Jaká DVD-ROMka je nejtiší?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Gindolfin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jaká DVD-ROMka je nejtiší?

Příspěvek od Gindolfin »

Chtěl bych si koupit DVD-ROMku, která je tichá a dobře čte. Mám teď Lite-Ona a to je jak když startuje MIG :sad: Poradíte mi? Díky
Athlon XP 2800+, 512 MB Corsair CL2, Epox 8rda3+, MSI 6800LE, Maxtor 300GB 16MB cache, Chieftec, Fortron 300W, Hercules 7.1 Digifire, 17" LCD ProphetView 920DVI+Samtron 17", CD-RW Teac W548E, DVD-ROM Plextor 116A, Plextor 712A, Windows XP PRO
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Tichá není sama o sobě asi žádná. Ale dají se stáhnout z Netu různá softwarová umlčovátka, která omezí rychlost otáčení. Sice na úkor čtecí ryclosti, ale poslouchat takovou 52x CD-ROM, když z ní sleduješ film, to je fakt o uši... :-) Zkus třeba Nero CD-Speed. Je součástí balíku Nera 6...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

v podstatě má TomV pravdu. Je to asi jako s ventilátory. Jinak obecěn jsou tišší šuplíkové než slotové. Já mam Toshibu SD-M1612 a je hluk je celkem akceptovatelný. Kamarád má ASUSe a je taky celkem tichej.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

TomV píše:Tichá není sama o sobě asi žádná. Ale dají se stáhnout z Netu různá softwarová umlčovátka, která omezí rychlost otáčení. Sice na úkor čtecí ryclosti, ale poslouchat takovou 52x CD-ROM, když z ní sleduješ film, to je fakt o uši... :-) Zkus třeba Nero CD-Speed. Je součástí balíku Nera 6...
Pokud máš film napálenej v Neru v Mode2 tak ti to tolik nehučí :)
Teda alespoň u CD mechanik u DVD už ani nevim, protože se na filmy dívám převážně z HDD.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

A čeho dosáhneš tím, že to vypálíš v Mode2 ? Je z toho takovej výtvor, že si to mechanika netroufne číst rychle ? :-D (ftip :-) )
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Normálně v Neru máš 2 metody zápisu.

Nové CD>ISO>Format>Mode 1 nebo Mode 2 / XA

CD-ROM mechanika čte CD při přehrávání filmů, mp3 pak pomalejší rychlostí.

Ale s DVD-ROM už si to nepamatuju, musím to doma vyzkoušet. Jinak všechny CD pálím v mode 2.

Přišel jsem na to už před několika lety.

Měl jsem nějakou Lite-On 40x nebo něco podobného už si to pořádně nepamatuju.

Prostě v mode 1 mi to CD hučelo a v mode 2 nikoliv.
Od té doby pálím jedině v mode 2.
Zajímavé je to, že když dám data normálně kopírovat, tak se to CD rozjede jako při mode 1. Takže kopíruje se to stejně rychle, ale při přehrávání se to zbytečně rychle nerozjíždí
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Já vím, jak se přepíná do Mode2, jen jsem to nikdy nepoužil. Je fakt, že Mode2 používají VideoCDčka, tak možná bude líp přizpůsoben pro přehrávání médií přímo z CD...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Přesně tak. CD jede jenom rychostí, kterou potřebuje pro přehrávání filmu nebo MP3, žádné zbytečné hučení apod(ty data jsou tam jinak "poskládaná")
Stačí se podívat na www.cdr.cz, někde to tam je.

Naopak při kopírování dat jede naplno(tohle myslím ale záleží na typu CD nebo DVD mechaniky)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Tak na to, že je Mode2 starší metoda, mi to teda připadá výhodnější, než Mode1...
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

pokud nekecám tak mode 2 nemá možnost jakž takž opravit CRC chyby...to je ta nevýhoda :(
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“