LordCroft píše:Kdyz tak dejte nejakou stranku v CZ na kompletni pretaktovani AMD Athlon XP 2800+ s vodnikem

THX for ALL
A nechceš, abychom ti to přijeli rovnou přetaktovat ? Pro jistotu, když jsi ten začátečník ??

Takhle se jako začátečník houby naučíš. Potřebuješ se naučit hledat na netu. Používej Google, tam najdeš fakt asi všechno. Čti a studuj materiály na webu, je tam toho mrtě. Můžeš začít tady na PCT fóru tím, že si pročteš starý příspěvky, pak jsou tu články na PCT, pak třeba
www.pretaktovani.cz ,
www.pretaktovanie.sk , a pak zase Google... Kdo hledá, najde...

A pak, až ti nepůjde něco, co by podle návodu jít mělo, se klidně zeptej.
O co mi jde - v žádném případě nechci odpovídat s arogancí vlastní některým přispěvatelům na různých (hlavně linuxových) diskuzích a konferách a ani to nemám v povaze

, ale když tu za necelý měsíc, co jsem tu registrovaný, vidím cca pět až deset (přesně nevím, nepočítal jsem to) dotazů, které když shrnu do jednoho, se ptají vlastně na totéž - "jak taktovat ?" a tazatelé většinou nemají ani šajn, z čeho se vyvozuje frekvence procesoru, co je to násobič, FSB, north/southbridge atd., což jsou minimální znalosti potřebné pro (úspěšné) přetaktování, tak mi přece jenom začíná připadat, že tu zkušenější uživetelé musí odpovídat na ty samé dotazy až nezdravě často. Takže, trocha vlastní snahy by nikoho nezabila...