Nasel by se tu nejaky zkuseny unixar, ktery vi:
Co se stane s otevrenejma souborama v unixu/linuxu kdyz proces zavola prikaz exec?
moznosti
a) vsechny soubory se zavrou
b) nic se s nima nestane, file descriptory ma proces nadale k dispozici
Exec v Unixu
- Mike Rosoft
- Nováček

Exec v Unixu
80386 40MHz @ 44MHz, RAID na komary lezi hned vedle, 4MB DDR Kingmax, 170MB HDD, PC-Speaker Audigy.
- kubik
- Nováček

Re: Exec v Unixu
Nejsem si jistej, ale logicky bych uvazoval, ze se soubory zavrou. Naopak o forku by soubory asi zustaly otevreny. Doporucuju man execMike Rosoft píše:Nasel by se tu nejaky zkuseny unixar, ktery vi:
Co se stane s otevrenejma souborama v unixu/linuxu kdyz proces zavola prikaz exec?
moznosti
a) vsechny soubory se zavrou
b) nic se s nima nestane, file descriptory ma proces nadale k dispozici
PA7100LC/64MHz - ModraHlinikovaKostka cooler - HP 9000/715 board - 2x HP 32MB + 2x noname 16MB - Artist Graphics - IBM DDRS-39130 - Teac 532S
- Mike Rosoft
- Nováček

Fork je duplikuje a exec ma volbu -c -spustit s prazdnym enviroment, proto mi to tak vrtalo hlavou a v manualovejch strankach execu nic nebylo, ale uz jsem na to sedl s jednim linuxovym nadsencem a ten mi v hloubi linuxu vyhrabal manualovou stranku kde je jednou vetou zmineno ze to ty soubory necha otevreny.
Kazdopadne dik za radu.
Kazdopadne dik za radu.
80386 40MHz @ 44MHz, RAID na komary lezi hned vedle, 4MB DDR Kingmax, 170MB HDD, PC-Speaker Audigy.