Deska nedetekuje procesory vyšší jak 2700+, mám nový bios
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Sniper.24
- Začátečník

Deska nedetekuje procesory vyšší jak 2700+, mám nový bios
Čau lidi taktoval jsem 2000+ na 2700+ v pohodě by jel i dál ale když přidám FSB na 170 nebo rovnou předrátuju násobič z 13x na 13.5x je to prašť jako uhoď. Deska by měla zvládnout tyhle procesory bez problémů. Pokaždé mi najede modrej monitor s textem, že mám něco s hardwarem a ať to rozjedu v nouzovém režimu a opravím to. Zkoušel jsem Upgrade Biosu na poslední verzi, něco na ten způsob (nové řady procesorů) tam bylo. Bohužel naprosto ta samá chyba. Zkoušel jsem i změnit časování pamětí (mám jen 256 DDR 266) a nic.
To je jeden problém a druhej je ten, že se mi teď samovolně restartuje komp(zhruba ve stejném časovém intervalu). Nepomůže třeba nová instalace Win. Xp-éčka mi pokaždém restartu píší nějakou jejich chybu.
Dík
To je jeden problém a druhej je ten, že se mi teď samovolně restartuje komp(zhruba ve stejném časovém intervalu). Nepomůže třeba nová instalace Win. Xp-éčka mi pokaždém restartu píší nějakou jejich chybu.
Dík
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- Sniper.24
- Začátečník

- Sniper.24
- Začátečník

- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- Sniper.24
- Začátečník

- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Co kdyby si uz taky konecne napsal co mas vubec za desku a na kolik ty pameti jedes. Jinak zaklad je nejdriv testovat na standardnim FSB pouze pomoci nasobitele (pokud to lze), aby si zjistil kam az se s CPU dostanes a pak si muzes hrat s FSB.Sniper.24 píše:Zřejmě se mi tím novým biosem trochu zrychlil komp (teplota taky trochu klesla), nic méně teď mi nedrží ani na těch 2700+. To sem si pěkně na s..l do bot. Jenom by mě zajímalo kde udělali "soudruzi z NDR chybu". Paměti nebo procesor?? Dá se to nějak zjistit co už nestíhá??
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Sniper.24
- Začátečník

ECS L7VTA, Athlon xp 2000+, 256 DDR 266, zdroj 350W, SB live 5.1 ...
Deska neumožňuje zamykat PCI a AGP slot takže jedu jen přez násobič a přepínám jen rychlosti z 133 na 166 FSB. Paměti jsem měl před revizí biosu synchroně s FSB procesoru, teď jsem je zkoušel i sundat na 133 nebo měnit časování a nic. Teď jsem přišel na to, že mi nejde zvyšovat napětí na procesoru. V biosu ta možnost je ale nereaguje, prostě se vůbec nehne a automaticky si ho nastavil na 1,56V což se mi zdá málo. V předchozí verzi to normálně fungovalo a default nastavení Vcore bylo okolo 1,58V
Deska neumožňuje zamykat PCI a AGP slot takže jedu jen přez násobič a přepínám jen rychlosti z 133 na 166 FSB. Paměti jsem měl před revizí biosu synchroně s FSB procesoru, teď jsem je zkoušel i sundat na 133 nebo měnit časování a nic. Teď jsem přišel na to, že mi nejde zvyšovat napětí na procesoru. V biosu ta možnost je ale nereaguje, prostě se vůbec nehne a automaticky si ho nastavil na 1,56V což se mi zdá málo. V předchozí verzi to normálně fungovalo a default nastavení Vcore bylo okolo 1,58V
- deda
- Nováček

Jak tak koukám, tak se už nikdo neozval.Sniper.24 píše:ECS L7VTA, Athlon xp 2000+, 256 DDR 266, zdroj 350W, SB live 5.1 ...
Taky je to síla, chtít z desky ECS, DDR 266, XP 2000+ vydolovat stabilní mašinu XP 3000+ a fsb nejlépe 200 MHz
Vrať se na defaut, nebo mírně taktni, více zvládne již jen zázrak nebo Ježíšek
Soltek NV 400-64, XP 2200@2.0GHz /fsb 166/, 2x256MB/333MHz, Prolink FX 5200@275/475, WD 40GB/7200ot/8MB, kombo LG 48x24x48x16
- Sniper.24
- Začátečník

Měl jsem stabilní systém na 2000+/2700+ (13x 166 - 1,60V) i s 256 DDR 266 (drželi v pohodě na FSB 166), ale to byla starší revize biosu. Zkoušel jsem to samozřejmě dál, ale systém mi při nabíhání hlásil chybu hardwaru. Mrknul jsem na net a zjistil o co jsou bohatší nové revize biosu - bylo tam vylepšení s detekcí novějších procesorů (2800+, bartony..). Myslel jsem, že je to kvůli tomu že ho nezná, ale asi mi dával najevo procesor, že už dál nepůjde. Tahle revize je fakt běsná, jenom nechápu proč nejde měnit napětí, mám tam teď i nové 256 DDR 333. Asi nebudu pokoušet štěstí s jinou revizí biosu a dám tam tu původní.