Photoshop vs Corel

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Raptor181
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Photoshop vs Corel

Příspěvek od Raptor181 »

:( Mozno sa pytam na blbost ale potrebujem program kde si mozem upravovat obrazky a nevien ci je lepsi PHOTOSHOP alebo COREL. :x
Mam nainstalovany corel a podla mna je to SHIT. :evil:
Poradi mi niekto?
Dakujem
Let´s go VW
www.raptor181.tk - autoalarmy a prislušenstvo
http://forum.phonesoft.cz - forum o mobilnych telefonoch

GPRS ORANGE 1000 pripojenie na net l T610 cez infra
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Photoshop vs Corel

Příspěvek od Butch »

Raptor181 píše::( Mozno sa pytam na blbost ale potrebujem program kde si mozem upravovat obrazky a nevien ci je lepsi PHOTOSHOP alebo COREL. :x
Poradi mi niekto?
Dakujem
Pokud chceš upravovat obrázky, tak jednoznačně Photoshop.
Corel je dost dobrej na vektorovou grafiku, ale Illustrator je ještě je lepší :roll:
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Milhauz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhauz »

Butch píše:
Raptor181 píše::( Mozno sa pytam na blbost ale potrebujem program kde si mozem upravovat obrazky a nevien ci je lepsi PHOTOSHOP alebo COREL. :x
Poradi mi niekto?
Dakujem
Pokud chceš upravovat obrázky, tak jednoznačně Photoshop.
Corel je dost dobrej na vektorovou grafiku, ale Illustrator je ještě je lepší :roll:
Souhlasím,ale teď jde jen o otázku co je rozuměno "upravovat obrázky" :)
Pokud jsou to fotky z digitálu tak bohatě stačí Zoner media explorer nebo ACDsee
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Poradi mi niekto?
Dakujem
Corel je vyborny vektorovy editor, Photoshop je vyborny bitmapovy editor. Oba jsou zalozeny na zcela rozdilnych principech a slouzi k ruznym ucelum proto je prime srovnani nesmyslne.

Pokud pouzivas nejaky nastroj k necemu, k cemu neni urcen pak neni divu ze se ti jevi, ze je k nicemu :) Uz jsem videl i opacny pripad- dotycny si ve photoshopu nekolikrat otocil obrazek pod ruznymi uhly pak ho nekolikrat zmensil/zvetsil aby mu to sedlo do mista kde ho potreboval a zhrozil se nebot z puvodne kvalitniho obrazku vysel naprosty hnus. Nadaval, ze Photosop je k nicemu protoze v Corelu by vsechny tyto operace probehly bez jakekoliv ujmy na kvalite.
Raptor181
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Photoshop vs Corel

Příspěvek od Raptor181 »

:? Pani ja mam zaujem o upravu obrazkov z digitalneho fotaku. Dakujem za nazory.
Let´s go VW
www.raptor181.tk - autoalarmy a prislušenstvo
http://forum.phonesoft.cz - forum o mobilnych telefonoch

GPRS ORANGE 1000 pripojenie na net l T610 cez infra
Kukodlak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kukodlak »

na upravu obrazkov nieje nic lepsie ako Photoshop 8 - nove jadro, rychlost, .... GENIALNY!!!!
/kuko
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

photoshop 8 to už je?

Příspěvek od mooroo »

Tak mě se corel moc nelíbí, podle mě photoshop je dobrej a pak se mi líbí paint shop pro ale photoshop je stejně lepší !!

Hele a to už je Photoshop 8 ? já mam jen 7, tak to si du hned stáhnout
Athlon 2500+ (200x11, 1,75V) MICROSTAR KT6 Delta-LSR (MS-6590 v.2) Via KT600 DDR400 S-ATA RAID LAN scA,Ati radeon 9000 pro 128 MB ram, 512 MB RAM DDR, Hitachi deskstar 7k250 160GB Sata, Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATA II
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Corel obsahuje balík různých nástrojů - CorelDraw je vektorový editor, Corel PhotoPaint je bitmapový editor, stejně jako PhotoShop. Oba jsou profi nástroje a na běžnou úpravu fotek z digitálu mě přijdou zbytečně složitý - samozřejmě, pokud nechceš využít ty spousty efektů, co oba editory umí... třeba animovanej gif kanálu s rukou (21 obrázků a velikost do 10kB) je v Corelu otázka několika minut...

Na běžnou práci (převzorkování, zaostření, červený oči, úprava barev...) bych volil třeba ACDSee nebo IrfanView. Navíc u fotek z digitálu potřebuješ funkce, který ani jeden editor neumí - třeba hromadný přejmenovávání/resample, tvorba normálních a html alb... tady můžeš zkusit třeba Quick E-Pics (http://www.missionpeaksoftware.com/), DigiPhotoGallery (http://www.wizard-soft.com), AlbumCreator (http://www.firmtools.com). Občas bývá nějakej soft dodávanej i k foťáku, ale zpravidla je to katastrofa...
..
Kukodlak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ohladom tyh gifov

Příspěvek od Kukodlak »

vo fotoshope sa da gif spravit skriptom a ma to brutal malo a v tom sa corel nechyta
aj ked si neviem predstavit ako by som niekolko stranove noviny robil cez photoshop ... ale na bitmap je best ...
/kuko
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Myslím, že ani Corel, ani Photoshop nejsou zrovna dobrý nástroje na sazbu - tam bych volil třeba QuarkXPress nebo spoustu zlomovejch softů od Adobe. Nemá smysl používat graf. editor na DTP práce - spousta času a výsledek je mizernej. Jako kdyby jsi chtěl použít k sazbě Word :-D
..
Kukodlak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kukodlak »

:))
/kuko
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ohladom tyh gifov

Příspěvek od Dony »

Kukodlak píše:vo fotoshope sa da gif spravit skriptom a ma to brutal malo a v tom sa corel nechyta
aj ked si neviem predstavit ako by som niekolko stranove noviny robil cez photoshop ... ale na bitmap je best ...
oops, no v tom corelu taky nevim, kdyz ma spatne udelany fonty a dela chyby v postscriptu...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Karel Bachor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Karel Bachor »

Tak fotošop mám taky a dobrý sice s tim neumím a nä internetu sem a koukal všude hledal a fotošop si stáhneš hned ale corel teda nenašel sem kdepak se to dá stáhnout abych kolegům poradil a porovnal děkuju za tip
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Karel Bachor píše:Tak fotošop mám taky a dobrý sice s tim neumím a nä internetu sem a koukal všude hledal a fotošop si stáhneš hned ale corel teda nenašel sem kdepak se to dá stáhnout abych kolegům poradil a porovnal děkuju za tip
Hledej, Šmudlo - říká Jára Cimrmann. Tady jsi na PC tuningu a ne ve warezu!
Karel Bachor
Nováček
Nováček

tak sem hoď adresu pane chytrej - taky nevíš co takový rady mám teda miluju tajemnej jako hrad v krpatech a na disku samý demoverze to znám mám takovejch kámošů hafo už vim proč si říkáš šit je mně to teda jasný
dort
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dort »

Karel Bachor píše:tak sem hoď adresu pane chytrej - taky nevíš co takový rady mám teda miluju tajemnej jako hrad v krpatech a na disku samý demoverze to znám mám takovejch kámošů hafo už vim proč si říkáš šit je mně to teda jasný
proč neakceptuješ, že warez zde nanajdeš?

A k původní otázce, corel i photoshop mají každý své plusy, ale pokud jde jen o úpravu digifoto, tak se rád připojím k názoru jiných výše uvedených "softíků", nicméně pro profi účely a úpravy jen Adobe Ilustrator! Avšak cena je vysoká :-)
Přišel jsem, viděl jsem, a stále jsem LAMA
dort
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dort »

Karel Bachor píše:tak sem hoď adresu pane chytrej - taky nevíš co takový rady mám teda miluju tajemnej jako hrad v krpatech a na disku samý demoverze to znám mám takovejch kámošů hafo už vim proč si říkáš šit je mně to teda jasný
A ještě jedna připomínka, pokud ani neumíš hledat po webu, tak proč někoho osočuješ a napadáš????

Jo, a pokud chceš link, tak tady jeden máš http://www.google.com

ten by Ti na milión procent měl stačit, stačí jen používat mozek, tedy pokud ho vlastníš :lol:
Přišel jsem, viděl jsem, a stále jsem LAMA
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

V tomto foru se zadne adresy na warez, cracky a podobne veci davat nesmi, takze tyhle veci si res nekde jinde.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Karel Bachor
Nováček
Nováček

no tak se hnedka nečil koukám že to je tady samej morálista :evil: :evil: :evil: :evil: takovej drak třeba no dyť by mně stačil link třeba na jenom demoverzi toho korela a já už si potom crak najdu sám to umím na tom je hovno. a ještě jenom otázku co přesně to znamená jako ten warez to slovo děkuju
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Karel Bachor píše:no tak se hnedka nečil koukám že to je tady samej morálista :evil: :evil: :evil: :evil: takovej drak třeba no dyť by mně stačil link třeba na jenom demoverzi toho korela a já už si potom crak najdu sám to umím na tom je hovno. a ještě jenom otázku co přesně to znamená jako ten warez to slovo děkuju
Warez = porizovani, sireni a pozuzivani programu bez patricne licence, porizovani sireni a pouzivani programu umoznujicich obchazeni zabezpeceni proti kopirovani (AKA crack) atd.

V podlstate se jedna o stejne sprostou kradez jako kdyz v tmave ulicce bacis blizniho sveho palici pres hlavu a odejdes s jeho penezenkou a doklady.
Zamčeno

Zpět na „Audio, video a grafika“