Sdílené připojení -chci traffic shaping

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Estevez
Nováček
Nováček

Sdílené připojení -chci traffic shaping

Příspěvek od Estevez »

Zdarec vespolek,
umíte někdo rozjet na windows traffic shaping? - Mám společnou lajnu ještě s jedním uživatelem a chci pro každého vyhradit pásmo. Nechci nějakou http proxy a pod, chci opravdový traffic shaping. Na windoze jsem na to našel jediny program a ten je za prachy. Na Linucha nemám knowhow, takže to je poslední řešení. Umí to nějaký levnější hw router? (do 5kkč)
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

nevim cemu se rika traffic shaping (znam pouze pojem shaping) takze se ti pokusim vysvetlit jak to zhruba vypada...

ted jsem tuto otazku resil, nakone to dopadlo tak ze jsem sestavil linuxovej router...pod widlema dokazes pouze jedno jedine - pevne nekomu dat nejakou rychlost (ted napr. 256 sis kamaradem rozdelite tak ze ty budes mit 128 a on taky 128 ale nic vic) a s tim jsem spokojen nebyl, pod linuxem ale prave funguje shaping a to tim zpusobem ze pokud se jeden pripoji ma plnou rychlost, pokud se pripoji i druhej ma kazdej rychlost podle toho jak je to nastavene (treba 1:1 nebo v pomeru jakej uznate za vhodne) jakmile se ale ten prvni odpoji tak zase ten druhej dostane MAX. - tomuto se rika shapovani (kdyztak me opravte, ale takto by to melo byt spravne :) )

proto jsem widle jako router zavrhl....u HW routeru by melo jit nastavit presne to stejne co u widli tedy pevne, ale ma vyhodu ze zere mnohem min nez nejaky router....

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Estevez
Nováček
Nováček

Příspěvek od Estevez »

Ahoj,
jak to jde udělat pod windozema? (W2k server).
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

pod widlema jsme vzdy pouzival kerio winroute... prime sdileni ve WIN jsem nikdy nepouzil....

pote pak muzes jeste treba vyuzit BANDWITCH CONTROLER a tam nastavis pro kazdyho urcite pasmo ktere ale jak jsem psal je pevne...

Estevez
Nováček
Nováček

Příspěvek od Estevez »

Bandwidth controller jsem zkusil. Zrušil mi v systému wifi připojení.Takže jsem to zas odistaloval. Routing a NAT už dělám v systému, proto bych se přiklonil k nějakému jinému řešení než winroute. Linux jsem na router dávat nechtěl, mám tam wifinu přes usb a s tím se mě teda bojovat nechce.
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

tak pokud primoystemu tak pouzij QoS packety...to je taky blbustka primo v systemu a umoznuje presne to co bandwidth controller...

v XP se to nastavuje ve sprave...take predpokladam ze u W2K to bude stejne...

Estevez
Nováček
Nováček

winroute

Příspěvek od Estevez »

Zdar,
zkousim winroute a zadnou rate- limiting feature jsem nenasel ,natoz neco co dela shaping. hilfe.
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

ale to jsem psal....

shaping jako takovej pod WIN neudelas, na to potrebujes linuxovou masinku jako router

pod win pomoci winroutu nasdilis net a pomoci BANDWITCHE CONTROLLERU omezis pasma - bohuzel pod win to jinak nez napevno nejde...skoda :(

Estevez
Nováček
Nováček

Příspěvek od Estevez »

Aha,tak to se omlouvám za nepochopení. Narazil jsem ještě na inet shaper pod windoze, ten udajen traffic shaping umi. Otestuju.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

možná trochu jinde ale když už tady ten thread je :oops:

potřebuju nasdílet internet z mýho PC do dalšího, na obojím jsou windowsy. jsem připojenej přes wifi kartu, do dalšího PC povede cross kabel. o co mi jde - omezit datovej tok do onoho druhýho PC :-D jde to nějak? asi bych využil sdílení připojení k internetu co je přímo ve windows... nebo nějakou spešl utilitu?
ignorelist: kremrole a dezoláti
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

to zombux: no chlape nevím nevím, tohle je v podstatě to stejný co se tady řeší, to jen tak nepude, leda ten winroute a říznout to natvrdo (ale to není zadarmo)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mno ono by principielně stačilo omezit datovej proud skrz síťovou kartu, jestli to jde. kdysi jsem používal program Bandwith Controller, nevim jestli to je to správný řešení :?
ignorelist: kremrole a dezoláti
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

zombux píše:mno ono by principielně stačilo omezit datovej proud skrz síťovou kartu, jestli to jde. kdysi jsem používal program Bandwith Controller, nevim jestli to je to správný řešení :?
to by podle mě musely podporovat drivery od té síťovky, jinak nevím, jak by to program dokázal ovlivnit
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“