Samsung SM 959 NF

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Pirat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Samsung SM 959 NF

Příspěvek od Pirat »

Cawte potreboval by som sa podelit o skusenosti s tymto monitorom mam ho doma asi 5ty den. Nemam vela skusenosti z nastavovanim trvalo mi asi 2 dni kym som ho ako taq solidne nastavil ale co ma zaraza su extremne hodnoty pri ktorych je ten obraz dobry. Jas mam na 10 zo 100 viac je to uz ako rengen zato kontrast mam od 70 do 100 nemalo by to byt nejako 50 na 50 ? to iste pri zaostreni hodnota FV100 FH 0. Nasiel som jedneho cloveka z oc fora ktory ma ten isty model a podobne extremi pri nastaveni. Zeby inziniery od samsungu pocitali este stym ze si mam zapnut Hightlight na full screen ? pretoze tam sa este da pridavat kontrast a je to uz k uplnej spokojnosti ale otazne je ako dlho ten monitor vydrzi v taqychto extremnych nastaveniach a co ak uz nebudu postacovat.
Za odpovede dakujem.
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

pri tomto nastavovani to teda musi vypadat :-)

vseobecne receno se tyto polozky tedy jas a kontrast upravuje podle toho co se ti zda ze je nej, a taky podle podminek v mistnosti napr. okno pred tebou je neco UPLNE jineho nez okno za tebou....

proto to nastav podle toho kdy se ti to bude nejvic libit...ale stejne mezi jasem i kontrastem by nemel byt takovy rozdil jak mas....to uz je celkem extrem.....

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
japer
Nováček
Nováček

959NF

Příspěvek od japer »

Vsak si pust ten soft co je k tomu pribaleny pre kalibraciu monitora. Inak vobec nerozumiem co si robil dva dni ?!? s nastavovanim. Ja som ho osobne nastavil za polhodinku a to plus na vacsine rozliseniach co pouzivam alebo by som niekedy pouzivat mohol. Mozno mas nejake specificke svetelne podmienky doma ... na Marse ;))
Pirat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pirat »

To: PAJA
Svetelne podmienky su taqe ze mam pred oknom fajnu lipu taqze mam tu skoro tmu. nastavene to mam teraz taq ze sa mi to paci len tie extremy mi vadia

To: Japer
Doma na marse mam tie podmienky co su napisane hore :-D Soft co k tomu bol je MouScreen na nastevenie farieb geometrie moire, a natural color ten druhy, som skusal v nom nastavit tie 3 farby aby bol v strede cierny stvorec a farebne pruzky danej farby. ale akoby sa nic nemenilo. Ako som pisal nemam stym ziadne skusenosti co si budem nahovarat som lama :wink:
Taqze by som bol rad keby ma niekto navigoval popripade si mi zasl nejaky tvoj subor co mas v nom nastavenia. Osobne si myslim ze ten natural color bude to co treba nejako nastavit aspon podla toho co sa objavi ked prides na Monitor adjustment by som chcel docielit. A ak mas chut a nervy taq by si mi mohol pomoct vopred dakujem.
japer
Nováček
Nováček

Příspěvek od japer »

No , momentalne niesom doma takze celkom urcite to nebude presne ale ... pokial si dobre pamatam tak NC je robeny formou akehosi "wizardu". Ked vlozis CD malo by Ti nabehnut menu pre spustenie nastavenia farieb MC a nastavenia vlastnosti mon. NC tj. jas kontrast tep. farieb atd. ... nepoviem Ti presne ako to tam je ale ked budes citat co je tam napisane a robit presne to iste mal by si to zvladnut, ved je to nakoniec robene pre ludi.
Dalsia vec ma napadla dufam ze mas pripijeny mon. na usb ... predpokladam ze "jasne", takze v tom pripade to mas este o daco lahsie pretoze mozes priamo pri citani upravovat vlastnosti 959-tky momocou mysi.
Co sa tyka toho nastavovania "pruzkou" tak ano to je ono skus to este raz nieje mozne aby sa nemenilo nastavovanie, potom mas vadny kus.
Pokial ide o High. Zone a "extremne nastavenia" ako si ich nazval vid kontrast atd. tak to by malo byt v poriadku pretoze prave k tomu Ta ten wizard dovedie, takze asi je to ok. Dalej kazdy monitor je dobre chranit screensav.inak pokial ho nechas bezat tak za nejaku dobu bude vyzerat ako regist. pokladna ;) A este nieco skus si doma namierit na mon. nepriame osvetlenie najlepsie nie z klasickej ziarovky ani nie z klasickej vybojky. Jednak Ti to trosku zlepsi kontrast ale hlavne Ti neodidu oci tak skoro ... ak pamatas ale IBM P50-tku npr. tak urcite vies o com hovorim ;))))
Pirat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pirat »

Ten NC sa normalne instaluje a spustis ho z disku
Asi sa nato vykaslem podla mna je to schopny obraz aj ked su tam nastavenia trochu uletene mozno sa to casom ustali. Ked budes doma alebo ak vies ze ake mas hodnoty jasu a kontrastu taq mi ich napis pre porovnanie. z toho NC mi je jasne len color preference, v color adjustment nemam sajnu co sa tam nastavuje a v monitor initialization 1 okno je vybrat aky monitor teda CRT Adjust brightness/contrast to neviem oco ide a v enviromental lighting tam len svetelne podmienky sa nastavuju. Ten usb mam samozrejme zasunuty inak by som bludil v menu a mal zosuchane prsty a tlacitka :)
Pirat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

1 strana kratsia ako druha

Příspěvek od Pirat »

Chcel by som sa este opytat ako mam nastavit rozmer lavej alebo pravej strany pretoze som si vsimol ze lava strana je na oboch koncoch asi o 1mm kratsia v nastaveniach som nenasiel tuto volbu alebo som slepy ? Alebo je kriva ta cast co zakryva viditelnu cast obrazovky? som z toho jelen.
Dakujem
AMD A64 1800@2007, Zalman 7000B-CuAl, (9x223) C&Q, ASUS A8V Deluxe rev 2.0, Dual 2x512MB Twinmos 446Mhz, 2,3,3,6. 2,7V, Sapphire radeon 9800Pro Zalman VF700 420/Mem 380, 2 x Samsung SP1614C 160 GB, LG 4163b (FW A204), Enermax 300W, Titan Thunder cierna titaniova metaliza. Samsung SM 959 NF
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Samsung SM 959 NF

Příspěvek od ICE »

Zadny problem. takovy nastaveni jsem videl i u ADI a i na mem Miru to mam jas 20/100 a kontrast 85/100. Obdobne i me staricke Sampo.
ICE
Pirat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pirat »

Mno stym som sa uz zmieril ale teraz ma stve to ze 1 strana je kratsia ako druha ten obraz sa da ohynat kade tade ale nevidel som aby sa dala 1 zo stran upravit na vyske.
AMD A64 1800@2007, Zalman 7000B-CuAl, (9x223) C&Q, ASUS A8V Deluxe rev 2.0, Dual 2x512MB Twinmos 446Mhz, 2,3,3,6. 2,7V, Sapphire radeon 9800Pro Zalman VF700 420/Mem 380, 2 x Samsung SP1614C 160 GB, LG 4163b (FW A204), Enermax 300W, Titan Thunder cierna titaniova metaliza. Samsung SM 959 NF
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“