http://www.cdr.cz/a/6706
co si o tom myslite?
ICE

No timhle se taky rad nechavam unaset: Akta X, Conspiracy Theory apod. Ale budme realisti: nemyslim si, ze by armada v tomhle byla zase o tolik dal. Prestoze popularni clanky rady tvrdi, ze napr. komercni vyuziti kvantovych pocitacu by znamenalo konec dnesnich "klasickych" sifer (a tim padem se nabizi, ze to "oni" taji), tak NASA, CIA ani jine podobne organizace o tolik dal nebudou. Oni se sice radi hraji na utajeni a navic disponuji (temerHowkey píše:O stropu se teď nemá cenu vůbec bavit. Za těch dvacet let budeme využívat jinou technologi kterou už teď někde můžou třeba využívat v armádě. Za těch dvacet let už podle mě budou mít vymyšlenou další technologi![]()
Někde jsem četl, že to co používá teď armáda bude pro normální lidi přístupné tak za 10 let .... a co třeba NASA ?![]()

No na ovladani letoveho provozu urcite nevyuzivaji experimentalni technologie. Vyuzivaji rychlych pocitacu, urcite nejake SPARCy apod. Navic tech siti tam maji spoustu, bude to urcite hodne heterogeni prostredi.Howkey píše:O nějaký ten rok vepředu budou ... hlavně by mě zajímalo jak je na tom NASA. Když si vezmu co všechno tam ty jejich počítače musej dělat, tak si říkám, že i to pro nás moc rychlý Pentium 4 3.2Ghz 800Mhz je pro ně nedostačujícíVždyť hlavně díky armádě lidstvo dělá takový pokroky, ne ?

Cetl jsem, ze Hubblove kosmickem teleskopu byl ridici procesor s vypocetnim vykonem na urovni 80386. Pak ho vymenili na procesor s vykonem srovnatelnym s 80486Howkey píše:O nějaký ten rok vepředu budou ... hlavně by mě zajímalo jak je na tom NASA. Když si vezmu co všechno tam ty jejich počítače musej dělat, tak si říkám, že i to pro nás moc rychlý Pentium 4 3.2Ghz 800Mhz je pro ně nedostačujícíVždyť hlavně díky armádě lidstvo dělá takový pokroky, ne ?

Ono je to docela pochopitelne. Asi tam nahore potrebuji jednoduche a casem uz proverene technologie, zadne velke experimentovani. Matne si vzpominam, ze IT technologie byly asi docela realne zpracovane ve filmu Apollo 13. Nakonec vsichni vime, jak to dopadne s prilis chytrym pocitacem ... HALe otevri ty dvere, HALe!,HALe?miho píše:Cetl jsem, ze Hubblove kosmickem teleskopu byl ridici procesor s vypocetnim vykonem na urovni 80386. Pak ho vymenili na procesor s vykonem srovnatelnym s 80486Howkey píše:O nějaký ten rok vepředu budou ... hlavně by mě zajímalo jak je na tom NASA. Když si vezmu co všechno tam ty jejich počítače musej dělat, tak si říkám, že i to pro nás moc rychlý Pentium 4 3.2Ghz 800Mhz je pro ně nedostačujícíVždyť hlavně díky armádě lidstvo dělá takový pokroky, ne ?
A pristani na mesici zase ridil procesor s vykonem nizsim nez 80286.

Řízek píše:Z trošku jinýho soudku co když naší planetu někdo ovládá? Co když třeba někdo řídí,jakou babu si najdem a ani si to neuvědomujem? Ja ko když někdo chová psy a dá k sobě tuhle fenu s timhle psem a stejně sou štěňata co když jsme pro někoho jen hračka a nevíme o tom??

A jak koukam na tvojí ikonku,tak jsi z toho lítajícího objektu vylez ne??Suleky píše:Řízek píše:Z trošku jinýho soudku co když naší planetu někdo ovládá? Co když třeba někdo řídí,jakou babu si najdem a ani si to neuvědomujem? Ja ko když někdo chová psy a dá k sobě tuhle fenu s timhle psem a stejně sou štěňata co když jsme pro někoho jen hračka a nevíme o tom??to je dobry....to uz sme zase trochu u Boha
ale
myslim si ze technologickej vyvoj dneska uz nikdo nezastavi jen je otazkou jak rychle to pude......
a tezko se pozna kolik let je am. armada a NASA a buhvi jaka tajna organizace pred ostatnim svetem a komercnim vyuzitim novych technologii ............ naky veci pusti za rok, naky za pet a naky treba za padesat let a myslim si ze kdyz by nejaka komercni laborator byla blizko k objeveni "jejich" technologie a stalo jim to za to, tak maji moc i prostredky ji zlikvidovat (treba si ji koupi) jako Bill
treba sou vsechny novy technologie fakt z havarovanyho Neidentifikovatelnyho Letajiciho Objektu (teda po indetifikaci)