Odesel Seagate do vecnych lovist?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Jose
Nováček
Nováček

Odesel Seagate do vecnych lovist?

Příspěvek od Jose »

Hey boys,
nejsem zadny expert; vcera mi behem bezne prace PC vytuhlo; po restartu se mi zobrazila hlaska "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK"; v PC mam W2000, na IDE radici bootovatelny WD(primary master), datovy Seagate Barracuda ATA V(primary slave), CD-ROM(secondary master), ZIP(secondary slave); chvilku jsem se s tim hral(vymenil kabely, zkontroloval jumpery, prehazoval zapojeni z jednoho kanalu na druhy); nakonec se mi podarilo rozchodit vsechno az na Seagate; ten se porad ne a ne prihlasit v BIOSu;
dnes jsem zkousel pripojit Seagate k jinemu pocitaci jako primary slave, ale dopadl jsem stejne - "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK" :-(

mam se smirit s tim, ze odesel nebo je jeste nejaka sance ho zachranit, pripadne vytahnout data(jak?)

diky
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

roztočí se ? svítí kontrolka ? zkus ho samotného na cable select a když nic tak reklamace.
Jose
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jose »

vecer se na to jeste jednou mrknu; ale nejde mi do hlavy, jak to ze nefunkcni slave zarizeni zpusobi nemoznost nabootovani ze zarucene dobreho master disku...
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

nemas nahodou v disketovce disketu? :D
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Jose píše:vecer se na to jeste jednou mrknu; ale nejde mi do hlavy, jak to ze nefunkcni slave zarizeni zpusobi nemoznost nabootovani ze zarucene dobreho master disku...
Tohle se mi taky stalo. bylo to ve spatnym kontaktu.
Slave mel spatny kontakt a Master, presto ze byl v pohode, nechtel nabootovat.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Dej Seagata na samostatný kabel, nastav jumpery, připoj napájení (mrkni napřed na dutinky konektrů a případně je trochu uprav) a nech BIOS detekovat disk. Pokud se podaří, pokračuj jakoukoliv diskovou utilitou (nejlíp od Seagate :-), pokud BIOS disk nevidí (a deska je jinak OK), jasná reklamace - nejpravděpodobněji chyba v elektronice.

BTW: ty debilní napájecí konektory u IDE disků už mají za sebou nejednu smrt HDD - stačí chvilkovej výpadek 12V při práci disku a je to...
..
bishop
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bishop »

No co ja si pamatuju, tak mi delaly disky od techle dvou firem na jednom kabelu dost problemy - asi se nemaji moc radi. jinak jak bylo receno vyse, zkus vymenit datovy kabel, kdyz je spatne zapojeny nebo je blby napajeci, tak se nenacte zadny disk...pamatuju si, ze jsem kdysi koumal, proc mi nejedou disky a az nakonec me napadlo zkontrolovat napajeci kabely a byl tam volny kontakt ktery nedolehal.... :cry:
CPU Athlon 1800+@az do 11.5*166 | RAM 512 MB 333MHz | HDD Seagate Barracuda IV 80GB + 2x Seagate Barracuda V PLUS 120GB| GPU Hercules Radeon 8500 64MB
Jose
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jose »

BIOS Seagate vubec nedetekuje; Seagate se snazi po zapnuti pocitace zhruba minutu chytit, pravidelne v nem lupe, pote definitivne prestane reagovat; umite rict, v cem je presne problem a jestli muzu jeste nejak zachranit data?
diky
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Jose píše:BIOS Seagate vubec nedetekuje; Seagate se snazi po zapnuti pocitace zhruba minutu chytit, pravidelne v nem lupe, pote definitivne prestane reagovat; umite rict, v cem je presne problem a jestli muzu jeste nejak zachranit data?
diky
Jak v tom lupe,chrci uz je obvykle pozde, pokud nejsi ochotny za data zaplatit nekolik tisic, reklamuj disk.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Jose píše:BIOS Seagate vubec nedetekuje; Seagate se snazi po zapnuti pocitace zhruba minutu chytit, pravidelne v nem lupe, pote definitivne prestane reagovat; umite rict, v cem je presne problem a jestli muzu jeste nejak zachranit data?
diky
asi odešly hlavy. sám s tím nic nezmůžeš, pokud to jsou důležitá data, existují na záchranu specializované firmy.
Zion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zion »

a to není zadarmo!!
AMD Athlon XP 1800+(T-Bred,BO;1,6V)@2400+(166x12.5;1.7V).Soltek SL-NV400-64(nForce2 400,AGP 4-8x,FSB 266-400,DDR266-400).768DDR(Kingston 333MHz,CL2.5).).HDD Hitachi (250GB;8MB), Seagate Barracuda IV(40GB;2MB).Sapphire ATI Radeon X1650Pro(256MB;600/1400)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“