VODNI chlazeni

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

VODNI chlazeni

Příspěvek od Paja »

nebot vzduch pomalu prestava stacit (teda jak komu ale nam urcite :wink: ), bylo by dobre se venovat urcitym alternativam....vodni chlazeni je jednou z nich....ale pro mnoho lidi je to stale velmi tajemne tema....

proto bych byl rad kdyby se ti co s tim maji zkusenosti a vyznaji se, napsali jake se da nejlevnejsi sehnat, jake je naopak nejvyhodnejsi v nekterem z pomeru cena/kvalita/vykon a ktere chlazeni naopak pouze znici PC. Vlastni zkusenosti v porovnani s chlazeni vzduchem bude vic jak prinosem.

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

vzhledem k dnesni cene vodniho chlazeni je cim dal tim vic "IN" opravdu by me zajimal nazor lidi co uz neco maji doma nebo aspon se o to uz zajimaji a maji prehled o CENE/VYKONU/Kvalite (te predevsim, nejak se me nelibi stav kdy me vytece voda do PC).

DIK

Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Sam ted o vode taky cim dal tim uvazuju. Rad bych koupil neco jak se rika skoro na klic. Zajimave vypada AQCool, ale podle recenze na PCT si nejsem jistej, jestli si co se tyka chlazeni oproti Art. TC2 vubec nejak pomuzu. Myslite, ze by tohle zarizeni utahlo, kdyby se mu do cesty jeste pridal nejaky vymenik (např, tento: http://www.aquacool.cz/vymeniky.html).
Jakekoliv dalsi informace stejne jako PAJA rad uvitam.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

mam v compu vodni chlazeni AQX 3000P 1+2 od firmy AQCOOL uz 4 mesice a musim rict ze zatim bez problemu funguje mam na nej pripojenej procak, grafiku a chipset a pri taktu CPU viz podpis mam v klidu na procesoru 50st a pri prime tak 55st
viz. http://www.extraterrestrial.wz.cz
pokud mate nekdo nejake dotazy milerad zodpovim...
jinak je to super tichy, ale aquacool je asi lepsi (hlavne tim vymenikem...)
It's free software and it gives you freedom!
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

50s a 55s pri zatezi se me zda moc.....od "VODNIKA" bych ocekaval MAX. 50 pri zatezi na OC. CPU..... ale tady asi zalezi jakeho vodnika koupite co?

2DRAK: ten AQUACOOL se me taky libi dnes jsem se na to specialne dival, ale kdyz jsem si to tak nejak spocital tak cena sla k 5000Kc coz uz se me vubec nelibi....chtel bych cenu kolem 3000Kc....ale jak rikam hlavne neco co me nevytece do PC...mam z toho trochu divny pocit ze budu mit vodu v PC :-)

2suleky: moc dik za obrazky, fakt pekny....ale ta teplota se me moc nelibi...pral bych si na "vodnikovi" tak o 10°C min....kolik te stalo to co tam mas?
a jeste jedna otazka zkousel jsi nekdy merit teplotu vody? kolik ma?

Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

takze ta sranda prisla na 3895 Kč s DPH
teplota vody se bez naruseni systemu neda zmerit - takze nezmereno
It's free software and it gives you freedom!
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

pokud znate LINK na nejaky obchod (nejlepe BRNO) kde se da nejaky dobry "VODNIK" koupit prosim napiste..... diky

Rob
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rob »

ja si myslim ze slusny vodnik za rozmuny penize je u nas akorat www.aquacool.cz, s cenou se pri vlastni vyrobe niz nedostanes,

ja mam bloky delane od kamarada, a staly mne zhruba stejne, cele vodni chlazeni mne prislo na 7000kc (jenom 1200 jsem dal za Papsty, asi 1000 za bloky, 1500 za Eheima, 500 za 2 nadobky, atd.)

teploty mam pri pokojove teplote 23C, v idle 28C, s VCoolem 26C, load mam 33C

ale procak ted je nenataktovany, takze tyhle hodnoty mam s 2100+ 1733mhz 1.6V
AMD Athlon XP 2100+ @ 3000+ 2340MHz (13x180) AIUHB0301 1.7V | ~ homemade watercooling ~ | EPoX 8K3A | Samsung C 512MB 333DDR CL2 | Gigabyte RADEON 8500 Deluxe MAYA | Hercules Fortissimo II | Seagate Barracuda IV 40GB 7200rpm | DVD Toshiba 16x48x | CD-RW LiteOn 48x12x48x | Motorola SurfBoard 4100E Cable Modem | Enermax 365W | 17" LCD Acer AL732 | sound system YAMAHA GX-500 200W + KOSS
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Nemam s vodnikem zadne zkusenosti, tak by me zajimalo jak je slozity dat to do provozu, kdyz to koupis po dilech (rekneme, ze manualni prace neni moje silna stranka :roll: ). Dale jestli jde nejak treba ten enheim napajet z PC (aby se nemohlo stat, ze zapnu PC a zapomenu na cerpadlo). A potom taky jestli se dela nejaka udrzba ? (nejaky odvzdusnovani prip. cisteni nic jineho me nenapada)
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Rob
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rob »

pokud mas koupeny cely komplet, tak by to nemel byt problem slozit, Eheim je na 220V takze nejjednodussi budes mit, kdyz si koupis zasuvku ktera zapne ostatni zarizeni spolecne s PC, nebo si koupis rele, ktere ti sepne 220V napětim 12V z pocitace

pokud tam das destilku tak cistit nebudes muset dlouho, ja to mam mesic a voda byla porad cista, akorat trochu zazloutla od medi

pokud vzduch jednou dostanes ven, tak uz odvzdusnovat nemusis - ale praveze ze zacatku je to plny mikrobublinek, ktere musis dostat nejak ven, proto je dobre mit expanzku
AMD Athlon XP 2100+ @ 3000+ 2340MHz (13x180) AIUHB0301 1.7V | ~ homemade watercooling ~ | EPoX 8K3A | Samsung C 512MB 333DDR CL2 | Gigabyte RADEON 8500 Deluxe MAYA | Hercules Fortissimo II | Seagate Barracuda IV 40GB 7200rpm | DVD Toshiba 16x48x | CD-RW LiteOn 48x12x48x | Motorola SurfBoard 4100E Cable Modem | Enermax 365W | 17" LCD Acer AL732 | sound system YAMAHA GX-500 200W + KOSS
John Keats
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od John Keats »

rob : nemuzes nam sem hodit naky fotecky.... dik

jinak se chystam tez na vodnika. jen shanim za rozumne penize med na vymeniky ala erty a dale nekoho kdo me pusti na frezu nebo mi udela waterblocky na zdroj/cpu/gpu/chipset

vymeniky dimezuji tak aby Barton 2500@3200 full loaded nesel pres 45 stupnu

je to v plenkach, ale dam vedet jak to jde ....
Pirs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pirs »

galaxi
Nováček
Nováček

Příspěvek od galaxi »

Pirs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pirs »

:) chlape, musime udelat nejakej testovaci duel :wink:
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

No nechci do toho kecat, ale mám nepříjemný pocit, že při ceně kompletu vodního chlazení se s použitím relativně nového Zalmana 7000 dostanu na CPU možná i na lepší hodnoty. Hlučnost posoudit neumím, musel bych to slyšet, Zalman je hodně tichý. Záleží i na hlučnosti zdroje, chlazení grafiky ap.
Rob
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rob »

galaxi
Nováček
Nováček

Příspěvek od galaxi »

http://www.sweb.cz/galax01

pro lidi co uz nejake to vodni chlazeni maji doporucuju se podivat na tu Expanzku, je to docela sikovna vec
http://www.sweb.cz/galax01/expanzka.html
Sniper.24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sniper.24 »

Já osobně jsem si ho udělál sám. A cena nepřekročila 450,-Kč.
Měď - výkupna sběrných surovin (když jsem jim řekl jaké rozměry potřebuju tak se smály a div to po mě neházely, takže zadarmo)
silikonové hadičky - 4 m - vnitřní průměr 9 mm, akvaristika 22 Kč/1m
čerpadlo - akvaristika - 360l/hod, 299 Kč (včetně redukcí)
chladič - Škoda 120 - domácí zásoby
stř. teplovodivá pasta - 40 Kč
Samotný vodní blok se dá doma udělat na plynem. A chladič - stačily dvě díry do zdi a byl jsem na půdě ( :D podkroví - teplota chladícího média cca 13 st.), pro jistotu jsem tam připojil ještě dva 80x80 větráčky.
Jak to na netu jeden člověk psal, "když je to udělaný dobře, není se čeho bát". Pro jistotu se tam může dát destilka, ale následky by to pravděpodobně neovlivnilo. Jinak teploty na procáku - v zatížení mi nepřeleze přes 40 st. (Athlon XP 2000+ takt 2700+ a půjde vejš)
pitrysek.k
Nováček
Nováček

Příspěvek od pitrysek.k »

Mám dotaz jaké je nejlepší chladivo? Voda, transformátorový olej nebo olej z chladničky? Má tu někdo zkušenosti s těmito věcmi?
Socka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Socka »

Odpovědět

Zpět na „Voda“