Ptaskání v repro

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
rmiki
Nováček
Nováček

Ptaskání v repro

Příspěvek od rmiki »

Mám reproduktory Logitech Z 640 5.1 + SB Audigy a se zvukem jsem absolutně spokojen jak u her tak i u filmů. Nicméně občas se mi v nich ozve zapraskání. Je to nepravidelné, jen občas, ale nepříjemné.
Od subwoferu vede k centrálu s ovládáním patnáctižilový kabel, stejný jako k monitoru (Dsub), který jsem ještě prodloužil prodlužkou. Může být problém v nedostatečném stínění? Pokud ano, co s tím? Lze to dodatečně zastínit?

Win XP, Athlon XP 2100, VIA KT 400
RM
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Jednou jsem řešil problém s náhodnými chybami na IDE. No a když jsem vyndal zdroj a dal ho bokem, tak to fungovalo, tzn. starej zdroj byl původcem rušení.

Pomohlo zabalit IDE kabel do a teď se podržte: kuchyňského ALOBALU na pečení a rázem bylo po problému.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Ptaskání v repro

Příspěvek od Butch »

rmiki píše:Mám reproduktory Logitech Z 640 5.1 + SB Audigy a se zvukem jsem absolutně spokojen jak u her tak i u filmů. Nicméně občas se mi v nich ozve zapraskání. Je to nepravidelné, jen občas, ale nepříjemné.
Od subwoferu vede k centrálu s ovládáním patnáctižilový kabel, stejný jako k monitoru (Dsub), který jsem ještě prodloužil prodlužkou. Může být problém v nedostatečném stínění? Pokud ano, co s tím? Lze to dodatečně zastínit?

Win XP, Athlon XP 2100, VIA KT 400
Tohle se mi taky občas stane. Objevuje se mi to v některých hrách(GTA, Streel legal racing)

Ale je to jen občas, takže to nijak zvlášť neřeším, protože jsou to většinou ty samé aplikace tzn. chyba ve stínění ani nebude.

Může to bejt ne 100% kompatibilitou her s EAX 3 nebo HW akcelerací všeobecně. nebo taky driverama, ale novější nejsou.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
andrejkn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andrejkn »

Či máš chybu v tienení to sa dá veľmi ľahko a rýchlo zistiť. Chyť do ruky mobil, vytoč číslo a daj ho do blízkosti toho 15 žilového kábla pri tom spoji. Ak sa ti ozve rušenie, tak je chyba v tienení. Nápad s alobalom nieje až taký zlý. Obtoč to miesto hrubšou vrstvou alobalu, ale na alobal vyveď zemniaci vodič (-). Vtedy cez alobal nebudú prechádzať nežiadúce signály z okolia do vodičov. Drahšie, ale kvalitnejšie riešešnie by bolo kompletne vymeniť celý kábel.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“