Sdileni souboru pres switch

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
id_kryton
Nováček
Nováček

Sdileni souboru pres switch

Příspěvek od id_kryton »

Mame zesitovany 2 kompiky pres 8mi portovy switch. Sdileny internet a hry fungujou diky programku winroute lite,coz je pro nas nejlepsi moznost. Navic volny porty, obcas se stavi kamos, je s tim nejmin problemu. Nemuzeme ale sdilet soubory, jeden komp nevidi v Mistech v siti ten druhy. Nastaveni sdileni adresaru je na obou spravne. Netusi nekdo, kde muze byt zakopany pes? Diky za odpoved :)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Stejná pracovní skupina, napevno nastavená IP adresa třeba 192.168.0.xxx xxx jedinečné pro každý počítač
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Obcas jsou s tim ve windovsech problemy a pokud se ti i pres to ,že mas vse spravne nastaveno pocitace nekazou, mas 2 moznosti, pouzivat sdileni pomoci FTP nebo nainstalovat protokol IPX.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
id_kryton
Nováček
Nováček

Příspěvek od id_kryton »

pevny IPcka jsme meli, skupinu taky. chybelo nam prave IPX, uz to bezi. diky moc
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Netvrďte mi, že na sdílení souborů ve Windows má vliv IPX protokol. To snad ne.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

to muselo byt v necem jinem, IPX je fakt blbost
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
jonko
Začátečník
Začátečník

siet

Příspěvek od jonko »

ak je jeden z tych pc 98 ... klikni pravym na pocitace v sieti a zaskrtni policka umoznit ostatnym uzivatelom v sieti zdielat subory + tlacit ... je to urcite tam len si to nepamatam ... chvilu som uz 98 do siete nedaval ... VDAKA TI BOZE ... kusok ale fakt len maly kusok aj Bilovi za to ze po 12 rokoch mame konecne troska schopne oknaaa ....
Nikto nieje natolko chytri, aby sa nemohol naučiť viac ...
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

pavel.minarik píše:Netvrďte mi, že na sdílení souborů ve Windows má vliv IPX protokol. To snad ne.
Se sdilenim pod windows jsou fakt dost problemy, nekdy to proste na TCP nerozchodis ani kdyby ses stavel na hlavu. Pouzitim IPX se tento probmem da obvykle obejit, nastane vsak dalsi a tim je bezpecnost. jelikoz se u nich jedna jen o lokalku kde se z vnejsku nikdo nedostane nemusi tohle resit.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jafido píše:
pavel.minarik píše:Netvrďte mi, že na sdílení souborů ve Windows má vliv IPX protokol. To snad ne.
Se sdilenim pod windows jsou fakt dost problemy, nekdy to proste na TCP nerozchodis ani kdyby ses stavel na hlavu. Pouzitim IPX se tento probmem da obvykle obejit, nastane vsak dalsi a tim je bezpecnost. jelikoz se u nich jedna jen o lokalku kde se z vnejsku nikdo nedostane nemusi tohle resit.
Zažil jsem problémy se sítí v W98, ale nikdy Win2K, XP. Je třeba si uvědomit, že NT wokna jsou síťový operační systém, zatím co 9x dostalo podporu sítě jaksi navíc, je to taková dodělávka a podle toho to taky vypadá.
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

pavel.minarik píše:Zažil jsem problémy se sítí v W98, ale nikdy Win2K, XP. Je třeba si uvědomit, že NT wokna jsou síťový operační systém, zatím co 9x dostalo podporu sítě jaksi navíc, je to taková dodělávka a podle toho to taky vypadá.
Ja taky spoustu problemu nezazil,ale nekteri je maji. Bezim na W2k a se siti valcim porad, nejhorsi je tisk ze site, pokud jsou oba operecni systemy stejne jeste to jde,ale pokud je kazdy jiny problemy se nasobi. Dotycny ani nenapsal jake ma windows a ani jake ma jeho kamarad.
jonko
Začátečník
Začátečník

tlac zo siete

Příspěvek od jonko »

Jafido píše:
pavel.minarik píše:Zažil jsem problémy se sítí v W98, ale nikdy Win2K, XP. Je třeba si uvědomit, že NT wokna jsou síťový operační systém, zatím co 9x dostalo podporu sítě jaksi navíc, je to taková dodělávka a podle toho to taky vypadá.
Ja taky spoustu problemu nezazil,ale nekteri je maji. Bezim na W2k a se siti valcim porad, nejhorsi je tisk ze site, pokud jsou oba operecni systemy stejne jeste to jde,ale pokud je kazdy jiny problemy se nasobi. Dotycny ani nenapsal jake ma windows a ani jake ma jeho kamarad.
S tym dotycnym s tebou suhlasim ... Takto s tym moc nepohneme, mozme tak akurat hadat. Co sa tyka bezroblemoveho tlacenia zo siete staci kupit jetdirect zapojit ho priamo na switch .... a tlacit priamo na ipcku ... radost zit problem ziadny ... pravdaze riesi to hociaky a jednoduchy a lacny print server ....
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jafido píše:
jo jo, s tím tiskem máš pravdu, ale zase Win2K a XP umí udržovat ovladače i pro ostatní OS a při prvním použití na cílovej stroj nainstalit a to mi vždycky dost pomohlo. Faktem je, že nepoužívám nic jinýho než HP a tam jsem na žádné problémy nikdy nenarazil.

PrintServer je supr, ale ne vždy je vůle vydávat další peníze.
jonko
Začátečník
Začátečník

samba + linux

Příspěvek od jonko »

pavel.minarik píše:
Jafido píše: Ja taky spoustu problemu nezazil,ale nekteri je maji. Bezim na W2k a se siti valcim porad, nejhorsi je tisk ze site, pokud jsou oba operecni systemy stejne jeste to jde,ale pokud je kazdy jiny problemy se nasobi. Dotycny ani nenapsal jake ma windows a ani jake ma jeho kamarad.
jo jo, s tím tiskem máš pravdu, ale zase Win2K a XP umí udržovat ovladače i pro ostatní OS a při prvním použití na cílovej stroj nainstalit a to mi vždycky dost pomohlo. Faktem je, že nepoužívám nic jinýho než HP a tam jsem na žádné problémy nikdy nenarazil.

PrintServer je supr, ale ne vždy je vůle vydávat další peníze.

No a este stale tu ostava moznost vyhrabat niekde neaky stary pocitac osuchany pocitacik ... nahodit tam napr. RH7.3 + sambu ... a ficime a nic nas nezastavi ani wokna ani cena jetdirectov ... 8-)
do dobre mozno som sa nechal troska uniest ale aj tadialto ide cesta :-D
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“