Epox 8RDA - problém s int. zvukovkou

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
YohanN
Začátečník
Začátečník

Epox 8RDA - problém s int. zvukovkou

Příspěvek od YohanN »

Zásadní problém, nejde mi zprovoznit "Control panel" pro ovládání 6-kan. zvuku. Sice se nainstaluje, ale když ho zkusím spustit, tak hlásí, že nenašel driver nebo je driver špatný. Přitom jsem už vyzkoušel dvě verze nForce driverů a dokonce i na dvou systémech (WXP a W98SE), nejde to v žádný kombinaci. Víte někdo, co s tím?
P.S. zkoušel jsem i Realtek driver, pak ale jakákoli hra nebo i jen test v DXDIAGu po pár sekundách padá a většinou to rovnou restartuje sytém.
Fakt už si nevim rady..... :x
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Teď si nejsem jistej jestli ta deska má SoundStorm nebo ne. U Realteku neporadím, ale mám pocit že Realtekácký ovladače by měly běžet i na soundStormu (jenom přepíšou nForcový ovladače). Jestli jsi zkoušel obojí ovladače, všechny nepovedený instalace zlikviduj a nainstaluj ty ovladače načisto. Přesně tohle mi to dělalo, když jsem přepsal nForcový ovladače těma od Realteku.
ignorelist: kremrole a dezoláti
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

snad nekecám, ale takhle se to chová, když deska nemá SoundStorm...prostě SoundPanel zahlásí, že jsou špatné ovladače. a pokud dobře vim, tak 8rda nemá MCP-T a tudíž ani SoundStorm...to má až 8rda+...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Marsellus Wallace píše:snad nekecám, ale takhle se to chová, když deska nemá SoundStorm...prostě SoundPanel zahlásí, že jsou špatné ovladače. a pokud dobře vim, tak 8rda nemá MCP-T a tudíž ani SoundStorm...to má až 8rda+...
V tom případě je to jasný. Nainstaloval jsi asi komplet nForcový ovladače, tudíž řešení je v instalaci Realtekáckejch a používání jejich ovládacích panelů (i když, viděl jsem to jednou a radši jsem na ten pohled rychle zapomněl :razz: )
ignorelist: kremrole a dezoláti
YohanN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od YohanN »

Hmm, tak to je v ...., protože kromě toho, že control panel vod realteku je fakt děsivej, tak to sice jako ovládání funguje, ale zase se koušou některý hry. :evil:
Mr. Hyde
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mr. Hyde »

osobne som si tiez myslel ze 8rda ma soundstorm ale naozaj len myslel. ked som zbadal to ovladacie centrum realteku tak som sa zhrozil ale zas az tak casto sa vo zvuku nehrabem takze to by sa dalo prezit. problem s hrami som nemal. realteka som ale opat vypol - sb live5,1 je sb live5,1
MSI P6N-SLI ,333MHz FSB, Core2Duo 4300@3,0GHz, 2 x 1 DDR2 909 A-Data, MSI 7900GTO, 1 x Samsung HD321KJ, 1 x Samsung SP1614N, Cretive X-Fi Extreme Music ,Chieftec Silver + DTK 400W, AC
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“