Vážny problém!!!!!!!!!

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Snakeeyes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vážny problém!!!!!!!!!

Příspěvek od Snakeeyes »

Som z toho už nešťastný stále mi padá comp a neviem prísť na príčinu.
Poradte

ABIT KR7A-RAID, ASUS GF4MX440 64mb128bit, 512 DDR Mercury2700 2ks /skúšal som aj Apacer/ , procesor Thorton2000+ (skúšal som aj Thoroudbegh 1700+), 1xCD, 1xCDRW, 1xDVD,80gb 7200 Maxtor

Padá mi prime95 aj po minúte testu, hry mi padnú tiež. Windows XP skúšal som rôzne Windows.
V iných PC som odskúšal moju pamäť a cpu a vga - v poriadku.
Zdroj som kúpil včera 350w mal som slabý. Nepomohlo.
Vychádza mi z toho jedine doska........má niekto nejaký modifikovaný bios? Má niekto skúsenosti s touto doskou? Vie dakto identifikovať problém?
Bez hrania a tak ide v pohode. Ale akonáhle zapnem Prime alebo náročnejšiu hru - modrá obrazovka vždy s inou chybovou hláškou ale najčastejšie
faul in non page area alebo nejaká podobná.

Tak čo s tým sakra je?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Zkus udělat memtest, může být že paměť je sice funkční, ale konkrétně s Tvou deskou je nekompatibilní, zažil jsem takto kombinaci Kingston - MSI i865 a to se dělo peklo na zemi. Přitom tam ramka jinde krásně šlapala.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Snakeeyes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snakeeyes »

pavel.minarik píše:Zkus udělat memtest, může být že paměť je sice funkční, ale konkrétně s Tvou deskou je nekompatibilní, zažil jsem takto kombinaci Kingston - MSI i865 a to se dělo peklo na zemi. Přitom tam ramka jinde krásně šlapala.
Lenže ja som už vo svojom skúšal inú pamäť a bolo to to isté........APACER 256ku. Neviem....možno by ich chcelo odskúšať viac
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

Vypadá to, že to bude deskou. Zkus ji vyzkoušet na jinym compu.
The Kingdom Of Khandaras Has Fallen Into Chaos
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Snakeeyes píše:
pavel.minarik píše:Zkus udělat memtest, může být že paměť je sice funkční, ale konkrétně s Tvou deskou je nekompatibilní, zažil jsem takto kombinaci Kingston - MSI i865 a to se dělo peklo na zemi. Přitom tam ramka jinde krásně šlapala.
Lenže ja som už vo svojom skúšal inú pamäť a bolo to to isté........APACER 256ku. Neviem....možno by ich chcelo odskúšať viac
zkus spustit memtest se svojí pamětí a pak s uplně jinou pamětí a porovnej, na jakém místě se ty chyby staly. podle mě budou vždy na stejném místě = vada desky, resp. možná slotu...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

Vadná je určitě deska, zkus reklamovat.

To Marsellus Wallace: když je deska špatná (slot), tak mu to stejně při testu spadne a nic nepozná.
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Luke píše:Vadná je určitě deska, zkus reklamovat.

To Marsellus Wallace: když je deska špatná (slot), tak mu to stejně při testu spadne a nic nepozná.
To není pravda, nespadne, ten memtest není závislej na tom co z té paměti přečte třeba jako Wokna, je mu to šumafuk, akorát to porovná s tím co tam zapsal. Stručně řečeno.
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

pavel.minarik píše:
Luke píše:Vadná je určitě deska, zkus reklamovat.

To není pravda, nespadne, ten memtest není závislej na tom co z té paměti přečte třeba jako Wokna, je mu to šumafuk, akorát to porovná s tím co tam zapsal. Stručně řečeno.
Tak to sorry. Jednou jsem takhle jednu desku testoval a spousta testů ani nedoběhla.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jde o to jak jsi testoval, nějaký SW ve Windows ty chyby přečkat nemusí, ale memtest se nabootuje jako "vlastní OS" a pracuje aniž by ho mohlo cokoliv ovlivnit (prostě z Woken ten test nespustíš)
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

To nezní špatně. Hod mi plz nějaký odkaz.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Snakeeyes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snakeeyes »

Už som na to mrznutie asi prišiel................
totiž hral som jednu hru NFS Undeground a buď počas nej, alebo po nej PC šiel do modrej obrazovky:-((((((( na diskusnom fore som zistil že chyba je v NFS takže som dal patch a ide bez problémov.
Okrem toho..............PRIME mi padne vždy do minúty ale ostatné testy napr. stability test ide.........výsledok ROCK SOLID6/6 0error. Mýli sa teda PRIME ALEBO STABILITY TEST?
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Snakeeyes píše:
Už som na to mrznutie asi prišiel................
totiž hral som jednu hru NFS Undeground a buď počas nej, alebo po nej PC šiel do modrej obrazovky:-((((((( na diskusnom fore som zistil že chyba je v NFS takže som dal patch a ide bez problémov.
Okrem toho..............PRIME mi padne vždy do minúty ale ostatné testy napr. stability test ide.........výsledok ROCK SOLID6/6 0error. Mýli sa teda PRIME ALEBO STABILITY TEST?
bezduvodne test nepada, chyba kterou popisujes je obvykle zpusobena pameti, tzn neprojede ani jeden test u Prime, ale PC obvykle nevykazuje zvlastni nestabilitu. Problem muze byt zpusoben pameti nebo deskou popr nekompatibilitou komponent.

//edit Jája: přesunuto ze sekce ostatní HW
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“