Mám problém, odešel mi externí HDD 233 GB Maxtor 5000XT. Možná byl již načatý od doby, kdy jsem s ním byl u kamaráda, kopírovali jsme a najednou se jeho počítač zrestartoval a po restartu mu odešel disk. Mě částečně také, nechtěl fungovat přes IEEE1394, ale jen USB 2.0. Nakonec se mi však fire-wire rozhraní podařilo rozchodit a tak jsem se na reklamaci vykašlal.
Potom jsem omylem při instalaci win2k tento disk zrušil jako oddíl, znovu jsem ho naformátoval a bylo to v pohodě.
Poslední dobou jsem na něj nahrával hodně filmů z TV, byl prakticky stále používán. Potom jsem si pouštěl MP3 a některé nešly, prý kvůli cyklické kontrole, což dříve nebylo (u těch samých). Raději jsem ho dal projet chkdsk (scandiskem), avšak win vůbec nereagovali. Restartoval jsem, chkdsk naběhl, ale ohlásil chybu v tabulce souborů MFT a obmítnul pracovat.
Nyní ho správce disků vidí jako další oddíl i s přiřazeným písmenem, ale neví, jaký je tam sytém souborů.
Pomůže naformátování nebo ho mám raději rovnou reklamovat s podezřením na vadné sektory (které však nejsem schopen zjistit)?
pozn.:
scandisk na něm nerozběhám;
Drive rescue ho najde, ale pak se kousne;
utilita od Maxtoru Powermax ho nenajde
Maxtor 5000XT a jiné externí HDD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Tranzistor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dony
- Středně pokročilý

- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Tranzistor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Je kupovaný vcelku, tak se i vyrábí, více na www.maxtor.com, v kolonce externí mechaniky
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele: