° - nepoužívám, není mi třeba) 512 DUALCHDDR400, FalconRock II, Soltek SL75FRN2L, nVidia FX5600 128 VIVO, Audigy, ATITV, TEAC DVD+-RW, 80GB WD 8MB / 60MB Seagate
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Zkousel jsem to pres pruvodce, ale ten mi "rozdrbal" puvodne nastavenou sit, že uz na ni pak neslo vubec nic a musel jsem to vracet ručne do puvodniho stavu.... Je nejaky pravidlo, ze se ma treba poustet nejdriv na tom co je pripojenej do netu a pak na ostatnich nebo tak neco ????pavel.minarik píše:Panove, sdileni pres Win98SE jsem doma rozchodil, musi se to nastavit pruvodcem, ten pak udela diskety, s tema obejdes ostatni PC v siti a melo by to slapat. Upravi to nastaveni tak, ze ten pripojenej je DHCP server a tem ostatnim dava adresy. Melo by to jit i s fixnima adresama, ale to jsem nerozchodil.
díky.
edit: vim ze uz sem to kdysi delal (jeste kvuli pripojeni na modemu) a normalne to fungovalo, tak netvrdte ze to nejde !!! jde to, jen vedet jak.....
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tohle urcite vyzkousim, pokud to tady nejak nerozbehnem primo pod WindowsLemra píše:Doporučuju cc proxy (http://www.youngzsoft.net/index.html) - maličkej (na necelou disketku), funkční, krásnej... a nebo smázni fosilní 98 a zkus ME, sdílený připojení k internetu na nich maká stejně bezchybně jako pod XP.
Je to freeware nebo se za to musi cvakat ??
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Prostě:
1. spustíš průvodce na tom stoji, kterej je připojenej
2. s vyrobenou disketou obejdeš ostatní stroje, ne ten připojenej
No a pak musíš mít první nastartovanej ten připojenej (páč je DHCP server) a ostatní kompy spouštíš a oni si berou adresu od toho DHCP (192.168.0.1) a ten je pouští na net.
Takhle to chodilo u mě.
No a pak musíš mít první nastartovanej ten připojenej (páč je DHCP server) a ostatní kompy spouštíš a oni si berou adresu od toho DHCP (192.168.0.1) a ten je pouští na net.
Takhle to chodilo u mě.
- jjeniczek
- Začátečník

Funguje, ale...
Takhle mi to funguje na WXP -> W98 sharing, ale ja bych to potreboval opacne....
pavel.minarik píše:Prostě:
Takhle to chodilo u mě.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Funguje, ale...
No a o čem tady asi píšu?! Zkus udělat tohle na W98!!! Taky to jde (pokud máš verzi SE)jjeniczek píše:Takhle mi to funguje na WXP -> W98 sharing, ale ja bych to potreboval opacne....
pavel.minarik píše:Prostě:
Takhle to chodilo u mě.
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Programek jsem nainstaloval a funguje to paradne - chtelo to sice precist napoveduLemra píše:Doporučuju cc proxy (http://www.youngzsoft.net/index.html) - maličkej (na necelou disketku), funkční, krásnej... a nebo smázni fosilní 98 a zkus ME, sdílený připojení k internetu na nich maká stejně bezchybně jako pod XP
Jinak jsem tam videl ze do 3 useru je to snad zadarmo - tak doufam ze to tak bude fungovat a za 14 dni to nespadne. Byl bych nerad abych k tomu znamymu musel jezdit 3x mesicne to tam preinstalovavat.
Btw. zadnej mail mi neprisel...