Chcel by som sa s Vami podelit o moje skusenosti s podobnymi konfliktnymi situaciami medzi MoBo a grafikou. Doteraz sa mi to vzdy podarilo rozchodit odinstalovanim VIA Hyperion ovladacov. Nedavno mi presli cez ruky tri rovnake dosky Gigabyte 7VT600L s cipsetom VIA KT600 a daval som do nich grafiky Saphire R9200 s TVout a DVI. Z neznamych pricin pri instalacii na Win98SESk na jednej z tych troch MoBo sa mi po instalacii driverov VIA Hyperion (aj 4.46 aj 4.49) nepodarilo nainstalovat Catalysty (od 3.2 do 3,9) - vzdy po restarte rozhadzany obraz. Tak som si spomenul na starsie cipsety VIA KT266 ked mrzlo napr. prehravanie videa a odinstaloval som VIA Hyperion drivery. Tym padom bolo po probleme, Catalysty sa nainstalovali korektne. Ibaze sa vypli Fastwrites a AGP ide na 4X a v BIOSe sa na tejto MoBo neda nastavit prakticky nic, iba ak sa mozete pozerat na zvysene napatie core CPU a tym padom aj teplotu, mne vyskoci aj na 67 stupnov pri zatazi (iddle pod 59) a chladic je Speeze s medenym jadrom 2500 ot. plus pridavny fan v case. To asi Gigabyte robi kvoli stabilite, ktoru musim uznat ma dobru a ta teplota CPU je zrejme odcitana z jadra Athlona kedze dost rychlo zakolise pri zatazi aj ked heatsink chladica je na pohmat dost teply.
Vysledok testov na Athlone XP2000, 256MB RAM, 60GB Maxtor
z PCMarku je 4914,3228,1446, 3DMarku 2001 je 6056 bodov
a z 3DMarku2003 je 729 bodov.
Takze ja by som videl problem niekde medzi VIA drivermi a zbernicou AGP a Fastwrites u niektorych MoBo a niektorymi kusmi grafickych kariet s cipmi ATI.