AMD Athlon XP 2400+ a chlazení

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
johnben
Nováček
Nováček

AMD Athlon XP 2400+ a chlazení

Příspěvek od johnben »

Ahojte všichni, chci se zeptat na chlazení tohoto procesoru, mám teplotu na procáku v biosu 54 , v easytune taky 54 a ve speedfanu 58 v normálním klidu, je tato teplota vysoká nebo je pro tento procesor optimální.Díky za vaše informace

Mám desku Gigabyte 7N400E-L, CPU AMD Athlon XP 2400+ netaktovaný, chladič Artic cooling cooper sillent 2 TC rev.2-mám ho na plno,DDR 256 MB 400Mhz,Jetway GeForce 4MX 440,WD 80 Gb 8 Mb cache,vše v otevřeném casu.
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Epidot »

To je dost, při dlouhodobý zátěži, až se ti vytemperuje celá bedna (5hodin paření vkuse) ti to vzroste o 10 stupňů.

Jaměl na starym 2400+(RIP) při defaul voltage 48 stupnu (25 v pokoji)
13600k@54x/44x+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston DDR4 3600, ASUS TUF RTX 5070Ti, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, Intel 660p 2TB, Dell EMC/PM893 1,92TB, Intel X25-M 80GB, Fractal Torrent Solid, Corsair RM1000x('24), Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: AMD Athlon XP 2400+ a chlazení

Příspěvek od Orbithek »

johnben píše:Ahojte všichni, chci se zeptat na chlazení tohoto procesoru, mám teplotu na procáku v biosu 54 , v easytune taky 54 a ve speedfanu 58 v normálním klidu, je tato teplota vysoká nebo je pro tento procesor optimální.Díky za vaše informace

Mám desku Gigabyte 7N400E-L, CPU AMD Athlon XP 2400+ netaktovaný, chladič Artic cooling cooper sillent 2 TC rev.2-mám ho na plno,DDR 256 MB 400Mhz,Jetway GeForce 4MX 440,WD 80 Gb 8 Mb cache,vše v otevřeném casu.
U mě při defaultu v klidu 46 stupńů...vidím ,že máš Gigabyte,na mé předchozí desce KT600 GA,to taky ukazovalo nesmysly,pomohl nový bios....tvá teplota je dost velká
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: AMD Athlon XP 2400+ a chlazení

Příspěvek od Jiri Drak »

johnben píše:Ahojte všichni, chci se zeptat na chlazení tohoto procesoru, mám teplotu na procáku v biosu 54 , v easytune taky 54 a ve speedfanu 58 v normálním klidu, je tato teplota vysoká nebo je pro tento procesor optimální.Díky za vaše informace
Procesoru takove teploty neuskodi, ale vzhledem k tomu cim to chladis je to hodne vysoka teplota, zvlast pokud je CPU nepretaktovane. Kam az to vyleze pri zatezi ?
Zkontroluj jestli chladic opravdu dobre sedi, pripade ho zkus nasadit znova. Pokud to nepomuze, tak bych zkusil nejnovejsi BIOS a nebo treba nainstalovat MotherBoard Monitor, jestli ti treba ten Speedfan nejak neblne.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
johnben
Nováček
Nováček

Příspěvek od johnben »

mám ho tam nasazený dobře a bios je taky nový,ale žádná změna a při zátěži je tak na 64 stupněch
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

johnben píše:mám ho tam nasazený dobře a bios je taky nový,ale žádná změna a při zátěži je tak na 64 stupněch
Mě třeba u Gigabytu pomohl až nějaký 4 bios! Tři předchozí ukazovaly +- stejnou hodnotu....
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
johnben
Nováček
Nováček

Příspěvek od johnben »

Orbithek píše:Mě třeba u Gigabytu pomohl až nějaký 4 bios! Tři předchozí ukazovaly +- stejnou hodnotu....
No já jsem tam hodil už čtvrtej bios,dal jsem je tam všechny postupně,ale žádnej novej na tuhle desku tam ještě není.
Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

johnben píše:
Orbithek píše:Mě třeba u Gigabytu pomohl až nějaký 4 bios! Tři předchozí ukazovaly +- stejnou hodnotu....
No já jsem tam hodil už čtvrtej bios,dal jsem je tam všechny postupně,ale žádnej novej na tuhle desku tam ještě není.
A fakt mas dopre nasazenej chladic ? A nemas na CPU moc pasty ?
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit

See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
Misa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Uplne stejny problem=asi normalni...

Příspěvek od Misa »

Nekomu jsem stavel comp a byl tam burton 2600+, zpocatku jsem tam mel boxovanej chladic, protoze zrovna meli jenom BOX tak jsem ho vzal a rikal jsem si ze kdyz to nebude stacit, ze ho casem vymenim za lepsi. Tu zvejku s chladice jsem hned sundal a ocistil ho technicakem. Mezi procak jsem dal stribrnou potom i bilou pastu a v co nejmensim mnozstvi a procak mel v uplnym klidu,ale v otevreny bedne 57 to se me zdalo opravdu hodne. Tak jsem koupil od Spire Falcon Rock IV, to neni zadnej extra chladic jak jsem se sam presvedcil teplota klesla tak o tri stupne sam chladic uz ma ze spoda nejakou hmotu tak jsem ju tam nechal. Potom jsem zavrel bednu a pri zatezi mel procak s BOX az 65 stupnu a v Prime95 me to porad hazelo failure a v bedne bylo 44!, protoze v case nebyl zadnej pridavnej chladic je mozny ze to nezvladal i chipset. Pridal jsem dva chladice jeden dovnitr a druhej ven v bedne 34! a procak pri zatezi 61-2 v klidu 56-7 a v Prime no problem uz ale ze Spire. Deska tam je Gigabyte je pravda ze maji s ukazovanim ty teploty problemy (+15 u nejakejch desek), ale novejsi bios na netu neni, protoze primo od vyroby tam byl verze F5. Kdybych tam mel Artic je mozny ze by teplota klesla ale o kolik fakt nevim, je ale masivni tak nevim jestli by se tam vesel. Jinak par pravidel jak uz bylo zmineno vyse, mene pasty znamena lepe, zavreny case a vetracky lepsi chlazeni nez otevreny. Jinak na muj vkus hodne velka teplota, ale v dnesni dobe kdy chce vydelat fakt kazdej je to asi normalni. Tak good luck. :-D
johnben
Nováček
Nováček

Příspěvek od johnben »

Díky všem za jejich rady,ted jsem si tam hodil dva ventilátory 120x120,jeden je dovnitř,druhej nahoře ven,takže celkem pěknej průvan,procákovej chladič jsem odpojil od čidla a dal ho na plnej výkon,takže mám ted teplotu v klidu v zavřeným casu 50 stupnů a to jsem ještě nedělal wind tunel,je pravda že je to trochu rachot,ale co už,raději chladit než vařit:),musí se to ještě trochu upravit a později koupit ovládací panel na větráčky.Takže díky všem za podmětné rady!!! :wink:
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“