Problem s posilanim souboru v ICQ

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Evain
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problem s posilanim souboru v ICQ

Příspěvek od Evain »

:( :wink: Zdravim,mam problem! Mam doma 2 PC spojene siti se sdilenim internetu.Oba maji nainstalovan ICQ Pro 2003a Build 3800.Kdyz jeden z nas chce poslat nekomu na ICQ soubor,da send file a je to(to chodi).Jde to i mezi nami kde program pozna sit a jede to misto pres net siti.Problem ale nastava tehdy kdyz nekdo posila jednomu z nas.Objevi se okno incoming files,dam accept,objevi se okno a v nem listening,ale nic se nedeje,po minute to hodi chybu establish connection.Nemame zadny firewall ani router,od protejsich uzivatelu jsme zjistili jejich verzi programu ICQ(maji bud Icq jako my,nebo ICQ lite nebo Mirandu).Ti co meli ICQ2GO od tech vime ze to nechodi kvuli tomu programu ICQ2GO.Proc ale ostatnim to jde a nam ne???Zkouseli sme preinstalovat windows(ME,XP),preinstalovali sme ICQ,zkusili Mirandu i ICQ lite,ale bez uspechu.Musi to byt v nastaveni ne?Ale kde,prolezli jsme nastaveni,ale na nic neprisli.Vadi tomu to sdileni,sit nebo treba poskytovatel?My chodime na net pres mobilni modem Siemens operator Eurotel,protejsky klasicky modem Volny,wordonline,quick atp.Diky za rady a zkusenosti. Evain :)
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

To sdileni asi problem bude, ale na hlavnim pocitaci by to melo fungovat. Zkus vypnout sdileni a vyzkousej to u sebe.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Adwance
Nováček
Nováček

Příspěvek od Adwance »

Ahoj
mám doma bezdrátové připojení k netu. A když kámoš co má to samé připojení od stejného poskytovatele a domácí síť pošle soubor tak ho v pohodě přijmu a stahuje se rychlostí 1Mbit/s jinak net valí 64Kbit/s(To si vysvětluji tím že to jde přes intranet poskytovatele). Ale když mu chci poslat něco já tak to nejde a hodí to chybu 145 nelze provést přímé spojení. Prosím POMOC nechci mu posílat soubory přes mail 64Kb když můžu 1Mb. Děkuji
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Nejspis tam ma nejakej firewall, kterej to nepropusti. Chcete to pohrat si s konfiguraci firewallu, pripadne ICQ.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Adwance
Nováček
Nováček

Příspěvek od Adwance »

já mám winXP Proffesional SP1 a on má Win98SE a co já vím tak ani jeden znás firewall nepoužívá. On má pevno IP ja dynaamickou. Jinak kámoš mu taky nic nepošle a mě pošle a já ani jednomu.
Soundczeck
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Soundczeck »

Problém by mohl bejt právě v těch IP adresách. Tak jak si to psal tak to vypadá tak, že ty máš veřejnou IP a on vnitřní IP pak je to jednoduchý, aby ste to rozhodily i naopak tak potřebujete mít oba veřejný IPčka.
Z vlastní zkušenosti vím, že se to dá rozjet i na vnitřńićh IPčkách ale potřebujete stejný tyto části IPček např. TY máš 192.168.1.123 a ON má 192.168.1.222 Důležitý je aby jste měli prostě stejný první tři kombinace čísel (v tomhle příkladu je to 192.168.1.xxx) . No snad si to nějako pochopil :-D
ASUS M2N-E, AMD Athlon 64 3200+ Orleans, Transcend 1024MB DualChannel kit, ATI Radeon X1600PRO 256MB, 2x WD250GB SATA2
Adwance
Nováček
Nováček

Příspěvek od Adwance »

No ja mam IP pridelovany DHCP serverem a on pevny a Nase IPcko se lisi pouze poslednim cislem. Ale on jak ma doma sit a pouzival Winproxy tak zjistil ze se napojil na uzivatele co je taky u naseho poskytovatele a ma winproxy mohl mu stahovat z disku a cokoliv smazat a asi by to slo aji naopak tak to napsal sefovy a ten se v tom asi nejak pohrabal aby to neslo.
Soundczeck
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Soundczeck »

Tim to asi bude no :lol:
ASUS M2N-E, AMD Athlon 64 3200+ Orleans, Transcend 1024MB DualChannel kit, ATI Radeon X1600PRO 256MB, 2x WD250GB SATA2
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“