Jak se co nejrychleji připojit k internetu přes pev. linku?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
LUFE4
Nováček
Nováček

Jak se co nejrychleji připojit k internetu přes pev. linku?

Příspěvek od LUFE4 »

Mám modem Microm Desk Porte 56kb/s s připojením Tiscali Freedom a internet mi jde pouze 38,6kb/s. Takhle přece nemůžu nic dělat!!
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Telecom garantuje tusim jen 9.6kbps tak bud rad, ze ti to jede alepson takhle. Standardni rychlost je cca 40-52kbps, takze na tom zas tak hrozne nejsi. Nekdy pomuze zmenit modem, ale jestli si na spatnym dratu tak ti nejspis nepomuze nic.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Já bych si teda myslel (třeba se pletu), že pokud to není garantovaná pevná lajna, telekom nikdy negarantuje vůbec nic... :)

Ještě bych zkusil nastavení - určitě uvádíš rychlost, která se Ti zobrazí u ikony připojení v bublině a ta je zpravidla úplně mimo - skutečnou rychlost si ověříš třeba na speedmeteru www.dsl.cz.

Mrkni na vlastnosti modemu, na kolik máš nastavenou rychlost portu a pokud tam nemáš 115 200, tak to nastav, případně do upřesnění vlastností modemu napiš at příkaz

atx3+ms=V90,1,300,57300

(Zákaz čekání na oznam. tón, V.90+konf., rychlost)
..
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Lemra píše:Já bych si teda myslel (třeba se pletu), že pokud to není garantovaná pevná lajna, telekom nikdy negarantuje vůbec nic... :)
Telecom je opravdu tak štědrý, že garantuje 9.6kbps download na dialupu. upload ale negarantuje žádný :-D a snad to platí jen pro digitální ústředny (což jeale už dnes snad všude) a do nějaké vzdálenosti od ústředny. no co na to říct :roll:

jinak k dotazu: zkus zkontrolovat všechny kabely - tenhle problém jsem kdysi taky měl. rychlost v průběhu několika týdnů klesala z 48kbps až na +-30kbps a pak jsem zjistil, že se mi pomalu povytahoval kabel :twisted:
LUFE4
Nováček
Nováček

Příspěvek od LUFE4 »

Díky moc to je docela možný. Dřív jsem měl 42kb/s - 46kb/s. Jak budu moct tak to zkusim a odpovim.
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Tak to je perfektní a moc se omlouvám, že jsem Telecomu křivdil - já nerad - 9,6 kb/s, to je už teda pořádnej fofr... jenom je blbý, že když není garantovanej upload, tak třeba od sebe nepřeneseš ani paket a trošku hůř se potom ta rychlost downloadu zjišťuje... těžko říct, jetli by to bylo na reklamaci... :roll:
..
jimbo
Nováček
Nováček

Příspěvek od jimbo »

Měl bych otázečku jen tak mimo mísu: co je to paket?
Vím, že je to nějaká jednotka velikosti dat, ale nevím jaká.
PC1: MB:ASUS M2N-E ULTRA CPU:Athlon 64 X2 3800+@2340MHz(9x260, 1,25V)RAM: 2x1024MB GeIL GX22GB6400DC (5-5-5-18 )@780MHz(4-4-4-12, 1,95V) VGA: Galaxy 7600GS (500/1400@650/1700) HDD: 320 GB Samsung SpinPoint T166 HD321KJ Supply: 400W Enermax Liberty DVD-RW: NEC 3520A LCD:19" BenQ FP91V(TN,4ms)
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak se co nejrychleji připojit k internetu přes pev. lin

Příspěvek od martin_CZ »

LUFE4 píše:Mám modem Microm Desk Porte 56kb/s s připojením Tiscali Freedom a internet mi jde pouze 38,6kb/s. Takhle přece nemůžu nic dělat!!
ten modem je skutecne Microm nebo ses prepsal a mas Microcom? .. U microcomu dostanes CDcko s programama (Acrobat, Conmet,..), ale taky Microcom Advanced Configurator, ve kterym si vyberes nainstalovanej modem a vono ti to k nemu pripise nejaky ty nesmyslny znaky co sem nikdy nevedel k cemu to je ("Inicializacni AT sekvence") ale asi je to k necemu. vybira se podle typu tel.linky (pulzni-tonova) a fakt je v tom rozdil (nejenom co pisou Windoze za rychlost) :wink:
ASUS F3T
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

jimbo píše:Měl bych otázečku jen tak mimo mísu: co je to paket?
Vím, že je to nějaká jednotka velikosti dat, ale nevím jaká.
http://www.svetsiti.cz/slovnik.asp?Chr=P :)
LUFE4
Nováček
Nováček

Příspěvek od LUFE4 »

Sorry, já jsem to opravdu blbě napsal a díky všem za odpověď. Jo ten kabel mi u telefonu drobek padá ale zatím žádné zlepšení. Momentálně nemám CD-ROM tak to zkusim až ji budu mít.
LUFE4
Nováček
Nováček

Příspěvek od LUFE4 »

A taky můj účet za internet nesmí přesáhnout 350Kč. Rodiče si myslí že jenom sedím u počítače a nedělám nic jinýho.
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

LUFE4 píše:A taky můj účet za internet nesmí přesáhnout 350Kč. Rodiče si myslí že jenom sedím u počítače a nedělám nic jinýho.
tak nebud na netu a hraj singlovky :wink:
nebo si stahni connection meter (je to shareware) z www.conmet.cz , kterej ti zmeri cenu pripojeni (i se supr-novym DPH 22%) :evil:
ASUS F3T
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“