Uvazuju o koupi LCD 17" Acer 712 s DVI vystupem. Mam ale starsi(spis archivni) sestavu - AMDK6-2 300Mhz, 128MB RAM, VOODOO3 2000 a staricky 15" monitor, ktery nesplnuje snad zadnou normu, ktera existuje ) Jde mi o to, zda-li si mam koupit jinou grafarnu(nejspis SAPHIRE ATI RADEON 9100 64MB) s DVI vystupem, abych ten monitor nejaky zpusobem "netrapil" a jak moc ji budou ostatni komponenty stihat, nebo jestli mam proste propojit ten monitor pres analog s tim Voodoockem na ukor kvality a jak moc velky je mezi tim rozdil? Hry nehraju(ani to s timhle nejde), jde mi hlavne o praci s Winama.
a zvládne ti to vůbec rozlišení 1280*1024? Pokud to nechceš na hry,tak by investice do nové grafárny neměla moc význam.Procesor by stejně toho Radeona brzdil.
Jasně, provozuj ten LCD na analogový vstup (nebudeš ho tím nijak týrat) a šetři na nový PC, který už bude mít DVI výstup. U tohoto PC by nová grafárna byla zbytečná investice a karta by nebyla využita, viz. výše.
Je tu ještě jedna možnost, jak použít DVI a to sehnat v PC bazaru kartu se stařičkým GPU Radeon, nebo Radeon VE, které mají cenu pod 1000,-Kč a už tehdy (před 2-3 lety) měly DVI.
diky za radu. zkusim to teda bez toho DVI. presne takhle jsem to chtel udelat a zaroven setrit na novy PC. ale trapilo me to, jak bude vypadat ten obraz. kamos rikal, ze kdyz propojoval LCD s G4 Ti4200, tak ten obraz nebyl nic moc, coz me docela odstrasilo. Jinak ta grafika by mela zvladat 1280x1024(v manualu pisou 640 x 480 - 2046 x 1536 a frekvence 60 - 160 Hz)
Nevím, jestli se už Nvidia polepšila (používám GPU ATI), ale G4 byly spočátku vyhlášeny špatnou kvalitou zobrazení. Jinak kvalita zobrazení u analogově připojeného LCD jde doladit v menu LCD. V podstatě se přizpůsobí AD převodník panelu tomu na grafárně. V tom je asi také nevýhoda analogového připojení, u DVI toto odpadá. Ale to se dá vydržet, né?
Jasny - pokud pujde vsechno nastavit tak, aby to vypadalo alespon stejne dobre jako na CRT, tak neni problem. Uvazuju teda, ze si koupim LCD ACER AL712 17". Nebo nejaky jiny navrh ve stejne cennove relaci?
tak jsem ho koupil zatim to vypada dobre. zatim zadny vadny pixely nebo tak neco. je to pripojeny teda pres ten analog, mohlo by to byt ostrejsi, ale jde to. stve me spis jina vec, byl jsem zvyklej na tu 15" pri 800x600, no a ted 1280x1024...jaksi, kdyz je cela bila obrazovka, tak to bije dost do oci..je to normalni nebo mam neco blbe nastaveny? (btw. kdyz jsem vypinal Windows, jak se pritmavi obrazovka, tak tam litaly casry odshora dolu, ale to se v pohode v OSD eliminovalo)
Na podání jasů a barev si budeš muset zvyknout.
Pokud ti jasně bílá nevyhovuje, doporučuji nastavit si LCD podle potřeby(v OSD najdeš vše) nebo rozsvítit v místnosti další zdroj světla.
Ohledně ostrosti.
LCD má nějaké tlačítko. Většinou je to "Auto"
Pokud po zmáčknutí obraz není ostrý, nastav si horizontální či jiné posunutí obrazu(vše je dostupné přes menu)
Jinak s kvalitní grafickou kartou docílíš u LCD stejně ostrého obrazu přes analog i přes DVI.
Pro jistotu nastav frekvenci na 60 Hz.
Jde o to si pohrát s nastavením.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06