Nestabilita systémy při FSB 133MHZ

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Blboun.nejapny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nestabilita systémy při FSB 133MHZ

Příspěvek od Blboun.nejapny »

Dobrý den,moc bych Vás prosil o pomoc.Jsem čerstvým majitelem Athlonu 2400+,základní desky MSI KT600,grafické karty Inno 3d GeForce 5600 a 256 MB DDR400 CL3,0,HDD 120GB. Počítač jsem zakoupil již sestavený,ale mám záruku pouze na součástky. Po zapnutí jsem zjistil, že hlasí procesor 1800+,protože frekvence sběrnice byla nastavena na 100MHZ,. Když jsem chtěl tuto frekvenci změnit v XPčkách přes nainstalovaný program od MSI Core Center, tak program vždy šel asi do FSB max 132 MHZ a pak vždy zatuhl a restartoval se. Když jsem změnil FSB na 133MHz v Biosu,tak vše fungovalo,ale pře testech např. 3D Mark, vždy při určité zkoušce vytuhl. Počítač taky vytuhl při delším hraní,sice nepravidelně,ale vždy cca po hodině a pak již častěji.Nejsem zas až takový znalec,tak Vás prosím o radu.Předem děkuji
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

zátuh = pravděpodobně něco se přehřívá. v tvém případě nespíše procesor. zkus nechat otevřený case a/nebo při dalším zátuhu hned v BIOS poté zkontroluj teplotu...
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Pokud ti pri 100FSB vse chodi OK, tak bych to taky videl na prehrivani CPU. Nainstaluj si nejaky SW pro monitoring teplotu CPU (MBMonitor,SpeedFan nebo neco co jsi dostal k desce) a bude jasno.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“