Celkem jsem si vyladil chipset podle článků na tomto webu (pár zátuhů a bylo to ), ale stále mi není jasný jeden offset u 8233
Offset 75: nesoulad mezi nastavení PCI arbiton mode
WPCREDIT PCR - to ukazje na bitu 7, bity 6, 5, 4 jso označeny i popsány jako pro čtení (CPU latency timer).
V článku je to nastavováno na bitu 6, bit 7 je označen jako arbition mechanism - ovšem bit 6 je jen ke čtení, takže ho nezměním.
A teď babo raď. Děkuji všem, kteří se fundovaně vyjádří, dík.
Bob píše:Celkem jsem si vyladil chipset podle článků na tomto webu (pár zátuhů a bylo to ), ale stále mi není jasný jeden offset u 8233
Offset 75: nesoulad mezi nastavení PCI arbiton mode
WPCREDIT PCR - to ukazje na bitu 7, bity 6, 5, 4 jso označeny i popsány jako pro čtení (CPU latency timer).
V článku je to nastavováno na bitu 6, bit 7 je označen jako arbition mechanism - ovšem bit 6 je jen ke čtení, takže ho nezměním.
A teď babo raď. Děkuji všem, kteří se fundovaně vyjádří, dík.
Skús si stiahnúť data sheet k chipsetom s VIA stránky tam to bude popísané presne.Vo *.pcr suboroch to môže byť chybne zapísane.
Hele když už je tu diskuze ke KT333, rád bych se zeptal jestli je to složitý optimalizovat ho přes WPCREDIT, tohle je totiž jediný do čeho se zdráhám jít, jinak se hrabu ve všem možným
Poraďte jak začít
ASUS M2N-E, AMD Athlon 64 3200+ Orleans, Transcend 1024MB DualChannel kit, ATI Radeon X1600PRO 256MB, 2x WD250GB SATA2
Soundczeck píše:Hele když už je tu diskuze ke KT333, rád bych se zeptal jestli je to složitý optimalizovat ho přes WPCREDIT, tohle je totiž jediný do čeho se zdráhám jít, jinak se hrabu ve všem možným
Poraďte jak začít
Nie je. WPCREDIT je program ktorý mení aktualne nastavenie ale po reštarte systemu sa obnoví na default.Na trvalé zapísanie je program WPCRSET.Pozri si http://www.ocmodshop.com/ocmodshop.aspx?a=125 je tam download link na wpcrset aj edit a kt266,333,400 pcr subory ktore skopiruješ do adresara wpcredit-u.
EDIT: ak by to nešlo tak edituj subor a prepíš [VID] a [DID] podla svojho čipsety sa lísia od seba len málo.Väčšina podstatných adries by ti mala fungovať.
hoj, chtel jsem se zeptam mam desku ECS K7VTA3 v5.0 a ma chipset KT333. A koupil jsem si novej chladic artic cooling copper silent 2 dam ho tam a v BIOSU mi to furt ukazuje skurwenejch 56°C:( Ale kdyz sahnu ma masiv tak je to vlazny jak psi cumak muze to mit maximalne 40°C. A pasta vsechno tam je dany dobre. Co poradite myslite ze kdyz upravim to nastaveni BIOSU ze to bude oki na mereni teploty CPU?[/list]
Rossi46 píše:hoj, chtel jsem se zeptam mam desku ECS K7VTA3 v5.0 a ma chipset KT333. A koupil jsem si novej chladic artic cooling copper silent 2 dam ho tam a v BIOSU mi to furt ukazuje skurwenejch 56°C:( Ale kdyz sahnu ma masiv tak je to vlazny jak psi cumak muze to mit maximalne 40°C. A pasta vsechno tam je dany dobre. Co poradite myslite ze kdyz upravim to nastaveni BIOSU ze to bude oki na mereni teploty CPU?[/list]
To bude nekde mezi CPU a pasivem, cili asi blbe nanesena pasta nebo neco, pripadne exnuty cidlo teploty.
ASUS M2N-E, AMD Athlon 64 3200+ Orleans, Transcend 1024MB DualChannel kit, ATI Radeon X1600PRO 256MB, 2x WD250GB SATA2
Rossi46 píše:hoj, chtel jsem se zeptam mam desku ECS K7VTA3 v5.0 a ma chipset KT333. A koupil jsem si novej chladic artic cooling copper silent 2 dam ho tam a v BIOSU mi to furt ukazuje skurwenejch 56°C:( Ale kdyz sahnu ma masiv tak je to vlazny jak psi cumak muze to mit maximalne 40°C. A pasta vsechno tam je dany dobre. Co poradite myslite ze kdyz upravim to nastaveni BIOSU ze to bude oki na mereni teploty CPU?[/list]
To bude nekde mezi CPU a pasivem, cili asi blbe nanesena pasta nebo neco, pripadne exnuty cidlo teploty.
Soundczeck píše:
Skôr by som povedal upgrade BIOS-u
tak na 100% to nebude spatne nanesenou pastou protoze jsem si to myslel taky a tak jsem to delal dokonce 2x a ujistoval jsem se ze je to spravne, rikam kdyz sahnu na pasiv da se na nem v poho udrzet prsty, spatne mi to cte teplotu:(
tak na 100% to nebude spatne nanesenou pastou protoze jsem si to myslel taky a tak jsem to delal dokonce 2x a ujistoval jsem se ze je to spravne, rikam kdyz sahnu na pasiv da se na nem v poho udrzet prsty, spatne mi to cte teplotu:(
Môže to byť chybou čidla ale už sa to tu riešilo snáď 100X. Takže upgrade biosu
Manji píše:Môže to byť chybou čidla ale už sa to tu riešilo snáď 100X. Takže upgrade biosu
Starym BIOSem to nebude protoze mam flashnutej nejnovejsi uz davno a chyba stale trva:(
Nooo riešim teraz podobný problém. Mám dosku MSI K7N2GM-L a tiež mam problém s meraním teploty procesoru.Alert 4 od MSI detekne 78C ale procesor cez speedfan ma 42C a ked naň siahnem tak je studený.Takže aj v mojom prípade to bude chyba merania v biose.