P4 HT 800 na MB 533???

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

P4 HT 800 na MB 533???

Příspěvek od Jirass »

Zajímalo by mě, jestli by jel procák s 800 sběrnicí a HT na desce s 533 sběrnicí a bez HT. Jel by třeba pomalejš nebo se to nenastartuje vůbec. To nevíte, co? Mám zatim desku bez 800aHT a nechci kupovat procák jen 533. To jsem zvědavej, jestli na to někdo zná přesnou odpověď. :) Dík
Intel + NVidia.
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Ano, pojede, ale jen se sběrnicí na 533 MHz, takže procesor pojede o třetinu pomaleji. Na HT samozřejmě zapomeň. Taky se můžeš pokusit přetaktovat sběrnici co nejvýš to půjde, ale počítej s tím, že na 800 se asi nedostaneš.
Veterán
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Dík za odpověď

Příspěvek od Jirass »

Že nepojede HT a 800 sběrnice je mi jasný, jen mi zajímalo, jestli to vůbec naběhne ten procák. Nechci kupovat 533 CPU, tak bych rovnou koupil na 800. Hlavně aby se to rozsvítilo :-D
Intel + NVidia.
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Dík za odpověď

Příspěvek od Spectral »

Jirass píše:Že nepojede HT a 800 sběrnice je mi jasný, jen mi zajímalo, jestli to vůbec naběhne ten procák. Nechci kupovat 533 CPU, tak bych rovnou koupil na 800. Hlavně aby se to rozsvítilo :-D
Mělo by... :oops:
Veterán
Wolferine
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolferine »

ht bych nelitoval,ja ho mit muzu a mam ho vypnuty :)
co se tyka zbernice tak zalezi na desce jak vysoko se dostanes,s kvalitni bys moh pokorit i tech 800
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

Wolferine píše:ht bych nelitoval,ja ho mit muzu a mam ho vypnuty :)
no tak to nevim proc ho mas vyplej je to bezva vec a dost to pomaha, ale musis mit XP + SP1, to je pak to pravy vorechovi, windows nabiha rychejc a to znatelne, a programy co jsou delany pro vic procesoru, tak to je teprve ten pravej narez
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Wolferine
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolferine »

Wiruz píše:
Wolferine píše:ht bych nelitoval,ja ho mit muzu a mam ho vypnuty :)
no tak to nevim proc ho mas vyplej je to bezva vec a dost to pomaha, ale musis mit XP + SP1, to je pak to pravy vorechovi, windows nabiha rychejc a to znatelne, a programy co jsou delany pro vic procesoru, tak to je teprve ten pravej narez
sp1 mam
hm a jake programy sou pro vic procaku...hry teda ne :)
a navic pocitam ud a to se s ht nesnasi(respektive by mi furt zral cpu i kdyz bych hral ci delal cokoliv jineho takze by byl mensi vykon...)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“