S.M.A.R.T ???

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Whill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

S.M.A.R.T ???

Příspěvek od Whill »

Zdravim,
Nedavno jsem si poridil novy HDD a zaroven jsem vyzkousel Active Smart (krome puvodniho DTempu)

Jednou jsem jej takhle spustil a co nevidim...

Tak zkusim jeste DTemp a tady je vse OK.

Znovu jsem spustil Active SMART 2.31 a najednou je vse OK :o 8-) :?

No a cemu mam verit? 8) ...ja myslim, ze Active SMARTu urcite ne.
Vase zkusenosti?
Diky

edit.: nebo, kdyz na to tak koukam, a porovnavam ty dva screeny, tak me proste jen upozornil na zmenu? Protoze tam, kde je to uz OK, tak jsou hodnoty stejne :o ...je to cele nejake cudne
AMD Athlon XP 2800+ (Barton) :: Epox 8RDA3+ rev2.1 (nForce2 Ultra 400) :: 2x 256MB DDR400 Kingston CL2.5 na CL2 Dual Channel :: MSI GeForce FX 5900XT-VTD128 :: Hitachi 7K250 (PATA, 160GB) :: Western Digital WD800JD (SATA, 80GB) :: LCD Samsung SyncMaster 710T ...atd
Whill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Whill »

No tak to je uzasne, bud strasi Active SMARTu nebo HDD...
Pustil jsem jej znova, a tentokrat je vyvoj opacny
AMD Athlon XP 2800+ (Barton) :: Epox 8RDA3+ rev2.1 (nForce2 Ultra 400) :: 2x 256MB DDR400 Kingston CL2.5 na CL2 Dual Channel :: MSI GeForce FX 5900XT-VTD128 :: Hitachi 7K250 (PATA, 160GB) :: Western Digital WD800JD (SATA, 80GB) :: LCD Samsung SyncMaster 710T ...atd
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

To je normali. posun je jen o malo nahoru nebo dolu... verit se mu da. Pokud ti nejaka hodnota nklesne pod limit tak se niceho neboj. Program ti funguje sparvne..
ICE
Whill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Whill »

Tak nevim, ale te stovce rikas "o malo"?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

jaj.. sorry.. ja tam videl 1 :) mno.. pokued se to nebude opakovat (jeste to zkus) tak bych se na to vyflakl... porad je to v norme a zaruka je dlouha dost :-D
Guzii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

FSB

Příspěvek od Guzii »

Mohli by jste mi příc, jak spolu souvisí FSB a HD? Jestli spoku teda souvisí. Já jen, že jsem těď měl FSB na 200(EP-8RDA+) a zdá se mi, že mi systém strašně dlouho čekal na odpověď disku(jako že jsem třeba poklepal na ikonu a ono nic-až po chvíli se rozjel disk). Teď jsem to dal na zkoušku na 166 a je to good

pls. help, nechci se zbavit 200FSB
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

je to jedna sbernica. me jednou prilis vysoke FSB na celerovi totalne odpalilo FATku.
ICE
Guzii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hmm ...

Příspěvek od Guzii »

já slyšel, že to na sobě takhle drasticky závisí...ale myslel jsem, že to ten disk zvládne v poho(WD 200BB). Když mi jel v poho 8,4 seagate s 5400rpm na 171 FSB, měl by jet i 200BB na 200FSB ne? Jinak používám NTFS jestli to pomůže :)
Co teda doporučuješ? Snížit FSB nebo se bát o data? :)
KuKla

Příspěvek od KuKla »

FSB/dělička = PCI a na tolika jede i disk
epox 8rda+ je nForce2 chipset, čili tam žádná dělička neni (jako u via chipsetů) a pci jede stále na 33mhz ať dáš fsb jakoukoliv.
takže to že dáš fsb na 171mhz nemá žádnou vypovídací hodnotu, protože už nenapíšeš na jaký desce... :roll:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“