Detekce IDE při startu pouze s latencí 35 sekund
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Fox_Murder
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Detekce IDE při startu pouze s latencí 35 sekund
Mám menší problém. Při startu počítače s přineseným (jakýkoliv) diskem a připojení na Primary Slave mi pocitac nenajde, ani muj a ani slave disk. Nechapu. Musel jsem zapnout latenci hledani disku na 35 sekund, aby se mi spusil systém s přidanými disky.
Při normálním spouštění bez Slave disku najede počítač ihned.
Ale při přiřazení slave, musím zapnout hledání disků na 35 sekund, jinak nenajde na tomto kabelu nic, ani master
Zkoušel jsem:
- Primary Master jsem nechal na Master ale zkoušel jsem to i na Cable select - bezezměny
- To samé se Slavem bezezměny.
- Nahrál jsem nový bios. Bezezměny
V nastavení mám Enhanced Mode (další volba je compatibile mode se kterou mi to nefunguje vůbec)
S-ATA+PATA
SATA as Raid -NO
Latency 35s
prosím znáte někdo řešení?
Při normálním spouštění bez Slave disku najede počítač ihned.
Ale při přiřazení slave, musím zapnout hledání disků na 35 sekund, jinak nenajde na tomto kabelu nic, ani master
Zkoušel jsem:
- Primary Master jsem nechal na Master ale zkoušel jsem to i na Cable select - bezezměny
- To samé se Slavem bezezměny.
- Nahrál jsem nový bios. Bezezměny
V nastavení mám Enhanced Mode (další volba je compatibile mode se kterou mi to nefunguje vůbec)
S-ATA+PATA
SATA as Raid -NO
Latency 35s
prosím znáte někdo řešení?
P4 2,4 (800Mhz) + Asus P4P800 + PowerColor Ati Radeon 9600 Pro + 512 MB Ram CL3 (400Mhz) + 120 GB Seagate (8Mb Casche) + Audigy 2 OEM + DVD + CDRW + AOC 19 KLr+ Inspire 6700 + ATI TV Wonder Stereo
- Fox_Murder
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
to jsem myslím dělal..pak jsem vrátil všechny důležité hodnoty nazpět. Ale pořád to čeká....štve mě to trvá minutu než mi najede počítač.
P4 2,4 (800Mhz) + Asus P4P800 + PowerColor Ati Radeon 9600 Pro + 512 MB Ram CL3 (400Mhz) + 120 GB Seagate (8Mb Casche) + Audigy 2 OEM + DVD + CDRW + AOC 19 KLr+ Inspire 6700 + ATI TV Wonder Stereo
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Fox_Murder
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Jasně že bych to tak mohl udělat a na jednu šnůru dát HDD + DVD/CD, ale snad by to mělo fungovat
takhle:
PRIMAR - M - 120 SG
S - šuplík (už sem měl doma hodně disků.. IBM, Hitaši, IBM, WDčka pořád stejný všude)
SECONDAR - M - Vypalovačka TEAC
S - DVD Pioneer
Funguje, ale jakmile tam dám disk, tak musim čekat. Kdybych snížil Latency čekání, tak by mi to hodilo že nenašel žádný disk.
Chyba je někde jinde...asi....možná v biosu nastavení..nevím.
Za boha nemohu přijít, proč to musí čekat, a pak je najde...jako by při autodetekci nestačili 2 vteřiny jako všem ostatním počítačům:-))))) to je k smíchu ne?
takhle:
PRIMAR - M - 120 SG
S - šuplík (už sem měl doma hodně disků.. IBM, Hitaši, IBM, WDčka pořád stejný všude)
S - DVD Pioneer
Funguje, ale jakmile tam dám disk, tak musim čekat. Kdybych snížil Latency čekání, tak by mi to hodilo že nenašel žádný disk.
Za boha nemohu přijít, proč to musí čekat, a pak je najde...jako by při autodetekci nestačili 2 vteřiny jako všem ostatním počítačům:-))))) to je k smíchu ne?
- Scorp
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Třeba se budeš muset smířit s tim, že ti PC bude nabíhat 2 a půl minuty a ne jenom dvě
Fox_Murder píše:Jasně že bych to tak mohl udělat a na jednu šnůru dát HDD + DVD/CD, ale snad by to mělo fungovat
takhle:
PRIMAR - M - 120 SG
S - DVD Pioneer
- Fox_Murder
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
no jistě....pomalu si zvykám..ale já to ještě nějak vyřešim....
)
Je to divné....možná to chce opravdu na reklamaci..uvidíme...ale jinak mi comp běhá špičkově
Je to divné....možná to chce opravdu na reklamaci..uvidíme...ale jinak mi comp běhá špičkově