Nahravani zvuku z Line-in

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Geo
Začátečník
Začátečník

Nahravani zvuku z Line-in

Příspěvek od Geo »

Mam standardni zvukovku na MB (AC97) a nemel jsem pribundlovany k tomu zadny software. Potreboval bych si stahnout nejake audio kazety do mp3 a jedine co mi schazi je nejaky jednoduchy program na nahravani do .wav souboru. Poradite nekdo nejaky dobry jednoduchy freeware nebo shareware, ktery to obslouzi? (krome zakl. recorderu ve Windows, ten je zas prilis jednoduchy - neumoznuje zadne nastaveni :) )
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

PROGRAMKY

Příspěvek od Paja »

Myslim ze ze STUDNY nebo TADY si neco vyberes....osobne se me libi GOLDWAVE ale to hlavne pro praci s wavem atd. :wink:

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
myrek
Nováček
Nováček

Příspěvek od myrek »

Ja nahrávám všechno do Nero Wave Editor. Nevím jestli se to jmenuje zrovna takhle, ale je to standartni součást Nera a umoznuje takovy funkce, ktery nuze normalni clovek potrebovat. A me pri nahravani z radia uplne staci. Odstransi lupance, zmenis hlasitost...je toho spousta
Geo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Geo »

Ok, vyzkousim ten GoldWave. Ma to jako shareware nejaky omezeni - cas nebo funkcnost?
Geo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Geo »

Mno.. vyzkousel jsem ten Goldwave je celkem v poradku, ma vsak jednu divnou vlastnost, ktera mne silne vadi a proto ho nebudu pouzivat. A sice je nutne dopredu urcit delku zaznamu, to mne dost vadi, musim tak zjistovat presnou delku skladby a pak ji dopredu nastavit - to je dost zdrzovacka pri praci.
Mike Rosoft
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike Rosoft »

Zkus CoolEdit
80386 40MHz @ 44MHz, RAID na komary lezi hned vedle, 4MB DDR Kingmax, 170MB HDD, PC-Speaker Audigy.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

To jsou všechno placené programy že? Já můžu doporučit, sice z balíku k SB Live!, Creative wave editor spolu s Creative recorderem jako super kombinaci. Umí několik zdrojů (wave, what u hear, Line-in, CD in...) takže je možné nahrávat i zvuky - písničky - z her. Pokud máš někoho známého kdo má SB Live! tak ho popros ať ti půjčí instalační CD a vyzkoušej jestli to jde bez driverů k Live! a máš to...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
happy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od happy »

karf píše:To jsou všechno placené programy že? Já můžu doporučit, sice z balíku k SB Live!, Creative wave editor spolu s Creative recorderem jako super kombinaci. Umí několik zdrojů (wave, what u hear, Line-in, CD in...) takže je možné nahrávat i zvuky - písničky - z her. Pokud máš někoho známého kdo má SB Live! tak ho popros ať ti půjčí instalační CD a vyzkoušej jestli to jde bez driverů k Live! a máš to...
Ze stranek Creativu jsem si stahnul jen komponentu Creative Recorder, nainstaloval jsem pouze drivery a recorder (potreboval jsem prevest neco z MD), ale recorder neslo spustit - Cannot load some components :( Nevite nekdo co s tim ?

Diky
jago
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jago »

Dobrý a free je Audacity 1.1.3.

Se SB Live! používám tyto drivery: http://www.kx.webz.cz/
g-m.name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-m.name »

Ja osobne na toto a veci podobne pouzivam jedine SoundForge. Je to podla mna vysoko kvalitna masinka, s ktorou som nad mieru spokojny. CoolEdit a podobne programy sa mu nevyrovnaju. Zdaleka vsak nie je free... :x
jago
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jago »

Zajímavé oživení tématu :) .
Kx už dávno nepoužívám, protože jsou nanic - nejde s nimi ovládat žádný vstup, jen výstupy. Propojovat taky nic nepotřebuju. Vrátil jsem se k LiveWare 3 a po přeinstalaci win a vypnutí v biosu zbytečných portů to chodí.

Srovnání SoundForge a CoolEdit je pro mne jednoznačné: pro moje potřeby je nejlepší CoolEdit 2, je jednoduchý a funkční
AMD XP 1700+/2600+ (200x11) DUT3C JIUHB; Epox 8RDA3+; OCZ 512/433 dual ch.; Sparkle GF4 Ti4200 128 345/620; Hercules DigiFire 7.1; WD 80GB, SG 120GB; DVD RW LG 4165B, DVD RW LG 4165B; Enermax 465W; SELTZ 20II(CPU,GPU,NB)+radiátor eRTY81.
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

happy píše:
karf píše:To jsou všechno placené programy že? Já můžu doporučit, sice z balíku k SB Live!, Creative wave editor spolu s Creative recorderem jako super kombinaci. Umí několik zdrojů (wave, what u hear, Line-in, CD in...) takže je možné nahrávat i zvuky - písničky - z her. Pokud máš někoho známého kdo má SB Live! tak ho popros ať ti půjčí instalační CD a vyzkoušej jestli to jde bez driverů k Live! a máš to...
Ze stranek Creativu jsem si stahnul jen komponentu Creative Recorder, nainstaloval jsem pouze drivery a recorder (potreboval jsem prevest neco z MD), ale recorder neslo spustit - Cannot load some components :( Nevite nekdo co s tim ?

Diky

prostě chce Creative zvukovku, také jsem to takhle zkoušel a nic.Nahrávat umí i Wave editor ze stejného balíku a nemá žádné požadavky na Creative komponenty, prostě jede na čemkoliv.Osobně upřednostňuji soft Audacity-je free při nahrávání ukládá nejdříve do paměti,pak si vyberu v jakém formátu to uložim(wav,mp3,ogg),mohu nahrávat v monu i stereu a mám k dispozici velké množství přednastavení kvality zvuku apod. a editace je taky super.
TOSHIBA SATELLITE A14E, Win Vista Home Premium
refugee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od refugee »

Ja osobne mam velmi dobrou zkusenost s SoundForgem a slusny je i Goldwawe
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“