GF4 - některé hry se nespustí
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Martin Doležal
- Nováček

-
GF4 - některé hry se nespustí
Mám operační systém XP prof+servis pack 1 .Počítač 1700 Mhz athlon,256 ram a grafickou kartu ge force 4 .Při spuštění her ,např.MAFIA když se mi hra začne spouštět ,naběhne modrý rámeček ve kterém je napsáno LS 3 D ENGINE a vzápětí se vše ukončí a jsem opět na ploše.Prosím o radu čím to může být způsobeno.
- Butch
- Středně pokročilý

Re: problém se spouštění her
Martin Doležal píše:Mám operační systém XP prof+servis pack 1 .Počítač 1700 Mhz athlon,256 ram a grafickou kartu ge force 4 .Při spuštění her ,např.MAFIA když se mi hra začne spouštět ,naběhne modrý rámeček ve kterém je napsáno LS 3 D ENGINE a vzápětí se vše ukončí a jsem opět na ploše.Prosím o radu čím to může být způsobeno.
No jestli nemáš orig., tak se ani nediv.
A co ti dělají ty jiné hry?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Martin Doležal
- Nováček

-
- Butch
- Středně pokročilý

No tak to nevim.
Zkus jiný ovladače na grafárnu nebo si pohrát s nastavením Bios+WIN
Nebo ještě možnost říct prodejci, co ti to přesně dělá, a jestli neví jak na to.
Zkus se taky podívat na www.games.tiscali.cz do diskuze k Mafii, jestli tam někdo neměl stejný problém jako ty. - tam bych se podíval úplně nejdřív.
Zkus jiný ovladače na grafárnu nebo si pohrát s nastavením Bios+WIN
Nebo ještě možnost říct prodejci, co ti to přesně dělá, a jestli neví jak na to.
Zkus se taky podívat na www.games.tiscali.cz do diskuze k Mafii, jestli tam někdo neměl stejný problém jako ty. - tam bych se podíval úplně nejdřív.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Martin Doležal
- Nováček

-
- lirmir
- Začátečník

- Butch
- Středně pokročilý

No takže nastavením Biosu to nejspíš nebude. Takže nějaká chybka ve WIN.Martin Doležal píše:Zkus mi poradit co v tom BIOSU mán udělat moc se v tom nevyznám.Ještě jsem včera zkoušel pustit DXDIAG abych se podíval na verzi direktu a ten mi oznámil ,že narazil na problémy při přístupu k rozhrání direct imput.Nevím jestli to má nějakou spojitost s problémem ,který řeším.
Pokud máš XP, tak ty mají Direct X 8.1 v sobě a Mafie nic novějšího nepotřebuje. Takhle na dálku se to těžko radí, když to člověk nemá před sebou.
No Já bych Přeinstaloval Win XP a nainstaloval nové drivery(ve fóru si najdi, které detonátory nebo Forceware jsou pro tvojí kartu nej, nemusejí to být ty nejnovější)
Taky samozřejmě drivery k chipsetu.
Prostě čistý WIN XP s tím nejnutnějším, a pak zkus znovu spustit ten DXDiag.
To se ale blbě radí když ani nenapíšeš, co máš za desku.
Zkoušel jsi nějakou 3D hru kromě Mafie? Nebo nějakej Benchmark?
- Martin Doležal
- Nováček

-
- Butch
- Středně pokročilý

Takže Via chipset, jestli se nepletu. Takže před instalací ovladačů nejřív ještě nainstaluj nejnovější 4in1Martin Doležal píše:desku mán ASUS A7V-266 C
http://www.viaarena.com/?PageID=300
- Shit
- Odborník PCT

To znám. Když si pracně stáhneš update Mafie, tak tam píšou malejma písmenana, že potřebuješ mít nainstalováno Q327979. Toto ale nikde na stránkách Mafie nepíšou-PAKA! Takže si stáhni a nainstaluj Q327979 a mělo by to bejt OK. Je zajímavé, že bez SP1 to chodí bez problémů. Jo, Billovi servicepacky a pak servicepack na servicepack.Martin Doležal píše:Mám operační systém XP prof+servis pack 1 .Počítač 1700 Mhz athlon,256 ram a grafickou kartu ge force 4 .Při spuštění her ,např.MAFIA když se mi hra začne spouštět ,naběhne modrý rámeček ve kterém je napsáno LS 3 D ENGINE a vzápětí se vše ukončí a jsem opět na ploše.Prosím o radu čím to může být způsobeno.
- Shit
- Odborník PCT

Jak to víš?Butch píše:Martin Doležal píše:Mám operační systém XP prof+servis pack 1 .Počítač 1700 Mhz athlon,256 ram a grafickou kartu ge force 4 .Při spuštění her ,např.MAFIA když se mi hra začne spouštět ,naběhne modrý rámeček ve kterém je napsáno LS 3 D ENGINE a vzápětí se vše ukončí a jsem opět na ploše.Prosím o radu čím to může být způsobeno.
No jestli nemáš orig., tak se ani nediv.
A co ti dělají ty jiné hry?
- Patrice
- Začátečník

- Karel Bachor
- Nováček

-
- zombux
- Odborník PCT

- Shit
- Odborník PCT

Vono to "Q327979" jde vochcat, (než jsem se k němu dopracoval, taky jsem si poradil - trochu víc práce - těžkopádný, asi zbytečný to tady popisovat, když to jde snadnějc) , ale je to snad nejlepší řešení. Možná měl v tom asi i prsty WMP9-přes něj jsem si poradil, ale mně to "Q" pomohlo na 100%. Bylo to před víc než půl rokem, ach ta sklerózazombie píše:Ehm, tady jde o poněkud složitější problémKarel Bachor píše:A zkoušel jsi tospustit normálně přes tu ikonu na ploše to dycky funguje mě to taky šlo v pohoMyslím že spuštění hry přes ikonu na ploše z toho můžem v klidu vynechat
- Karel Bachor
- Nováček

-
- zombux
- Odborník PCT

Hele jdi si montovat žárovky a neser se do věcí kterým hovno rozumíšKarel Bachor píše:no to sem teda ale hotovej-tak vy spouštíte hra ne přes ikonu ale přes mediaplajer to je jasný že to nepracuje dobře!!!![]()
![]()
![]()
zkus to přes tu ikonu vyser se tady na rady a zahraješ si v poho to znám
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Shit
- Odborník PCT

Karel Bachor píše:no to sem teda ale hotovej-tak vy spouštíte hra ne přes ikonu ale přes mediaplajer to je jasný že to nepracuje dobře!!!![]()
![]()
![]()
zkus to přes tu ikonu vyser se tady na rady a zahraješ si v poho to znám