DDR 256MB/400

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
MartinP
Nováček
Nováček

DDR 256MB/400

Příspěvek od MartinP »

Zdravím, potřebuju poradit. Stavím si kompík a teď mám možnost koupit za 1000kč pamět DDR 256MB/PC3200. Podle "part numberu" jsem našel následující:

Výrobce: MICRON
Density: 256MB
Pin Count: 184-pin
Version: Unbuffered
Package: DIMM
Speed: PC3200
Configuration: 32 Meg x 64
Data Rate 400 MT/s
CAS Latency: 3
Votage: 2.6V
Component Config: x8
ECC: Non ECC
Component Count: 8

Jsem začátečník a moc se v tom nevyznám.. poradí mi někdo zda ta pamět je vyhovující??? Vím, že záleží na DESCE aby podporovala DDR 400.. ale zajímá mě co jo to "unbuffered" a "Non ECC" -> jestli taky podle toho pak musim vybrat desku atd.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Více mene vsechny "běžný" desky pracujou s non-ECC pametma, takze tahle bude v pohode... ECC pameti se pouzivaj tam kde je potreba korekce chyb atd. Pro beznyho uzivatele drahá zbytečnost.
Jinak DDR 400 ti samozrejme pobezi i na nizsi frekvenci takze nemusis mit striktne desku která umí DDR 400 :wink:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

MartinP
Nováček
Nováček

Příspěvek od MartinP »

2 Sentenced: To je mi jasný, akorát ta DDR 400 nebude využitá. Ale chci myslet trošku "do budoucna" takže desku chci stejně s podporou DDR 400. A jak jsem si teď pročet různý příspěvky.. tak stejně RAM 256 je asi dooost málo, tak uvidím, jestli do ní pudu.. ale pude k ní přikoupit v případě nutnosti RAM 512MB/400. No uvidím.. Díky za radu!
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

To uz bych radsi uvazoval tak - koupit ted 512MB a časem jeste jednu....

Samotnych 256MB je dneska pod WinXP celkem drsny - ale samozrejme zalezi, co na tom hodlas delat.. Na beznou praci je i tohle dostatecna hodnota. :roll:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

MartinP
Nováček
Nováček

Příspěvek od MartinP »

Jooo to mi taky došlo, že radši nekoupim tudle a koupim rovnou 512MB.. to moc "do předu" nepřemejšlim, jak jsem psal.. heh :-D
Odpovědět

Zpět na „Paměti“