Kvalita obrazu TV

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kvalita obrazu TV

Příspěvek od Pajik »

Ahoj, chtěl bych Vás poprosit o radu. Potřebuju získat co nejkvalitnější obraz televize na výstupu z počítače(chci to mít přes projektor). Ale jde mi především o to, jaký vliv má dobrá grafická karta na kvalitu obrazu TV(ber to tak že mám prostě dokonalý příjem TV signálu)? A právě mě zajímá co je lepší, jestli samostatná TV karta anebo např. součást grafiky(All in Wonder), pls poraďte mi :-(
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

ked chces dobry obraz kup si Gainward
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Jak to myslíš gainward?? To je TV karta anebo grafika s TV kartou?
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

Gainvard je firma ktora robi graficke karty nvidia a ich kvalita obrazu na TV vystupe je zo vsetkych najlepsia
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

ale ked to nechces cez pocitac tak si kup pinacle PCTV Pro deluxe je to externy tv tuner kvalita je este vysia ale nemozes robit capturing a neviem ako mozes mat dokonaly obraz ved interne TV karty aj keby mali siganl proste dokonaly to je 83 decibelov aj tak by ten obraz nebol taky ako na tv lebo interne TV krty su dost rusene pocitacom samym a ich Tunery su s tych lacejsich koli cene
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Oki...tak mi na závěr pověz, co ty by si přesně doporučoval koupit aby byl na výstupu TV obraz co nejlepší..? :)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Pajik píše:Oki...tak mi na závěr pověz, co ty by si přesně doporučoval koupit aby byl na výstupu TV obraz co nejlepší..? :)
Kamarád má TV tuner od Leadteku. Je to typ 2000XP. Umí capturovat do MPEG-II a chová se velmi dobře.
U TV-OUT karet se koukni po čipu, který je na kartě integrován. Měl by umět alespoň 1024x768. Některé umí i 1280x1024. Já mam třeba na 8500LE rozlišení 1024x768 a vypadá to líp něž příjem televizního programu.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

karf píše:
Pajik píše:Oki...tak mi na závěr pověz, co ty by si přesně doporučoval koupit aby byl na výstupu TV obraz co nejlepší..? :)
Kamarád má TV tuner od Leadteku. Je to typ 2000XP. Umí capturovat do MPEG-II a chová se velmi dobře.
U TV-OUT karet se koukni po čipu, který je na kartě integrován. Měl by umět alespoň 1024x768. Některé umí i 1280x1024. Já mam třeba na 8500LE rozlišení 1024x768 a vypadá to líp něž příjem televizního programu.
Oki, takže když budu mít TV-out na 1280x1024, čím dokážu takový rozlišení dostat do PC? V tom PC mám jenom GF4Ti, takže co by si mi doporučil? Koupit TV kartu a lepší grafiku? Anebo např. All In Wonder?
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Možná jsem se špatně vyjádřil, ale prostě potřebuju dostat do projektoru co nejlepší TV kvalitu obrazu a nevím z čeho. Z televize to jde pres jacky, ale kvalita špatná, z videa taky kvalita nic moc, takže mě pak napadlo z PC, ale nevím pomocí čeho to na PC vytvořit. Btw jakej přenos je lepší, VGA anebo S-video? Předpokládám že pomoc DVI by to bylo best....díky
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Pajik píše:Možná jsem se špatně vyjádřil, ale prostě potřebuju dostat do projektoru co nejlepší TV kvalitu obrazu a nevím z čeho. Z televize to jde pres jacky, ale kvalita špatná, z videa taky kvalita nic moc, takže mě pak napadlo z PC, ale nevím pomocí čeho to na PC vytvořit. Btw jakej přenos je lepší, VGA anebo S-video? Předpokládám že pomoc DVI by to bylo best....díky
Projektor je něco jiného než televize, protože má většinou S-Video nebo DVI vstup. Pak ale nepotřebuješ TV-OUT ale jen další výstup nebo možnost klonovat obraz.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

karf píše:
Pajik píše:Možná jsem se špatně vyjádřil, ale prostě potřebuju dostat do projektoru co nejlepší TV kvalitu obrazu a nevím z čeho. Z televize to jde pres jacky, ale kvalita špatná, z videa taky kvalita nic moc, takže mě pak napadlo z PC, ale nevím pomocí čeho to na PC vytvořit. Btw jakej přenos je lepší, VGA anebo S-video? Předpokládám že pomoc DVI by to bylo best....díky
Projektor je něco jiného než televize, protože má většinou S-Video nebo DVI vstup. Pak ale nepotřebuješ TV-OUT ale jen další výstup nebo možnost klonovat obraz.
Jak to myslíš? Já potřebuju dostat co nejkvalitnější obraz TV do projektoru a jinak než přes PC to nepůjde, proto se ptám :)
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

lenze pc ma vozno lepsi vyvod ale videl si uniekedy ako vyzera signal na internej TV karte no proste katastrofa ja to doma mam na malom monitore to este ide ale ked chces kvalitu tak bud cez telebizor ale cez externy tv tuner tak napr. PinacePCTVPro DELUXE
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Pajik píše:
karf píše: Projektor je něco jiného než televize, protože má většinou S-Video nebo DVI vstup. Pak ale nepotřebuješ TV-OUT ale jen další výstup nebo možnost klonovat obraz.
Jak to myslíš? Já potřebuju dostat co nejkvalitnější obraz TV do projektoru a jinak než přes PC to nepůjde, proto se ptám :)
Jestli chceš V singál (analogový) zpracovat počítačem (A/D) pak (D/A) tak je to asi trošičku nekvalitnější než jen TV signál píchnout do projektoru. Na to abys mohl do počítače dostat TV signál musíš mít kartu s TV in - většinou jsou TV I/O (mají TV vstup i výstup). To je ale dost nouzové řešení a na kvalitě se projeví spíš negativně, takže budeš muset koupit TV-tuner. Tím ale dostaneš zbytečný mezičlánek.
Zdenek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zdenek »

Já doporučuji koupit např. ATI 9000 vivo , tv signál přivést do kvalitního videa a přes s-video kabel propojit s grafikou. Pak použít nějaký program pro sledování TV ( fly 2000 , ATV2000 ) , kde se dá doladit pomocí filtrů obraz na slušnou kvalitu ( deinterlace, potlačení šumu , barvná korekce ).
TV karty s integrovaným tunerem se sice postupně zlepšují , ale stále to není ono.
Pokud je tv signál opravdu kvalitní, je možné použít i ATI AiW 9800. Má docela kvalitní tuner a novější čip Theatre na zpracování obrazu.

A do třetice, pokud je tv program dostupný na satelitu, doporučuji koupi SAT karty - výstupní signál z MPG2 přehrávají dnes již všechny grafické karty opravdu kvalitně ( jen záleží na datovém toku videa ze satelitu ) .

:shock:
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Moc Vám děkuji, něco vymyslím :)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“