Ladění VIA KT266A KT333 / 8233 WPCREDITEM

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Bob
Nováček
Nováček

Ladění VIA KT266A KT333 / 8233 WPCREDITEM

Příspěvek od Bob »

Celkem jsem si vyladil chipset podle článků na tomto webu (pár zátuhů a bylo to :-D ), ale stále mi není jasný jeden offset u 8233

Offset 75: nesoulad mezi nastavení PCI arbiton mode
WPCREDIT PCR - to ukazje na bitu 7, bity 6, 5, 4 jso označeny i popsány jako pro čtení (CPU latency timer).
V článku je to nastavováno na bitu 6, bit 7 je označen jako arbition mechanism - ovšem bit 6 je jen ke čtení, takže ho nezměním.

A teď babo raď. Děkuji všem, kteří se fundovaně vyjádří, dík.
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

mám sice jiný chipset (Kt133) ale na 75 offsetu mám 81, tedy bit 7 enable a bit 0 enable
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Manji
Začátečník
Začátečník

Re: Ladění VIA KT266A KT333 / 8233 WPCREDITEM

Příspěvek od Manji »

Bob píše:Celkem jsem si vyladil chipset podle článků na tomto webu (pár zátuhů a bylo to :-D ), ale stále mi není jasný jeden offset u 8233

Offset 75: nesoulad mezi nastavení PCI arbiton mode
WPCREDIT PCR - to ukazje na bitu 7, bity 6, 5, 4 jso označeny i popsány jako pro čtení (CPU latency timer).
V článku je to nastavováno na bitu 6, bit 7 je označen jako arbition mechanism - ovšem bit 6 je jen ke čtení, takže ho nezměním.

A teď babo raď. Děkuji všem, kteří se fundovaně vyjádří, dík.
Skús si stiahnúť data sheet k chipsetom s VIA stránky tam to bude popísané presne.Vo *.pcr suboroch to môže byť chybne zapísane.
Soundczeck
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Soundczeck »

Hele když už je tu diskuze ke KT333, rád bych se zeptal jestli je to složitý optimalizovat ho přes WPCREDIT, tohle je totiž jediný do čeho se zdráhám jít, jinak se hrabu ve všem možným :)

Poraďte jak začít :wink:
ASUS M2N-E, AMD Athlon 64 3200+ Orleans, Transcend 1024MB DualChannel kit, ATI Radeon X1600PRO 256MB, 2x WD250GB SATA2
Manji
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Manji »

Soundczeck píše:Hele když už je tu diskuze ke KT333, rád bych se zeptal jestli je to složitý optimalizovat ho přes WPCREDIT, tohle je totiž jediný do čeho se zdráhám jít, jinak se hrabu ve všem možným :)

Poraďte jak začít :wink:
Nie je. WPCREDIT je program ktorý mení aktualne nastavenie ale po reštarte systemu sa obnoví na default.Na trvalé zapísanie je program WPCRSET.Pozri si http://www.ocmodshop.com/ocmodshop.aspx?a=125 je tam download link na wpcrset aj edit a kt266,333,400 pcr subory ktore skopiruješ do adresara wpcredit-u.

EDIT: ak by to nešlo tak edituj subor a prepíš [VID] a [DID] podla svojho čipsety sa lísia od seba len málo.Väčšina podstatných adries by ti mala fungovať.
Soundczeck
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Úha :) tak to asi nebude zas tak lehký jak čtu :-D :twisted:
ASUS M2N-E, AMD Athlon 64 3200+ Orleans, Transcend 1024MB DualChannel kit, ATI Radeon X1600PRO 256MB, 2x WD250GB SATA2
Manji
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Manji »

Soundczeck píše:Úha :) tak to asi nebude zas tak lehký jak čtu :-D :twisted:
No ono to nie je tak tažké ako to vyzerá. 8-)
Rossi46
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rossi46 »

hoj, chtel jsem se zeptam mam desku ECS K7VTA3 v5.0 a ma chipset KT333. A koupil jsem si novej chladic artic cooling copper silent 2 dam ho tam a v BIOSU mi to furt ukazuje skurwenejch 56°C:( Ale kdyz sahnu ma masiv tak je to vlazny jak psi cumak muze to mit maximalne 40°C. A pasta vsechno tam je dany dobre. Co poradite myslite ze kdyz upravim to nastaveni BIOSU ze to bude oki na mereni teploty CPU?[/list]
CPU:Intel C2D E6700@3.6GHz, CPU Fan:Scythe Infinity, MB:Gigabyte GA-965P-DQ6[bios F13], Pamet:Corsair TWIN2X4096-8500C5D, VGA:Sapphire Radeon HD 5850 1GB GDDR2, SB:Creative Labs X-Fi Fatal1ty FPS 64MB X-RAM, HDD:2xWestern Digital Raptor WD1500AHFD[RAID0], Krysa:Logitech G5+fUnc F10S Large, Klavesnice:Logitech Media Keyboard, Case:Thermaltake Kandalf Supertower VA9003BWS, Zdroj:Seasonic M12-700, Monitor:Samsung SyncMaster 215TW, Mechanika:Samsung SH-W183A black.
Soundczeck
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Rossi46 píše:hoj, chtel jsem se zeptam mam desku ECS K7VTA3 v5.0 a ma chipset KT333. A koupil jsem si novej chladic artic cooling copper silent 2 dam ho tam a v BIOSU mi to furt ukazuje skurwenejch 56°C:( Ale kdyz sahnu ma masiv tak je to vlazny jak psi cumak muze to mit maximalne 40°C. A pasta vsechno tam je dany dobre. Co poradite myslite ze kdyz upravim to nastaveni BIOSU ze to bude oki na mereni teploty CPU?[/list]
To bude nekde mezi CPU a pasivem, cili asi blbe nanesena pasta nebo neco, pripadne exnuty cidlo teploty.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Možná trochu offtopic, ale kde se dá stáhnout PCR pro nForce2?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Manji
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Manji »

Soundczeck píše:
Rossi46 píše:hoj, chtel jsem se zeptam mam desku ECS K7VTA3 v5.0 a ma chipset KT333. A koupil jsem si novej chladic artic cooling copper silent 2 dam ho tam a v BIOSU mi to furt ukazuje skurwenejch 56°C:( Ale kdyz sahnu ma masiv tak je to vlazny jak psi cumak muze to mit maximalne 40°C. A pasta vsechno tam je dany dobre. Co poradite myslite ze kdyz upravim to nastaveni BIOSU ze to bude oki na mereni teploty CPU?[/list]
To bude nekde mezi CPU a pasivem, cili asi blbe nanesena pasta nebo neco, pripadne exnuty cidlo teploty.
Skôr by som povedal upgrade BIOS-u 8)
Manji
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Manji »

zombie píše:Možná trochu offtopic, ale kde se dá stáhnout PCR pro nForce2?
1.) Už BIOS s nForce2 ponuka množstvo nastavení ako je časovanie taktovanie alebo ochladzovanie procesora.Takže WPCREDIT ti bude v podstate k ničomu.

2.)Je to vhodné len pre dosky ktoré nemajú takú bohatú výbavu na OVERCLK .Neviem či vobec bude chipset akceptovať nejake zmeny cez WPCREDIT.
Rossi46
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rossi46 »

Manji píše:
Soundczeck píše: To bude nekde mezi CPU a pasivem, cili asi blbe nanesena pasta nebo neco, pripadne exnuty cidlo teploty.
Skôr by som povedal upgrade BIOS-u 8)
tak na 100% to nebude spatne nanesenou pastou protoze jsem si to myslel taky a tak jsem to delal dokonce 2x a ujistoval jsem se ze je to spravne, rikam kdyz sahnu na pasiv da se na nem v poho udrzet prsty, spatne mi to cte teplotu:(
CPU:Intel C2D E6700@3.6GHz, CPU Fan:Scythe Infinity, MB:Gigabyte GA-965P-DQ6[bios F13], Pamet:Corsair TWIN2X4096-8500C5D, VGA:Sapphire Radeon HD 5850 1GB GDDR2, SB:Creative Labs X-Fi Fatal1ty FPS 64MB X-RAM, HDD:2xWestern Digital Raptor WD1500AHFD[RAID0], Krysa:Logitech G5+fUnc F10S Large, Klavesnice:Logitech Media Keyboard, Case:Thermaltake Kandalf Supertower VA9003BWS, Zdroj:Seasonic M12-700, Monitor:Samsung SyncMaster 215TW, Mechanika:Samsung SH-W183A black.
Manji
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Manji »

Rossi46 píše:
Manji píše: Skôr by som povedal upgrade BIOS-u 8)
tak na 100% to nebude spatne nanesenou pastou protoze jsem si to myslel taky a tak jsem to delal dokonce 2x a ujistoval jsem se ze je to spravne, rikam kdyz sahnu na pasiv da se na nem v poho udrzet prsty, spatne mi to cte teplotu:(
Môže to byť chybou čidla ale už sa to tu riešilo snáď 100X. Takže upgrade biosu
Rossi46
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rossi46 »

Manji píše:Môže to byť chybou čidla ale už sa to tu riešilo snáď 100X. Takže upgrade biosu
Starym BIOSem to nebude protoze mam flashnutej nejnovejsi uz davno a chyba stale trva:(
Manji
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Manji »

Rossi46 píše:
Manji píše:Môže to byť chybou čidla ale už sa to tu riešilo snáď 100X. Takže upgrade biosu
Starym BIOSem to nebude protoze mam flashnutej nejnovejsi uz davno a chyba stale trva:(
Nooo riešim teraz podobný problém. :? Mám dosku MSI K7N2GM-L a tiež mam problém s meraním teploty procesoru.Alert 4 od MSI detekne 78C :o ale procesor cez speedfan ma 42C a ked naň siahnem tak je studený.Takže aj v mojom prípade to bude chyba merania v biose.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“