Asus GF4 Ti 4200 - chybná interpretace barev na texturách

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
robinhood
Nováček
Nováček

Asus GF4 Ti 4200 - chybná interpretace barev na texturách

Příspěvek od robinhood »

Chtěl bych se poradit. Daný problém není zas až tak výrazný, aby to stačilo na přesvědčivou reklamaci. Totiž tu a tam se mi na texturách objevují zjevně špatně barevně podané texely textury. Většinou se jedná o křiklavě červenou, modrou, fialovou nebo zelenou. Jak říkám, hustota těchti chybně podaných texelů je řídká, přesto však to místy bije do očí, právě kvůli zcela odlišné barvě od bodů sousedních. Problém je ještě v tom, že mi to nedělá pořád, takže bych o tom těžko někoho přesvědčoval. Znamená to snad, že mi začínají odcházet paměti na grafické kartě? Mám ji sotva pár měsíců a nemám ji vůbec přetaktovanou. Jedná se o ASUS GeForce 4 Ti 4200 128 MB DDR RAM.[/b]
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Jak casto to dela ? V ruznych hrach nebo jen v nekterych ?
Urcite bych zkusil nejnovejsi ovladace, pokud se to jeste nezkousel.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

No nevím, ale když už jsme na PCTuningu :) - nemáš náhodou laděný některý věci v nastaveních ovladačů nebo je to všechno na defaultu?
ignorelist: kremrole a dezoláti
robinhood
Nováček
Nováček

Příspěvek od robinhood »

Všechno na default. Dělá to sem tam v každé hře. A taky se mi objeví někdy špičaté polygony. Např. v UT2003 se to dělá u některé zbraně. Jo a v menu se někdy a zcela náhodně vyskytují různobarevné body asi 2x2 mm po obrazovce. To mi trochu připadá podobné, když jsem zkoušel přetaktovávat paměti na předchozí grafice. Po zkušenostech jsem si nechtěl přetaktováváním ty paměti u nové grafiky ničit, tak jsem na to ani vůbec nešahal. A přesto mi to začalo dělat i na default settings u této karty. Jsem z toho dost mrzutý, protože jsem sázel na značku ASUS. Jinak pravdou je že ta karta nemá pasivy na pamětech. Neví někdo, zda a kde by se daly sehnat na tuhle kartu? Možná se mi jen přehřívají paměti.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

robinhood píše:Všechno na default. Dělá to sem tam v každé hře. A taky se mi objeví někdy špičaté polygony. Např. v UT2003 se to dělá u některé zbraně. Jo a v menu se někdy a zcela náhodně vyskytují různobarevné body asi 2x2 mm po obrazovce. To mi trochu připadá podobné, když jsem zkoušel přetaktovávat paměti na předchozí grafice. Po zkušenostech jsem si nechtěl přetaktováváním ty paměti u nové grafiky ničit, tak jsem na to ani vůbec nešahal. A přesto mi to začalo dělat i na default settings u této karty. Jsem z toho dost mrzutý, protože jsem sázel na značku ASUS. Jinak pravdou je že ta karta nemá pasivy na pamětech. Neví někdo, zda a kde by se daly sehnat na tuhle kartu? Možná se mi jen přehřívají paměti.
Hm, tak to je dost podivný :( na tvým místě bych to zkusil podtaktovat, ale to není řešení. Možná by stálo za to zkusit tu kartu v jiným kompu.
ignorelist: kremrole a dezoláti
robinhood
Nováček
Nováček

Příspěvek od robinhood »

Ještě mě tak napadlo, zda mi to třeba nedělají nainstalovaný DirectX 9.0b. Ale máš pravdu, mnohem snazší to bude vyzkoušet jinde, než přeinstalovávat wokna, i když tuším že nějaká ta utilitka na DirectX 9 uninstall někde existuje.
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Tak jak to popisuješ jde s největší pravděpodobností o chybu pamětí. Zkus udělat nějaké screenshoty a dej sem odkaz
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
robinhood
Nováček
Nováček

Příspěvek od robinhood »

Asi ti dám teda na reklamaci, i když měsíc být bez karty, to taky není to pravý ořechový, ale co naplat.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“