ATI Rage Fury a problém s ATI Refresh rate fix
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- robinhood
- Nováček

-
ATI Rage Fury a problém s ATI Refresh rate fix
V kompu mám teďka provizorně ATI Rage Fury ( aby si někdo nemyslel, že na tom normálně pařím ) a pomocí utilitky ATI Refresh rate fixer 0.9.9.7 se mi stále nedaří vyšší raty. Vždycky mě to po změně a následném restartu napíše hlášku v podobě:"Undisable refresh rate detected. It´s recommanded to restore previous registry data." No, a ať tuhle hlášku odklepnu Ano či ne, stějně si tam systém zase nahodí 60Hz pro všechny frekvence. Používám ovladač napsaný speciálně pro řadu karet Rage z www.ati.com. Možná se asi nesnáší s tou utilitou. Chci se zeptat, zda někdo neví o jiném optimalizačním prográmku, jelikož na webu jsem našel sice moře odkazů, ale jen na jednu utilitu. U Nvidie jsem měl podobný problém, že mi to nefungovalo a použil jsem nakonec jiný program, a bylo to v poho.
- Lord Skullhead
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
len som chcel niečo z nostalgie napísať,lebo Rage chipset od ATI bol mojím zatial najdlhšie vlastnením...smrk... 
PC: A64 Venice 1800Mhz@2662Mhz[9x296Mhz HTT] cooled with AC64 Freezer, ASUS A8N-SLI Deluxe+Zalman ZM-NB47J, 2x512 MB Geil Ultra-400 484 Mhz-CL2.5-4-4-6, Hitachi 7k250 160BG SATA 8MB cache, MSI nVidia NX6600GT PCIe 128MB 570/1140, Teac W540E, BenQ 16/40, Enermax EG465AX-VE-G-FCA+20to24 pin, CASE Avance Titan Thunder Mod 2.0, 12cmEnermax+4x8cm Enermax, Neovo F-419, Creative Inspire 2400, Logitech MX310+X-RayPad Thunder 8
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: ATI Rage Fury a problém s ATI Refresh rate fix
Pokud vím, tak ve Windows 2000 a XP jsou ovladače na tuto grafiku standardně obsaženy a žádný problém s nimi není.robinhood píše:V kompu mám teďka provizorně ATI Rage Fury ( aby si někdo nemyslel, že na tom normálně pařím ) a pomocí utilitky ATI Refresh rate fixer 0.9.9.7 se mi stále nedaří vyšší raty. Vždycky mě to po změně a následném restartu napíše hlášku v podobě:"Undisable refresh rate detected. It´s recommanded to restore previous registry data." No, a ať tuhle hlášku odklepnu Ano či ne, stějně si tam systém zase nahodí 60Hz pro všechny frekvence. Používám ovladač napsaný speciálně pro řadu karet Rage z www.ati.com. Možná se asi nesnáší s tou utilitou. Chci se zeptat, zda někdo neví o jiném optimalizačním prográmku, jelikož na webu jsem našel sice moře odkazů, ale jen na jednu utilitu. U Nvidie jsem měl podobný problém, že mi to nefungovalo a použil jsem nakonec jiný program, a bylo to v poho.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- robinhood
- Nováček

-
Ovladače ve WinXP sice standartně obsaženy jsou, ale nepodporují OpenGL jak jsem se přesvědčil sám a koneckonců dočet na ATI stránkách. Takže proto jsem ho stahoval.navíc jsem neříkal, že mám problém s ovladačem, ale s ATI Refresh rate fixem pro vyšší hertze ve hrách, když už mám ty XPčka. A je tu ještě jedna věc: při nastavení jasu či gammutu v ovladači, toto nastavení vydrží jen při běžné práci ve woknech, ale při fullscreen aplikacích jako hry nebo visualizačním pluginu ve winampu se mi zpátky vrátí defaultní nastavení ovladače, takže obrazovka víc zčerná a musím znova jít do ovladače a nastavovat jas znova.