UPS oplati sa?
- cert
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
UPS oplati sa?
Oplati sa pre slusne vykonne PC kupit UPS? PC je relativne dlhsie zapnute. Prejavi sa UPS na stabilite a spolahlivosti HW a SW? Ako je to v skutocnosti s off-line a line-interactive UPS, ktore sa viac oplati?
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: UPS oplati sa?
Ne. Projeví se při prvním výpadku elektriky během falshování BIOSu, nebo kopírování dat.cert píše:Oplati sa pre slusne vykonne PC kupit UPS? PC je relativne dlhsie zapnute. Prejavi sa UPS na stabilite a spolahlivosti HW a SW?
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Jafido
- Středně pokročilý

Re: UPS oplati sa?
UPS jsou i proti přepetí, coz ti obcas zachrani pocal,ale je to tak malo pravdepodobne ze to vetsina lidi riskne bez UPS.TomV píše:Ne. Projeví se při prvním výpadku elektriky během falshování BIOSu, nebo kopírování dat.cert píše:Oplati sa pre slusne vykonne PC kupit UPS? PC je relativne dlhsie zapnute. Prejavi sa UPS na stabilite a spolahlivosti HW a SW?Jinak, jestli to má být Line-Interactive, nebo OffLine,je celkem jedno. LI produkuje čistší výstup, protože toho víc vyrovnává...
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mam u kompu už asi půl roku UPS a je klid. Několikrát blikla žírovka a to by byl konec třeba i pro několika hodinouvou práci. Těch 3500 kaček se prostě vyplatí.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Butch
- Středně pokročilý

Mám už rok UPS, tu co mám v podpise a jsem maximálně spokojen.
Vydrží kolem 10minut.
Vydrží kolem 10minut.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já táhnu doma na 1000VA APCčku celou domácí síťku, tj. můj komp (viz podpis), bráchův komp (P4 1.7), domácí server (P200) a síťovej switch, kvůli korektnímu shození stanic. A vůbec, automatické shazování celé sítě se mi povedlo docela vymakat.
Vypadá to asi takhle : vypadne proud, UPSka to podchytne, hodí serveru info, že jede na baterku, asi pět minut to celý na tu baterku táhne, pak hodí info, že má vybito, server pošle po síti XPčkám příkaz k shutdownu, počká na ně, pak se shodí sám a UPSka se vypne. A ještě to mám všechno v logu - kdy proud vypadl, kdy zase naskočil, jak dlouho to běželo na baterku, atd... A po obnovení dodávky proudu se server automaticky spustí (pomocí mé patentované technologie "PořádZapnutejATZdroj (tm)"
).

- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Presne tuhle co mas si ted hodlam koupit - kdyz tobe vydrzi 10 minut tak me s mojim "žroutem" monitorem vydrzi tak 5 minut.. no na zalohu a vypnuti to snad bude stačitButch píše:Mám už rok UPS, tu co mám v podpise a jsem maximálně spokojen.
Vydrží kolem 10minut.
Proc ten Cyberfort nedela uz nejaky vykonnejsi... ta 500VA uz celkem nestaci....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Lemra
- Čestný člen

Supr napsaný... Patentovanou technologii PPATZ(tm) jsem si dovolil před cca rokem obšlehnout (bez vědomí autora - sorry - kdybych nebyl z přesvědčení pirát, mohli bychom se dohodnout na autorskejch právech, ale jsem pirát... takže zase nic...), ovšem pod patentovaným názvem TZDNS (tenkej zelenej drátek na skátulku...) - jedu v podobný konfiguraci (6 PC) na SevaTec OnLine 4500 - podařilo se mi ji ukořistit za dost dobrý peníze, ovšem baterky měly po tanečních, takže teď mám externě 4x 12V 100Ah a celá síť vč. 2xTV a nějakejch lampiček a plynovýho kotle vydrží v poho celou noc... ty logy jsou potom dost nudný.TomV píše:Já táhnu doma na 1000VA APCčku celou domácí síťku, tj. můj komp (viz podpis), bráchův komp (P4 1.7), domácí server (P200) a síťovej switch, kvůli korektnímu shození stanic. A vůbec, automatické shazování celé sítě se mi povedlo docela vymakat.Vypadá to asi takhle : vypadne proud, UPSka to podchytne, hodí serveru info, že jede na baterku, asi pět minut to celý na tu baterku táhne, pak hodí info, že má vybito, server pošle po síti XPčkám příkaz k shutdownu, počká na ně, pak se shodí sám a UPSka se vypne. A ještě to mám všechno v logu - kdy proud vypadl, kdy zase naskočil, jak dlouho to běželo na baterku, atd... A po obnovení dodávky proudu se server automaticky spustí (pomocí mé patentované technologie "PořádZapnutejATZdroj (tm)"
).
Jinak k dotazu - rozdíl mezi OnLine a OffLine UPS je v tom, že ty první usměrňujou síťový napětí a tím usměrněným napětím napájí měnič, kterej vlastně běží pořád a při výpadku síťovýho napájení není ani milisekunda přerušení. OffLine UPS jedou přímo 220/220, při výpadku během chvilky naběhne měnič a relátko přepne výstupy - je tam tedy chvilkovej výpadek, kterej ovšem u PC bez problémů pokryje kapacita kondenzátorů ve zdroji, takže jeddinej efekt je třeba zhoupnutí obrazu.
No a jestli používat UPS - asi dost záleží, jak u Vás vypínají proud a jak moc Ti potom vadí ztráta neuloženejch dat / pozice ve hře / scandisk po zapnutí. Podle mě UPS, co vydrží pár minut, nemá pro běžnýho uživatele smysl - ovšem pařit celou noc, zatímco ostatní mrznou a svítěj svíčkama - to možná nemá doma ani ten debil Špidla...
Pokud Ti jde o poškození HW podpětím / přepětím, tak na to zapomeň, jde pouze o reklamní kampaň prodejců UPS, spínanej zdroj v PC je sám o sobě nejlepší pojistka - pokud to ovšem není Morex, tam ti nepomůže ani nejlepší UPSka...
..
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pán je spisovatel...Lemra píše:Supr napsaný... Patentovanou technologii PPATZ(tm) jsem si dovolil před cca rokem obšlehnout (bez vědomí autora - sorry - kdybych nebyl z přesvědčení pirát, mohli bychom se dohodnout na autorskejch právech, ale jsem pirát... takže zase nic...), ovšem pod patentovaným názvem TZDNS (tenkej zelenej drátek na skátulku...) - jedu v podobný konfiguraci (6 PC) na SevaTec OnLine 4500 - podařilo se mi ji ukořistit za dost dobrý peníze, ovšem baterky měly po tanečních, takže teď mám externě 4x 12V 100Ah a celá síť vč. 2xTV a nějakejch lampiček a plynovýho kotle vydrží v poho celou noc... ty logy jsou potom dost nudný.
Jinak k dotazu - rozdíl mezi OnLine a OffLine UPS je v tom, že ty první usměrňujou síťový napětí a tím usměrněným napětím napájí měnič, kterej vlastně běží pořád a při výpadku síťovýho napájení není ani milisekunda přerušení. OffLine UPS jedou přímo 220/220, při výpadku během chvilky naběhne měnič a relátko přepne výstupy - je tam tedy chvilkovej výpadek, kterej ovšem u PC bez problémů pokryje kapacita kondenzátorů ve zdroji, takže jeddinej efekt je třeba zhoupnutí obrazu.
No a jestli používat UPS - asi dost záleží, jak u Vás vypínají proud a jak moc Ti potom vadí ztráta neuloženejch dat / pozice ve hře / scandisk po zapnutí. Podle mě UPS, co vydrží pár minut, nemá pro běžnýho uživatele smysl - ovšem pařit celou noc, zatímco ostatní mrznou a svítěj svíčkama - to možná nemá doma ani ten debil Špidla...
Pokud Ti jde o poškození HW podpětím / přepětím, tak na to zapomeň, jde pouze o reklamní kampaň prodejců UPS, spínanej zdroj v PC je sám o sobě nejlepší pojistka - pokud to ovšem není Morex, tam ti nepomůže ani nejlepší UPSka...

- Lemra
- Čestný člen

Ona ta UPS je na 48V, takže do série. A je jasný, že tenkej zelenej drátek je až na ATX - tam šlo o autorství autorunu serveruTomV píše:Pán je spisovatel...Lemra píše:Supr napsaný... Patentovanou technologii PPATZ(tm) jsem si dovolil před cca rokem obšlehnout (bez vědomí autora - sorry - kdybych nebyl z přesvědčení pirát, mohli bychom se dohodnout na autorskejch právech, ale jsem pirát... takže zase nic...), ovšem pod patentovaným názvem TZDNS (tenkej zelenej drátek na skátulku...) - jedu v podobný konfiguraci (6 PC) na SevaTec OnLine 4500 - podařilo se mi ji ukořistit za dost dobrý peníze, ovšem baterky měly po tanečních, takže teď mám externě 4x 12V 100Ah a celá síť vč. 2xTV a nějakejch lampiček a plynovýho kotle vydrží v poho celou noc... ty logy jsou potom dost nudný.
Pokud Ti jde o poškození HW podpětím / přepětím, tak na to zapomeň, jde pouze o reklamní kampaň prodejců UPS, spínanej zdroj v PC je sám o sobě nejlepší pojistka - pokud to ovšem není Morex, tam ti nepomůže ani nejlepší UPSka...Technologie TZDNS se u AT zdroje dost blbě realizuje...
Jak máš ty baterky u UPS ? Sérioparalelně 2+2 ? Jinak, v případě zdrojů Morex by musela být UPSka mezi zdrojem a kompem...
..
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Za UPS se také velmi přimlouvám, kolikrát mi už zachránila data. A ochrana proti přepětí taky není úplně k zahození. Za cca 3000 se dá koupit line-interactive od APC a úplná spokojenost.
Mimochodem ten shutdown všech pc v síti a poté i serveru o čem píše TomV je fakt dost profi řešení. Dost dobrý!
Mimochodem ten shutdown všech pc v síti a poté i serveru o čem píše TomV je fakt dost profi řešení. Dost dobrý!
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Butch
- Středně pokročilý

No taky jsem rad, ze jsem nesel do te 350.Sentenced píše:Presne tuhle co mas si ted hodlam koupit - kdyz tobe vydrzi 10 minut tak me s mojim "žroutem" monitorem vydrzi tak 5 minut.. no na zalohu a vypnuti to snad bude stačitButch píše:Mám už rok UPS, tu co mám v podpise a jsem maximálně spokojen.
Vydrží kolem 10minut.![]()
Proc ten Cyberfort nedela uz nejaky vykonnejsi... ta 500VA uz celkem nestaci....
U 500 Pisou, ze ma vydrzet kolem 20 minut, ale to je mozna tak pro PII s 250W zdrojem.
Takze radeji neverit a pocitat s tim, ze u vykonneho PC vydrzi mnohem mene.
Me to pise kolem 9-10 minut a to mám LCD.
Parkrat uz me to zachranilo. Jednou jsem hral NFSHP2 a najednou vsechno kolem zhaslo. UPS zacne relativne silne pipat, kdyz je proud vyplej, takze podle toho to poznas. Jinak ten prechod na baterku je fakt vychytanej. Ve win pak je normalne signalizace vybiti baterie a da se nastavit jakou akci ti to udela v urcitym procentu vybiti. Treba muzes nastavit Hibernaci, spanek, Shut Down nebo spusteni nejakeho programu...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06