zkusenosti s HDD Western Digital Caviar XL WD1200JB- 120GB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět

Slouzi vam HDD Western Digital Caviar XL WD1200JB- 120GB dobre?

ano
6
55%
ne
5
45%

Celkem hlasů: 11
xander_c_a_g_e
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

zkusenosti s HDD Western Digital Caviar XL WD1200JB- 120GB

Příspěvek od xander_c_a_g_e »

chci koupit HDD Western Digital Caviar XL WD1200JB- 120GB , a rad bych se predem informoval na jeho spolehlivost a na vase zkusenosti s nim.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

ja osobne jsem s timhle diskem absolutne spokojenej....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Patrice
Začátečník
Začátečník

WD

Příspěvek od Patrice »

já jsem měl vždy WD a nikdy jsem neměl problém a vyhrává u mě kvůli rychlosti, kvalitě, ceně i když s hlasitostí je už na tom hůře ale zatím vždy OK
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

ME WD moc nevyhovoval, mel jsem dva... ted jedu na 120 GB BArakudě, a jede v poho mam ji uz rok je bez problemu a to ji pouzivam jako prenosny disk...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

mam 80JB a pohoda, ale pristi nakup disku je zcela urcite po vanocich 7k250...
jendus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jendus »

ja sem se svou 80JB nebyl moc spokojene pocase zacala se sama vypinat a zapinat divne hucet atd... :(
my pc is my destiny...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No já jsem si dneska po roce používaní WD, koupil druhej WD1200JB a stejne, jako ten první trochu vysokofrekvenčně píská.

Nejdřív jsem si včera koupil HDD Seagate Barracuda 7200.7+ ST3160023AS -160GB, ale ten při zátěži občas rachtal(něco jako když pracuje starý disk)a přehlušil celej comp. Ale třeba když jsem pouštel z něj film, tak byl zticha. Naopak třeba pak při kopírování z jedné jeho Fat na druhou zase truchu rachtal. Projevovalo se to taky v testu Aidy 32, byl to test Average Acces. Tak jsem ho dneska ráno vrátil a koupil osvědčený WD.

Vtip je v tom, že to pískání opravdu někdo vůbec neslyší.
Záleží prostě na citlivosti. Když jdu do obchodu s TV tak pískání slyším a plno lídí ne. Doknce i když jdu po ulici a někdo má zapnutou TV i třeba bez zvuku, tak je to pískání taky slyšet.

Plánuju udělat RAID pole a tak jsem koupil i stejnou kapacitu.
Myslím, že WD v akci oproti klidu nějak výrazně hluk nezvyšuje.
Všechny testy v Aidě 32 proběhly v tichosti za doprovodu lehkého, pro někoho neslyšitelného, svistu.

Ten Chieftec co mám, má podle mě dost kvalitní plechy a to pískání dost utlumí.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ICE píše:mam 80JB a pohoda, ale pristi nakup disku je zcela urcite po vanocich 7k250...
mno... tak bude nakonec ten superlevny 80GB DM9+ z bazace :))) dobry kup---
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

Vtip je v tom, že to pískání opravdu někdo vůbec neslyší.
Záleží prostě na citlivosti. Když jdu do obchodu s TV tak pískání slyším a plno lídí ne. Doknce i když jdu po ulici a někdo má zapnutou TV i třeba bez zvuku, tak je to pískání taky slyšet.
S tou TV mam stejny zkusenosti. Ja slysim piskani a rodice ne.
Jinak abych nemenil tema s WD diskama mam dobry zkusenosti. Doma mam 10,2 GB disk a nemel sem s nim zadny problemy az na kapacitu... :wink:
Ale ted sem si koupil Seagate 120GB/8 cache a vyzkousim to az po Vanocich...
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

jendus píše:ja sem se svou 80JB nebyl moc spokojene pocase zacala se sama vypinat a zapinat divne hucet atd... :(
Taky jsem ji :sad: bohužel :sad: měl. Začala hučet - pobobně jako když jde větrák do kelu, a byla totálně v prd*li za 2dny. Životnost: 3,5 měsíce... Dokud makal, tak byl super..,rychlej,tichej už je pryč...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“