Odstraneni vibraci HDD-jak moc bezpecny?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Calis
- Nováček

-
Odstraneni vibraci HDD-jak moc bezpecny?
Potreboval bych nak odstranit vibrace HDD,protoze to je to jediny co je v mym tichym komplu jeste v noci slyset...
Cetl sem si ze se to da delat pomoci gumicek,perek nebo pripevnit na molitan k podlaze casu a pripevnit suchym zipsem (dobrej napad Jafido,libi se mi) ale je tu jedna vec ktera by me zajimala...
Neni to pro ten disk nebezpecny?
Nejde mi ani tak o teplotu (to si zvladnu pohlidat,nebo proste tam pristavim jeden vetrak navic), ale neuvibruje se ten disk k smrti?
Kdyz nebude pevne pripevnenej ale volne v prostoru nebo na molitanu, nemuze se stat ze by se nak "rozhrkal" a uplne odesel?
Co si o tom myslite?
Kdyztak kdybyste znali naky stranky venujici se teto tematice odhlucnovani disku (neco jako toto:http://www.tokra-klan.games.cz/modifika ... ilent.html) tak sem hodte linky,dik moc...
Cetl sem si ze se to da delat pomoci gumicek,perek nebo pripevnit na molitan k podlaze casu a pripevnit suchym zipsem (dobrej napad Jafido,libi se mi) ale je tu jedna vec ktera by me zajimala...
Neni to pro ten disk nebezpecny?
Nejde mi ani tak o teplotu (to si zvladnu pohlidat,nebo proste tam pristavim jeden vetrak navic), ale neuvibruje se ten disk k smrti?
Kdyz nebude pevne pripevnenej ale volne v prostoru nebo na molitanu, nemuze se stat ze by se nak "rozhrkal" a uplne odesel?
Co si o tom myslite?
Kdyztak kdybyste znali naky stranky venujici se teto tematice odhlucnovani disku (neco jako toto:http://www.tokra-klan.games.cz/modifika ... ilent.html) tak sem hodte linky,dik moc...
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
vibrace jako při čtení/zápisu ? zkus si zapnout AAM, jestli oželíš nějaký ten výkon
jinak hitachi 7k250 hřeje dost málo, takže by ten větrák neměl být potřeba - navíc by to bylo docela kontraproduktivní, ne ? odhlučnit disk a přidat tam další větroň
poloha disku může být jakákoliv normální, klidně i ve vzduchu, ale alespoň jedna hrana disku musí svírat se zemí úhel 90 stupňů (řešilo se to tu nedávno).
jinak hitachi 7k250 hřeje dost málo, takže by ten větrák neměl být potřeba - navíc by to bylo docela kontraproduktivní, ne ? odhlučnit disk a přidat tam další větroň
poloha disku může být jakákoliv normální, klidně i ve vzduchu, ale alespoň jedna hrana disku musí svírat se zemí úhel 90 stupňů (řešilo se to tu nedávno).
- Calis
- Nováček

-
Me nejde o hluk, ale o to ze kdyz je pres noc disk v idle tak tim jak se trochu trepe tak mi rezonuje case....AAM mam zapnuty...a vetrak bych tam dal nakej na 1000 otackach,neni problem...
Kazdopadne jen chci vedet,jestli to neni pro disk nebezpecny,nemit ho pevne pripevnenej a mit ho treba na gumickach nebo na molitanu...
Kdosi tady tvrdil ze kdyz se nema ten disk o co zaprit a vibrace se do nej vracej zpatky tak dela chyby pri seekovani a tak,chtel bych vedet co je na tom pravdy...
Kazdopadne jen chci vedet,jestli to neni pro disk nebezpecny,nemit ho pevne pripevnenej a mit ho treba na gumickach nebo na molitanu...
Kdosi tady tvrdil ze kdyz se nema ten disk o co zaprit a vibrace se do nej vracej zpatky tak dela chyby pri seekovani a tak,chtel bych vedet co je na tom pravdy...
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
ad třepání - máš pořádně dotažený šroubky ?Calis píše:Me nejde o hluk, ale o to ze kdyz je pres noc disk v idle tak tim jak se trochu trepe tak mi rezonuje case....AAM mam zapnuty...a vetrak bych tam dal nakej na 1000 otackach,neni problem...
ad připevnění - od case se ty vibrace vracej do disku skoro stejně jako od molitanu apod, takže imho je to jedno...pokud by to nějak ovlivňovalo seek error rate, tak by se tim disk nezničil, jen by byl trochu pomalejší...ale silně o tom pochybuju a navíc píšeš, že je pro tebe prioritou ticho, takže i kdyby, tak o nic nejde
pokud to připevníš molitanem, tak tam jde jen o to, že se to zahřívá. ale zrovna ten hitachi topí málo, takže pokud na něm nebudeš dělat věci typu každých 5 minut přesouvat x giga dat, tak to vydrží i bez větráku (záleží taky jakou teplotu máš v case...).
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kruci. Tenhle zvuk mě s**e, seekování ani tolik slyšet není, ale tohle proleze vším... A v serveru mám nějakou starší dvacítku (pro změnu WDC) a to je jak cirkulárka. Jestli seženu nějakou starší Barču s FDB, tak ta dvacítka poletí, že se nebude stačit divit...Marsellus Wallace píše:u tvýho disku ? ne. ten zvuk ploten nemaj disky s FDB motorem, tzn 7k250, Barracudy od ATA IV a později, maxtor DM 9+ (a snad i starší maxtory, snad nekecám).TomV píše:A dá se nějak umlčet ten všudypřítomnej "kovovej" zvuk točících se ploten ?
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Calis
- Nováček

-
Jo,dik,tak ja to teda zkusim....
Sroubky poradne utazeny mam,ale tim jak to rozvibrovava kejs trochu (no,docela dost) rezonuji bocnice,v noci je to slyset...zkousel sem je polepit zevnitr molitanem ale moc to nepomohlo...zkusim polozit disk na dno casu na molitan nebo ho hodit na gumicky a uvidime co to udela...
Sroubky poradne utazeny mam,ale tim jak to rozvibrovava kejs trochu (no,docela dost) rezonuji bocnice,v noci je to slyset...zkousel sem je polepit zevnitr molitanem ale moc to nepomohlo...zkusim polozit disk na dno casu na molitan nebo ho hodit na gumicky a uvidime co to udela...
- Woyta
- Středně pokročilý

Já bych dal taky disk na gimičky ale docela topí (asi 50) a vím že se chladí o case. Nerad bych o svů Samsung 80gb-ata133-8mb cache přišel. Okolik se tak asi zvedne teplota?
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Butch
- Středně pokročilý

No já mám taky WD a jeho pískání řeším tím, že ho mám v hliníkovém přenosném rámečku. A ještě mám v Chieftecu vystlané dvířka.TomV píše:Kruci. Tenhle zvuk mě s**e, seekování ani tolik slyšet není, ale tohle proleze vším... A v serveru mám nějakou starší dvacítku (pro změnu WDC) a to je jak cirkulárka. Jestli seženu nějakou starší Barču s FDB, tak ta dvacítka poletí, že se nebude stačit divit...Marsellus Wallace píše: u tvýho disku ? ne. ten zvuk ploten nemaj disky s FDB motorem, tzn 7k250, Barracudy od ATA IV a později, maxtor DM 9+ (a snad i starší maxtory, snad nekecám).
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Dony
- Středně pokročilý

ja tohle taky resil, tri disky mi vibrovaly casem, ze se to nedalo poslouchat, tak jsem dva soupnul na dno na molitan, prisrouboval jsem na ne zespoda konzolky na HDD do 5 1/4 sachty jako "nozicky", takze to na molitanu primo nelezi a chladi se to vzduchem z vetraku dole v case, kabely mam vedeny po strane mezi diskama a deskou.
... a je ticho
... a je ticho
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - zombux
- Odborník PCT

Jak máš v chieftecu vystlaný dvířka? Myslíš tím ten vysunovací box na disk? Docela by mě to zajímalo, když už tam mám tichou Barracudu...Butch píše:No já mám taky WD a jeho pískání řeším tím, že ho mám v hliníkovém přenosném rámečku. A ještě mám v Chieftecu vystlané dvířka.TomV píše: Kruci. Tenhle zvuk mě s**e, seekování ani tolik slyšet není, ale tohle proleze vším... A v serveru mám nějakou starší dvacítku (pro změnu WDC) a to je jak cirkulárka. Jestli seženu nějakou starší Barču s FDB, tak ta dvacítka poletí, že se nebude stačit divit...
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Butch
- Středně pokročilý

To: Zombie
Ne. Myslím ty dvířka, které ti zakrývají mechaniky a tlačítka power a reset.
Mají je všechny chieftecy i jiné casy.
Dají se i sundat.
Podívej se třeba sem:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25742
Ne. Myslím ty dvířka, které ti zakrývají mechaniky a tlačítka power a reset.
Mají je všechny chieftecy i jiné casy.
Dají se i sundat.
Podívej se třeba sem:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25742
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- zombux
- Odborník PCT

- wit
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
newit píše:Muze byt disk v polloze, kdy je zadek asi o 6-7 cm vis nez predek? resp. ho mam volne ulozen ve skrini, na bunicino-latkove "neco",(hlavne ze to zere zvuk) a zadek zveda napajeci kabel..
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- wit
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem měl disk (Seagate Barracuda 5 S-ATA) upevněný v přídavným kovovým rámečku v Eurocasu 5412. Dělalo to neskutečnej kravál. Tak jsem se rozhodl upevnit disk na gumičky. Zavěsil jsem ho do 5,25" pozice na klasické kuchyňské gumičky a hle, disk prakticky není slyšet. Teplota nestoupne nad 45°. Ale asi ho přehodím do spodu casu, aby ho ovukovala 80 větroň. Pak dám kdyžtak vědět, jak se změnila teplota.
- wit
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Woyta
- Středně pokročilý

Vyrobit tlumici box. Ale havne vyresit chlazeni.wit píše:ale ten disk jde slyset porad....tech 7200 otacek proste nepomuze zavesit na gumicky...to nejde slyset jen hrabani...ale v klidu to rve porad stejne
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25