zkusenosti s HDD Western Digital Caviar XL WD1200JB- 120GB
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- xander_c_a_g_e
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
zkusenosti s HDD Western Digital Caviar XL WD1200JB- 120GB
chci koupit HDD Western Digital Caviar XL WD1200JB- 120GB , a rad bych se predem informoval na jeho spolehlivost a na vase zkusenosti s nim.
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Wiruss
- Středně pokročilý
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- jendus
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý
No já jsem si dneska po roce používaní WD, koupil druhej WD1200JB a stejne, jako ten první trochu vysokofrekvenčně píská.
Nejdřív jsem si včera koupil HDD Seagate Barracuda 7200.7+ ST3160023AS -160GB, ale ten při zátěži občas rachtal(něco jako když pracuje starý disk)a přehlušil celej comp. Ale třeba když jsem pouštel z něj film, tak byl zticha. Naopak třeba pak při kopírování z jedné jeho Fat na druhou zase truchu rachtal. Projevovalo se to taky v testu Aidy 32, byl to test Average Acces. Tak jsem ho dneska ráno vrátil a koupil osvědčený WD.
Vtip je v tom, že to pískání opravdu někdo vůbec neslyší.
Záleží prostě na citlivosti. Když jdu do obchodu s TV tak pískání slyším a plno lídí ne. Doknce i když jdu po ulici a někdo má zapnutou TV i třeba bez zvuku, tak je to pískání taky slyšet.
Plánuju udělat RAID pole a tak jsem koupil i stejnou kapacitu.
Myslím, že WD v akci oproti klidu nějak výrazně hluk nezvyšuje.
Všechny testy v Aidě 32 proběhly v tichosti za doprovodu lehkého, pro někoho neslyšitelného, svistu.
Ten Chieftec co mám, má podle mě dost kvalitní plechy a to pískání dost utlumí.
Nejdřív jsem si včera koupil HDD Seagate Barracuda 7200.7+ ST3160023AS -160GB, ale ten při zátěži občas rachtal(něco jako když pracuje starý disk)a přehlušil celej comp. Ale třeba když jsem pouštel z něj film, tak byl zticha. Naopak třeba pak při kopírování z jedné jeho Fat na druhou zase truchu rachtal. Projevovalo se to taky v testu Aidy 32, byl to test Average Acces. Tak jsem ho dneska ráno vrátil a koupil osvědčený WD.
Vtip je v tom, že to pískání opravdu někdo vůbec neslyší.
Záleží prostě na citlivosti. Když jdu do obchodu s TV tak pískání slyším a plno lídí ne. Doknce i když jdu po ulici a někdo má zapnutou TV i třeba bez zvuku, tak je to pískání taky slyšet.
Plánuju udělat RAID pole a tak jsem koupil i stejnou kapacitu.
Myslím, že WD v akci oproti klidu nějak výrazně hluk nezvyšuje.
Všechny testy v Aidě 32 proběhly v tichosti za doprovodu lehkého, pro někoho neslyšitelného, svistu.
Ten Chieftec co mám, má podle mě dost kvalitní plechy a to pískání dost utlumí.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
S tou TV mam stejny zkusenosti. Ja slysim piskani a rodice ne.Vtip je v tom, že to pískání opravdu někdo vůbec neslyší.
Jinak abych nemenil tema s WD diskama mam dobry zkusenosti. Doma mam 10,2 GB disk a nemel sem s nim zadny problemy az na kapacitu...
Ale ted sem si koupil Seagate 120GB/8 cache a vyzkousim to az po Vanocich...
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- Shit
- Odborník PCT
Taky jsem ji bohužel měl. Začala hučet - pobobně jako když jde větrák do kelu, a byla totálně v prd*li za 2dny. Životnost: 3,5 měsíce... Dokud makal, tak byl super..,rychlej,tichej už je pryč...jendus píše:ja sem se svou 80JB nebyl moc spokojene pocase zacala se sama vypinat a zapinat divne hucet atd...