Poškození

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Poman
Nováček
Nováček

Poškození

Příspěvek od Poman »

Koupil sem si bartona 2500 a při spuštění počítače to napsalo milou hlášku: boot failure.
Nakonec se mi to podařilo spustit(prostě to na xtej pokus naběhlo ) ale když sem vypnul poč. tak to nešlo pustit zase nefungovalo.
Za dva tejdny se mi ho podařilo spusti 3 krát!!
Při tom poslednim už to ale nějak neblblo(po vypnutí se to spustilo) tak sem se procak pokusil taktnout ale když mi potom naběh komp tak sem spustil jedině CpuCool jinak všechno ukazovalo e je poškozenej Windows nebo disk C nebo takt nějak.A vod tý dobu mi to píše Chyba čtení disku nebo poškozen window blablabla...
A naběhne akorat bios!
Je možný abych tim taktunim poškodil hardisk nebo základní desku
Nebo to souvisí s tou původní chybou?
Poman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Poman »

Docela to spěchá please.

Mám soltek 75FRV(via kt 400) 256mb(V-data) G4 ti 4200,Maxtor Diamond max+ 80GB.
test11
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od test11 »

Fyzický poškození desky n disku je dost nepravděpodobný, vypadá to spíš na poškozenou fatku (nebo ntfs nevim co máš). To chování toho procu určitě neni ok, jestli máš ještě to cos měl předtim, tak to zkus s tim a event procák reklamni.
Asus A7V880, 512MB Winbond PC3200 + 512MB Seitec PC3200 dual chanel 2-3-3-7, AXP Thorton 2400+(2GHz)@2.2GHz FSB169, Vcore 1.65V, cooled By Thermaltake Volcano 7+, Hercules Radeon 9800 non-pro
SB Audigy2
Powered By Fortron 350W
g-m.name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-m.name »

niekde som cital, ze poskodenie hdd alebo mb pri pretaktovani je mozne! vraj len v zriedkavych pripadoch...
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Scorp »

Zkus třeba fouknout do kabelů, párkrát se mi stalo že tam nebyl kontakt kvuli prachu nebo něčemu podobnýmu. Pak si dej pozor na označení master a single. Mam disk, kterej blbnul když sem ho nechal na kabelu samotnýho jako master, když sem přendal na single vše v poho. A nebo pak je třeba poškozená ta NTFS nebo FAT.
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Scorp »

Poškození disku taktováním se mi ňák nezdá, leda že by se taktovalo z 800Mhz na 2000 :-))
sinure
Nováček
Nováček

Příspěvek od sinure »

Tenhle problem se mi stal pred tydnem, a popravde receno taky jsme myslel ze ej to tim taktovanim a ono je i neni, kdyz sem totiz pretaktovaval, kolikrat mi spadl na tvrdo kompl a znova se zapl. pak mi to psalo hlasku jako tobe a vedel sme ze disk je v prdlei, protoze byla zasazena bootovaci oblast kera se nedala opravit..

Zpusobeno to bylo vypadky, cili nahlymi rychlymi soky, (ty restaryty) cimz dochazelo k prurazu v disku a rychl sem ho voddelal) momentalne je disk na reklamaci...
Razmir
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razmir »

poskozeni disku taktovanim takova blbost neni - > kdyz se zveda fsb soubezne s ni se zveda podle delicky PCI/AGP- tedy pokud neni lock-treba u nforce. zveda se tedy i radic disku, nez nastoupi novy delic. napr mam fsb 133 a pci 33 - delicka 4ku1. zvedam fsb treba na 148 -> 148/4 pci je misto 33 37. pokud je na desce delicka 5ku1 naskoci pri fsb 166 -/5=33. A zvysena frakvence PCI muze disk poskodit. nemyslim, ze fyzicky, ale treba souborovy system to podle me shodit muze.
CPU T-Bred1700+@9.5x213 | Mem 2x 512 MB 400MHz Samsung | MB Abit NF7-S v2.0 | GPU GeForce 7600 GS
HDD 750GB Samsung HD753LJ | Power Fortron FSP350-60PN(PF) | Speakers Hercules XPS 2.100
Poman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Poman »

Jo je to tak via kt 400 má jen děličku 1/5 takže když sem nastavil fbs na 190 tak se to zjebalo....
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“