Problém s CD/RW SONY CRX210E1 - vyřešeno

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s CD/RW SONY CRX210E1 - vyřešeno

Příspěvek od Andrw »

Mám problém s mojí půl roku starou CD-RW mechanikou: SONY CRX210E1 (48x12x48x) s firmware 2YS1.Když jsem si chtěl kopírovat CD v programu CloneCD 4.3.1.9, objevil se ERROR (a v Neru jsem mohl vypalovat jen 4x)!!!A tak jsem prohledával různé programy a testery – až nakonec mě napadlo jen tak podívat se do utility, která je součástí instalace Nera 6.0.0.11: „Nero Info Tool“!!!A tam jsem zjistil, že má vypalovačka může vypalovat jen 10x!!!!Číst potom mohla jen 12x!!!
Současně kopíruji CD pomocí funkce „burn on the fly“ – tedy z jedné mechaniky načíst a pomocí vypalovačky vypálit – vždycky mi to ve Windows 98 SE šlo na velké rychlosti.Moje druhá mechanika je: DVD-ROM Toshiba M1802 (16x48x) s firmware 1030.
Zkoušel jsem nahrávat i ASPI ovladače (nové 4.71.2) ale ty vůbec nefungovaly a tak mám teď ASPI 4.60.Jako poslední jsem vyzkoušel update firmwaru pro mou vypalovačku z 2YS1 na 2YS2 ale moc se toho nevyřešilo!!!
Mám operační systém Windows XP Professional CZ se Service Packem 1.Ve Windows 98 SE jsem mohl vypalovat v pohodě až na !!52x!! a CD vždy fungovalo!
Už jsem úplně zoufalý, protože potřebuji si vypálit CD a nechci si rozbít další „drahá“ CD.Poradíte mě někdo, čím to může být – budu vám moc vděčný!!!
Dík!
:cry:
CPU:AMD Athlon 64 X2 5600+ cooler:Scythe Mugen MB:ASUS M3A32 MVP-Deluxe RAM:GEIL 2x1024 MB-800 Mhz,DDR II Zdroj:Fortron BlueStorm II 500 W Grafika:nVidia Geforce 8800 GTS 512 MB Zvukovka:Creative sound Blaster Live! 5.1 HDD:WD3200AAKS (320 GB, SATA II) LCD:Samsung Syncmaster 931BF
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

1) nero info tool ti oznámí rychlost vypalovačky podle toho, jaké medium je v ní zrovna vložené (alespoň dřív to takhle bylo). takže když tam budeš mít strčené cd s max 24x, najde to vypalovačku jako 24x :roll:
2) jaký error to píše v cloneCD ?
3) aspi 4.71 jsou na WinXP celkem problémové...takže klidně zůstaň u 4.60
4) máš zapnté DMA ? postup je ve FAQ v úložných zařízeních tušim.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrw »

V ERRORu v CloneCD se píše: MEDIUM ERROR a pár jakýchsi čísel!!!Tohle se mi (skoro) vždycky objevilo když jsem vypaloval na NONAME CD a jiné shitské značky!!!Když používám VERBATIM, TDK a druhou čtecí mechaniku (vypalování "on the fly") - tak nikdy!!!
A DMA je v Windows XP nastavené vždycky už samo - díval jsem se!!!
Jo ale jinak díky za pomoc - už jsem na to přišel!!!Už zase můžu vypalovat.
CPU:AMD Athlon 64 X2 5600+ cooler:Scythe Mugen MB:ASUS M3A32 MVP-Deluxe RAM:GEIL 2x1024 MB-800 Mhz,DDR II Zdroj:Fortron BlueStorm II 500 W Grafika:nVidia Geforce 8800 GTS 512 MB Zvukovka:Creative sound Blaster Live! 5.1 HDD:WD3200AAKS (320 GB, SATA II) LCD:Samsung Syncmaster 931BF
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Andrw píše: Jo ale jinak díky za pomoc - už jsem na to přišel!!!Už zase můžu vypalovat.
tak se pochlub - čim to bylo ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrw »

Normálně jsem stčil CD do mechaniky a doufal že se to vypálí a ono se to vypálilo!!!Asi se to tenkrát pokazilo kvůli těm ASPI ovladačům (když jsem měl ty 4.71.2 - tak se to pokazilo, ale pak jsem nahrál ty 4.60 a už jsem radši nepálil!!!)
Já vím - teď vypadám trochu jak nějaký neznalec který sem nepatří!!! :oops:
A jen tak - jsou CDčka IMATION dobrá třeba jak VERBATIM???
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Andrw píše:Já vím - teď vypadám trochu jak nějaký neznalec který sem nepatří!!! :oops:
to neřeš, nikdo není dokonalý :wink:
Andrw píše:A jen tak - jsou CDčka IMATION dobrá třeba jak VERBATIM???
no imation nic moc, ale jde to.
verbatimky jsou 2 druhy:
data life - celkem nic moc, průměr
data life PLUS - jedny z nejlepších medií co jsou na trhu :)
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“