Neznačková paměť je fajn, měla by zvládnout to co o ní výrobce tvrdí (a v 99% případů tomu tak je). Takže když koupíš 512 MB DDR400 neznačkovej modul, můžeš si bejt jistej že na těch 400 opravdu poběží. Nevýhodou je že většinou se využívá pomalejší časování. Po pravdě - moc velkej propad výkonu oproti značkovým pamětem se nekoná
Značková paměť může mít různý výhody - obvykle má lepší časování, a většinou má nějakou rezervu při přetaktování (ale 333 na 400 z ní asi nedostaneš). Některý mají pasivní chladiče (Kingston, OCZ, Corsair). Znamená to, že můžeš zvýšit voltáž pamětí a tím zlepšit stabilitu při přetaktování. Já osobně jsem zvýšil voltáž ve výběrovým Kingstonu Hyper-X o 0,2 voltu a pozitivně se to podepsalo na stabilitě přetaktovanýho kompu.
Výběr je na tobě. Neznačkovým modulem hlavně ušetříš peníze, ale může to znamenat menší přetaktovatelnost. Pokud se rozhoduješ mezi menším značkovým a větším neznačkovým modulem, více se ti vyplatí více neznačkový paměti než míň značkový.
//EDIT: Nejlepší bude když projdeš celou diskusi a uvidíš, někteří dokážou poradit líp než já.
Pfizer & Moderna inside ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
de Albi píše:To už se tu snad milionkrát probíralo... Stačí se kouknout kolem . Jinak kup A-Data. Je jen o něco dražší než neznačková a výkon nepřekonatelnej
prodavaj to celkem casto - napr ve 100MEGA v Brne jsem dostal A-data kdyz jsem kupoval neznackovou pamet....no jsem spokojen, bez zvysovani napeti vydite taktovani dole....
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
prodavaj to celkem casto - napr ve 100MEGA v Brne jsem dostal A-data kdyz jsem kupoval neznackovou pamet....no jsem spokojen, bez zvysovani napeti vydite taktovani dole....
TAK TAK
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";