geometrie monitoru Iiyama VM Pro 454 (HM903DT)

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
liion
Nováček
Nováček

geometrie monitoru Iiyama VM Pro 454 (HM903DT)

Příspěvek od liion »

Zakoupil jsem tento monitor a chtěl bych se zeptat, jestli někdo má podobný problém s geometrií obrazu, případně jak a s jakým výsledkem postupoval? Ten můj nemá rovnoběžnou horní a spodní hranu obrazu (porovnána hrana jakéhokoli okna proti páskum viditelným v obraze - drátkům co "držej masku po hromadě" u diamondtronů) obraz je po stranách vyšší než uprostřed a to o cca 1mm (hrana okna proti pásku) jak nahoře tak dole tzn. je obraz po stranách o 2mm vyšší než uprostřed. Nejvíc je to vidět u levého okraje, kde je pouhým okem viditelné ohnutí lišty windows.

Uff, žeby reklamace?

Jinak paráda, obraz ostrý po celé ploše, konvergence na jedničku. jenom kdyby ta geometrie... :(
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Iiyamy mají perfektní menu s miliónem možností, to fakt nejde nastavit? Tomu nevěřim... Z výroby to bude nastavený blbě...

Pokud to nejde nastavit, tak určitě reklamace, ale fakt si s těma volbama napřed pohraj - trapezoid, rohy, rotace... jinak Ti to vrátí a budeš zbytečně platit...
..
aldapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od aldapu »

Dnes jsem si koupil vyse zminovany monitor a mam skoro ten samy problem.Tak 10 cm od zhora i ze zdola ma podelny cary pres celou obrazovku.Je to hnus.Tak nevim jestli reklamovat nebo to prekousnout.
Aby mi to nevratili s tim,ze je to normalni a abych jim jeste neplatil.
Co vy nato?
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

aldapu píše:Dnes jsem si koupil vyse zminovany monitor a mam skoro ten samy problem.Tak 10 cm od zhora i ze zdola ma podelny cary pres celou obrazovku.Je to hnus.Tak nevim jestli reklamovat nebo to prekousnout.
Aby mi to nevratili s tim,ze je to normalni a abych jim jeste neplatil.
Co vy nato?
Tak tohle opravdu nevyreklamujes :)
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
aldapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od aldapu »

Proc myslis.Moc tomu nerozumim.Mohl by jsi vysvetlit?To ma snad kazdej monitor tohoto typu?A co to vlastne je?
nanami
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nanami »

proste ne ty prouzky sou na fsech trinitronech (a diamnodtron je tusim taky tironitron)
liion
Nováček
Nováček

Příspěvek od liion »

Ty prouzky jsou skutecne na kazdem trinitronu a diamondtronu a jde o stabilizazni dratky (nebo tak nejak se tomu nadava) drzici carovou masku po hromade (aby se, imho, vlivem tepla zpusobeneho dopadanim elektronu nekroutila). Nereklamuj, neuspejes. Navic si na ne (podle mne) velmi rychle zvyknes. Me by nevadilo ani to ze vodorovne cary nejsou vodorovne (viz uvodni prispevek) kdyby nebylo zminovaneho leveho spodniho rohu kde je velka nerovnost na male plose tedy viditelna pouhym okem bez velkeho soustredeni nebo mereni.
liion
Nováček
Nováček

Příspěvek od liion »

Lemra píše:Iiyamy mají perfektní menu s miliónem možností, to fakt nejde nastavit? Tomu nevěřim... Z výroby to bude nastavený blbě...

Pokud to nejde nastavit, tak určitě reklamace, ale fakt si s těma volbama napřed pohraj - trapezoid, rohy, rotace... jinak Ti to vrátí a budeš zbytečně platit...
Jde bohuzel o neronost v horizontalni rovine a nastaveni geometrie v tomto smyslu jsem snad jeste u zadneho monitoru nevidel. Nastaveni rohu sice tato Iiyama ma, jde vsak pouze o nestaveni barev, tim to tedy take nevyresim. Sakrys, asi se na to vys..ru, zacinam si na to zvykat.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“