Mám skener Umax Astra 610P. Když jsem dříve používal Win 9x, bylo vše v pohodě. Teď mám Win XP, pro které již Umax nemá vlastní ovladače, ale používají se nějaké windousovské. Skener sice funguje, ale téměř vubec nejde ovlivnit výsledný sken. Zdá se mi, že ať se snažím jak se snažím, nejsem schopen pořídit solidní kopii. Nehrají barvy, text nejde moc ztmavit atd.
Nevíte o nějakém softu, který je solidní a pracoval by s tímto skenerem?
Díky za odpověď.
Sháním program na ovládání skeneru.
- Ikarie
- Začátečník

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lemra
- Čestný člen

To máš samozřejmě pravdu, ovšem běžné s win dodávané (a jiné free/sharaware) aplikace umí MAX 24 bitovou hloubku barev (8bit/kanál). Profesionální aplikace, jako třeba CorelScan/PhotoPaint, jede v hloubce 48bit/obrazový bod a používá vlastním způsobem existující TWAIN rozhraní - pro Astra 610P je součástí win již od 2k. U dřívějších win mu to chodilo, protože k ovladači skeneru (kterej win neznaly) nainstalil i nějaký aplikace - průvodce skenem, album maker, kopírku... a o ten softík mu teď jde, protože mu to pod NT nemaká... takže ještě jednou - Corel, PhotoShop...pavel.minarik píše:obávám se, že stejně potřebuješ funkční TWAIN driver, který tyhle programy používají, no a když neexistuje ...
..
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lemra
- Čestný člen

No, víš, kdyby nebylo, tak ho asi najdeš pro 2k/XP na stránce UMAXu...
Sakra, chlape, vždyť jsi přece MODERÁTOR!!!
Proč se třeba napřed nepodíváš do inf databáze 2k/XP? (Ovl. panely - přidat HW - zařízení pro zprac. obrázků - UMAX - Astra 610P...) je to určitě lepší, než se obávat...
Ach jo. To je den...
Takže potřetí - Corel, PhotoShop...
Sakra, chlape, vždyť jsi přece MODERÁTOR!!!
Proč se třeba napřed nepodíváš do inf databáze 2k/XP? (Ovl. panely - přidat HW - zařízení pro zprac. obrázků - UMAX - Astra 610P...) je to určitě lepší, než se obávat...
Ach jo. To je den...
Takže potřetí - Corel, PhotoShop...
..
- test11
- Začátečník

Twain
Bez Twainu neni možný ze scaneru vůbec data dostat, takže kdyby neexistoval, tak to nepojede vůbec. Je ale jasný že MS se nebude srát s plnou podporou všech funkcí, natož se CMYKovejma barvama.... zkusil bych tam instnout ten NTčkovej Vistascan 5.1 a nebo 5.52 od modelu 1220p. Za zkoušku nic nedáš, max to nebude fachat.
Asus A7V880, 512MB Winbond PC3200 + 512MB Seitec PC3200 dual chanel 2-3-3-7, AXP Thorton 2400+(2GHz)@2.2GHz FSB169, Vcore 1.65V, cooled By Thermaltake Volcano 7+, Hercules Radeon 9800 non-pro
SB Audigy2