Detekce IDE při startu pouze s latencí 35 sekund

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Fox_Murder
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Detekce IDE při startu pouze s latencí 35 sekund

Příspěvek od Fox_Murder »

Mám menší problém. Při startu počítače s přineseným (jakýkoliv) diskem a připojení na Primary Slave mi pocitac nenajde, ani muj a ani slave disk. Nechapu. Musel jsem zapnout latenci hledani disku na 35 sekund, aby se mi spusil systém s přidanými disky.

Při normálním spouštění bez Slave disku najede počítač ihned.

Ale při přiřazení slave, musím zapnout hledání disků na 35 sekund, jinak nenajde na tomto kabelu nic, ani master

Zkoušel jsem:
- Primary Master jsem nechal na Master ale zkoušel jsem to i na Cable select - bezezměny
- To samé se Slavem bezezměny.
- Nahrál jsem nový bios. Bezezměny

V nastavení mám Enhanced Mode (další volba je compatibile mode se kterou mi to nefunguje vůbec)
S-ATA+PATA
SATA as Raid -NO
Latency 35s

prosím znáte někdo řešení?
P4 2,4 (800Mhz) + Asus P4P800 + PowerColor Ati Radeon 9600 Pro + 512 MB Ram CL3 (400Mhz) + 120 GB Seagate (8Mb Casche) + Audigy 2 OEM + DVD + CDRW + AOC 19 KLr+ Inspire 6700 + ATI TV Wonder Stereo
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Scorp »

Zkus naloadovat default bios, a jestli to ani pak nepomuže tak se modli :oops:
Fox_Murder
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

to jsem myslím dělal..pak jsem vrátil všechny důležité hodnoty nazpět. Ale pořád to čeká....štve mě to trvá minutu než mi najede počítač.
P4 2,4 (800Mhz) + Asus P4P800 + PowerColor Ati Radeon 9600 Pro + 512 MB Ram CL3 (400Mhz) + 120 GB Seagate (8Mb Casche) + Audigy 2 OEM + DVD + CDRW + AOC 19 KLr+ Inspire 6700 + ATI TV Wonder Stereo
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Scorp »

tak zkus ty disky rozhazet na ruzne kabely a na "hodnost (master, slave)"
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

co je to za disky ? dej oba na cable select na 80 žilový nový kabel a pokud to nepojede, zkus to jen přehodit na secondary kanál. pokud to tam pojede, je v háji deska (resp ide řadič), pokud to nepojede ani tam, tak si asi nerozumí ty dva disky :roll:
Fox_Murder
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jasně že bych to tak mohl udělat a na jednu šnůru dát HDD + DVD/CD, ale snad by to mělo fungovat
takhle:

PRIMAR - M - 120 SG
S - šuplík (už sem měl doma hodně disků.. IBM, Hitaši, IBM, WDčka pořád stejný všude)

SECONDAR - M - Vypalovačka TEAC
S - DVD Pioneer

Funguje, ale jakmile tam dám disk, tak musim čekat. Kdybych snížil Latency čekání, tak by mi to hodilo že nenašel žádný disk.

Chyba je někde jinde...asi....možná v biosu nastavení..nevím.

Za boha nemohu přijít, proč to musí čekat, a pak je najde...jako by při autodetekci nestačili 2 vteřiny jako všem ostatním počítačům:-))))) to je k smíchu ne?
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

Třeba se budeš muset smířit s tim, že ti PC bude nabíhat 2 a půl minuty a ne jenom dvě :lol:

Fox_Murder píše:Jasně že bych to tak mohl udělat a na jednu šnůru dát HDD + DVD/CD, ale snad by to mělo fungovat
takhle:

PRIMAR - M - 120 SG
S - šuplík (už sem měl doma hodně disků.. IBM, Hitaši, IBM, WDčka pořád stejný všude)

SECONDAR - M - Vypalovačka TEAC
S - DVD Pioneer

Funguje, ale jakmile tam dám disk, tak musim čekat. Kdybych snížil Latency čekání, tak by mi to hodilo že nenašel žádný disk.

Chyba je někde jinde...asi....možná v biosu nastavení..nevím.

Za boha nemohu přijít, proč to musí čekat, a pak je najde...jako by při autodetekci nestačili 2 vteřiny jako všem ostatním počítačům:-))))) to je k smíchu ne?
Fox_Murder
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

no jistě....pomalu si zvykám..ale já to ještě nějak vyřešim....:-))
Je to divné....možná to chce opravdu na reklamaci..uvidíme...ale jinak mi comp běhá špičkově
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“