Flashnutí bios řadiče promise 376 na desce msi k7n2-ilsr

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
SpeedyJ
Začátečník
Začátečník

Flashnutí bios řadiče promise 376 na desce msi k7n2-ilsr

Příspěvek od SpeedyJ »

Tak jsem si udělal striping raid (2* SATA Barracuda ST3160023AS ) a výsledky předčily mé očekáváná...... Jsou ještě horší než s jedním diskem :sad: Hrůza. V HD tachu max, je sice 75MB/s, ale průměr 38,4/s :?

Mezi paměť mám puštěnou. Tak mě napadá už jen přeflešnout Bios řadiče(jestli to jde), nebo koupit řadič na PCI,ale není pak propustnost limitována PCI zběrnicí a co zatížení procesoru???
PLEASE HELP, nebo to hodím z okna :evil:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Tak to je hodně divný. :? Kde myslíš, že je navěšenej ten "RAID" čip ? Na PCI. Takže tady asi problém nebude. Zatížení procesoru bych se nebál. Je sice fakt, že za tyhle pseudoRAID řadiče většinu práce odmaká hlavní procesor, ale při dnešním výkonu si s nějakým stripingem hravě poradí. Co zkusit novější ovladače ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
SpeedyJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SpeedyJ »

mám nejnovější bios, a nejnovější ovladače řadiče, ale koukal jsem, že ty drivery pro řadič jsou z loňskýho roku, nějak to nechápu.
S tou PCI jsem to myslel tak, že když se vykašlu na integrovanej řadič a koupím PCI, tak jestli nepůjdu z bláta do louže.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Oboje by mělo šlapat víceméně stejně. Ale jelikož RAID funkci tohodle řadiče obstarává ovladač, hledal bych problém tam.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
SpeedyJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SpeedyJ »

Tak nový info : mám drivery sata 1.0.0.19 a když se snažím mu nacpat nový od MSI 1.0.0.29, tak mi napíše přístup odmítnut, když mu je vnutím, tak po restartu naběhnou wokna a hned modrá obrazovka a restart, pak musím dát poslední známou konfig. aby to zase šlo.
Nemá někdo tušení wo co go?? :(
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

jsou to určitě správný drivery ? necpeš tam něco jinýho ?
SpeedyJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SpeedyJ »

Ne to opravdu necpu špatný:wink: , a jsou stažený MSI live updatem, ale ani on neprovede instalaci korektně.
Štve mě, že u těch driveru není napsáno co opravují, tak ani nevím jestli je to driverama, nebo ne.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Flashnutí bios řadiče promise 376 na desce msi k7n2-ilsr

Příspěvek od Shit »

SpeedyJ píše:Tak jsem si udělal striping raid (2* SATA Barracuda ST3160023AS ) a výsledky předčily mé očekáváná...... Jsou ještě horší než s jedním diskem :sad: Hrůza. V HD tachu max, je sice 75MB/s, ale průměr 38,4/s :?

Mezi paměť mám puštěnou. Tak mě napadá už jen přeflešnout Bios řadiče(jestli to jde), nebo koupit řadič na PCI,ale není pak propustnost limitována PCI zběrnicí a co zatížení procesoru???
PLEASE HELP, nebo to hodím z okna :evil:
Máš v BIOSu vypnuto nebo zapnuto IDE bus mastering?
Naposledy upravil(a) Shit dne čtv 25. pro 2003, 13:37, celkem upraveno 1 x.
SpeedyJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SpeedyJ »

Podívám se a co přesně tato položka dělá ??? Dík.
Jinak ten RAID jsem už zrušil z důvodu slabého výkonu a z části z obavy, že když se to pos..., tak ztratím skoro vše.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

SpeedyJ píše:Podívám se a co přesně tato položka dělá ??? Dík.
Jinak ten RAID jsem už zrušil z důvodu slabého výkonu a z části z obavy, že když se to pos..., tak ztratím skoro vše.
Je fakt, že u MSI NForce je ten RAID nedobře udělanej, není možný ho používat jako systémovej oddíl.. To má KT600 100xlíp udělaný, tam to maká OK. Mě dělal v Sandře při benchmarku disku rozdíl IDE busmastering rozdíl cca 11000 bodů ve prospěch "disable".
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

SpeedyJ píše:Podívám se a co přesně tato položka dělá ??? Dík.
To je pěkný, ale když se pose*e single, tak to je skoro to samí-záleží jak se pose*e, pro bezpečnost dat je RAID1 nebo "pro lepší stroje" RAID0+1
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“