SATA nebo ATA100
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- pj
- Nováček
SATA nebo ATA100
Je lepsi si koupit Seagete SATA Baracudu V 120GB nebo 120GB ATA100 verzi?
Prece jen je ten rozdil cca 800Kc :-\
Prece jen je ten rozdil cca 800Kc :-\
--PJ
- KuKla
-
- Blackened
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Wilik
- Administrátor
Vykonnostni rozdil mezi nimi je stutecne zanedbatelny a navic je v soucasne dobe mensi starost s nastavovanim a instalaci u IDE verze...
Takze moje doporuceni je IDE... az se SATA bude prodavat i s prislusnymi kabely, bude lepe implementovana (hlavne v SB a ne jen externi cip) a bude stat stejne (nebo min ), tak potom bude lepsi...
Takze moje doporuceni je IDE... az se SATA bude prodavat i s prislusnymi kabely, bude lepe implementovana (hlavne v SB a ne jen externi cip) a bude stat stejne (nebo min ), tak potom bude lepsi...
- Suleky
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak si myslim podle desky co mas, kdyz uz je na ni integrovanej SATA radic
muj pripad :
1IDE - DVD(master), 2IDE - CDRW(master), 1SATA - HDD
a myslim si, ze je to lepsi, nez 1IDE - DVD(master)+CDRW(slave), 2IDE - HDD(master)
a nechat SATA nevyuzitou
P.S. to nastaveni a instalace neni zas tak strasny
+ tenci kabely
Zaver : pokud mas desku s SATA a mas, nebo budes mit vic optic. mechanik (CD,DVD,CDRW atd.) nechapu proc NE SATA disk
muj pripad :
1IDE - DVD(master), 2IDE - CDRW(master), 1SATA - HDD
a myslim si, ze je to lepsi, nez 1IDE - DVD(master)+CDRW(slave), 2IDE - HDD(master)
a nechat SATA nevyuzitou
P.S. to nastaveni a instalace neni zas tak strasny
+ tenci kabely
Zaver : pokud mas desku s SATA a mas, nebo budes mit vic optic. mechanik (CD,DVD,CDRW atd.) nechapu proc NE SATA disk
It's free software and it gives you freedom!
- Starmen
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Jsem na tom v podstatě naprosto stejně jako suleky, jen disk je IDE přes seriello od abitu připojenej na SATA. Taktéž nechápu proč né SATA. Navíc SATA má některé lepší vlastnosti jak IDE a subjektivně se mi zdá, že mám na něm rychlejší odezvy než na ATA (deska abit NF7-S).
Pokud jde o peníze, pak IDE, pokud o peníze nejde, tak když to přeženu, tak si hoď korunou (spíš teda zvaž další okolnosti jako budoucnost, přenositelnost disku apod... )
Pokud jde o peníze, pak IDE, pokud o peníze nejde, tak když to přeženu, tak si hoď korunou (spíš teda zvaž další okolnosti jako budoucnost, přenositelnost disku apod... )
- kema
- Nováček
- Guzii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
S-ATA vs. ATA133 vs. SCSI
Podle mě jasná volba IDE. Když vezmu v úvahu cenu S-ATA disku....radši za tu cenu koupím novej řadič.
v dnešní době opravdu nemá smysl S-ATA. Radši koupím maxtora 9+ ATA133. Vyděl jsem test na pretaktuj.cz a 200GB disk ATA byl rychlejší naž SCSI 160.
Neviděli jste někdo nějaký desty HD? Zajímalo by mě, ktarý disky jsou v dnešní době nej. Je to už pěkně dlouho co jsem naviděl zádnou hromadnou recenzi(test). Naposledy v Chipu nebo computeru, ale od tý doby co psali o procesorech a dali na přední stránku procesor polepenej pastou je neberu ... ne, to není ten důvod. V časopisech píšou samí žvásty. Na netu sice někdy taky, ale hned je nekdo ve foru opraví
v dnešní době opravdu nemá smysl S-ATA. Radši koupím maxtora 9+ ATA133. Vyděl jsem test na pretaktuj.cz a 200GB disk ATA byl rychlejší naž SCSI 160.
Neviděli jste někdo nějaký desty HD? Zajímalo by mě, ktarý disky jsou v dnešní době nej. Je to už pěkně dlouho co jsem naviděl zádnou hromadnou recenzi(test). Naposledy v Chipu nebo computeru, ale od tý doby co psali o procesorech a dali na přední stránku procesor polepenej pastou je neberu ... ne, to není ten důvod. V časopisech píšou samí žvásty. Na netu sice někdy taky, ale hned je nekdo ve foru opraví