Mám takový menší problémek, dříve jsem měl desku "ASUS CUSL2-C" a na ní "Intel P3 733MHz @ 880MHz", no na téhle desce se tak krásně taktovalo, protože jsem měl krásně vedle sebe napsané FSB procesoru/pamětí/PCI a věděl jsem přesně kolik to je, chápal jsem i dělící poměry jako např. 133:133:33 atd., vše bylo úplně super přehledné a člověk věděl na čem je... holt jsem si ASUS a INTEL zamiloval a tak jsem upgradoval na ASUS P4C800-E Deluxe a Intel P4 2.4GHz FSB 800MHz BOX, a můj problém je: rád bych nataktoval procesor aspoň na 2.8GHz no a nejlépe na 3.0GHz - pokusil jsem se o to... jenže tenhle BIOS je pro mě španělská vesnice a já vůbec nevím co je co... když jsem dal FSB poprvé na 250MHz komp naběhl ale u DDR pamětí mně psal BIOS že jedou na 266MHz a né na původních 400MHz, no tak jsem v BIOSU nastavil u pamětí ne "Auto" ale 400MHz no a jak je vám všem jásné comp nenaběhl

)) po přečtení pár diskuzí mě je jasné že 400MHz při FSB 250MHz asi ve skutečnosti nebude 400MHz, ale tolik, že to paměti nerozchodily... tak jsem se chtěl zeptat, zda by mně někdo osvětlil jak to teda funguje... jak co nastavit... nebo by stačil nějaký SCREENSHOT.... to už je jedno. Jo a taky jsem se chtěl zeptat kolik jsou defaultní věci u: napájení pamětí a AGP a kolik je defaultní frekvence sběrnic... no prostě ten BIOS má všude napsáno "Auto"... jenže to je to, čemu já nikdy moc nevěřím a chtěl bych tam mít své vlastní hodnoty a to pokud možno defaultní... jenže je neznám... jó dobře jsem "lama", ale takhle začíná snad každý ne

))
Předem díky za odpověď.
ASUS-TeK (Heart Of Technology

)) )