Omezaní Práv

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Lord_Satan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Omezaní Práv

Příspěvek od Lord_Satan »

ve škole máme win98 a software, který omezuje práva (Sodat Optim Acess 9.0) nevíte někdo jak se toho zbavit ??? Z windů to nejde nemůžu editovat ani autoexec.bat ani registry a z dosu to samý
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

hehe a na co pak to potrebujes, myslim, ze to tam maj kvuli takovejm rejpalum jako ty, aby to nemuseli trikrat do mesice preinstalovavat, do pocitace si rej doma a ne ve skole a kdyz mas problem, zajdi si za adminem... :x
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Jsem stejného názoru, Tvůj počítač to není, tak do toho nevrtej. Takový mám nejradši, chcou to kvůli nějaké kravině a já abych to pak celej den zase dával dohromady.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Kašli na to. Mě taky prudí když ty kompy ve škole nejsou nastavený. Ale kašlu na to a vrtám se radši v mým kompu :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Dony píše:hehe a na co pak to potrebujes, myslim, ze to tam maj kvuli takovejm rejpalum jako ty, aby to nemuseli trikrat do mesice preinstalovavat, do pocitace si rej doma a ne ve skole a kdyz mas problem, zajdi si za adminem... :x
Naprostej souhlas. Já hlídám PC učebnu s 60 PC. To by to tu pak "pěkně" vypadalo, kdyby si tu mohl nainstalovat každej, co by chtěl.
Kvůli takovejm rejpalům jako je Lord_Satan jsou ty práva omezený.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
viki_
Začátečník
Začátečník

Re: Omezaní Práv

Příspěvek od viki_ »

Lord_Satan píše:ve škole máme win98 a software, který omezuje práva (Sodat Optim Acess 9.0) nevíte někdo jak se toho zbavit ??? Z windů to nejde nemůžu editovat ani autoexec.bat ani registry a z dosu to samý
Pod DOSem by ti mozna mohlo pomoct pousteni programu pres debug - napr:

Kód: Vybrat vše

debug program.exe
-g
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Výborně, ještě mu poraď, že když to nepůjde, tak má vzít počítač a vyhodit ho z okna.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

pavel.minarik píše:Výborně, ještě mu poraď, že když to nepůjde, tak má vzít počítač a vyhodit ho z okna.
nesmej se nekomu, kdo si doma ladi jadro DOSu debugem :D
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
viki_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od viki_ »

Dony píše:
pavel.minarik píše:Výborně, ještě mu poraď, že když to nepůjde, tak má vzít počítač a vyhodit ho z okna.
nesmej se nekomu, kdo si doma ladi jadro DOSu debugem :D
To samozrejme neni zadne ladeni, ale spusteni programu. Mensi rozdil je ale v tom, ze nejaka takovato ochrana mozna nerozpozna, ze bezi program, ktery bezet nema. Taky jsme kdysi meli ve skole podobny ochranny system a toto fungovalo (tim samozrejme nechci rict, ze to musi fungovat i tady, protoze ten jejich Optim Acces neznam).
A byla to, i kdyz by to treba tady Dony asi nerek, kupodivu jedna z cest k tomu, jak zmenit napr. konfiguracni soubory a pripadne tu ochranu i vypnout.
Lord_Satan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord_Satan »

Mě nejde o to abych se v tom mohl vrtat ,to je mi jedno ,ale je u nás zakázáno stahování jekýkolich souborů (nemůžu si stáhnout ani přilohu z mailu) a když si uložím obrázek a restartuju komp tak se mi smaže, že nemůžu lézt do ovládacích panelů to je mi ukradený. Díky že jste mi poradili :evil:
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Lord_Satan píše:Mě nejde o to abych se v tom mohl vrtat ,to je mi jedno ,ale je u nás zakázáno stahování jekýkolich souborů (nemůžu si stáhnout ani přilohu z mailu) a když si uložím obrázek a restartuju komp tak se mi smaže, že nemůžu lézt do ovládacích panelů to je mi ukradený. Díky že jste mi poradili :evil:
jak jsem psal vyse, zajdi si za adminem, to bude jednodussi, nez to zkouset obchazet
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Já teda Lorda neznám, ale předem bych ho neobviňoval, že hodlá rozhaprovat celou školní síť. U nás na gymplu síť spravují 2 postarší učitelky a to si nepřejte vidět, jak to vypadá. Já jako student samozřejmě žádná práva nemám, a tak se na tu prasečinu musím bezmocně koukat. Dřív jsem se taky zajímal o to, jak to obejít, ale už dávno jsem rezignoval. Do IVT učebny chodím jen na povinné hodiny, po přihlášení odklepu cca 5 chybových hlášek, potom odklepnu 10 hlášek o tom, že bych měl registrovat software XYZ, ZYX, ZXY... ... Pak ještě 10 minut čekám, než to najede do použitelného stavu. Potom pořeším některý z nenadálých problémů (aneb zmizení všech jednotek apod. :? ), no a to už pomalu zvoní, takže log out a rychle pryč. Smutné, že?
Veterán
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Já to ze začátku řešil taky, ale to nemá cenu. Pak přijde nějakej maník co tomu "děsně rozumí" a zboří to úplně. Kašlat na to je nejlepší :wink:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“