Jak propojit interni sit 100Mb (twist) s externi 10Mb(coax)?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
GooS
Nováček
Nováček

Jak propojit interni sit 100Mb (twist) s externi 10Mb(coax)?

Příspěvek od GooS »

Zdravim...
Mam problem... Mam doma sit 10Mb(kabel je COAXIALNI) a tahle sit vede mimo barak k dalsim lidem... cca 400 metru(vim, ze je to vic, nez oficialni specifikace, ale funguje to)... Ale k veci... tenhle kabel bych chtel zachovat jako externi sit a doma zavest novou sit... interni 100Mb (kroucenou dvojlinkou (twistem))... Ale jeste nikde jsem nevidel prodavat Switch s BNC konektorem... takze se ptam:

1) existuje redukce z RJ45 na BNC konektor (kde se da sehnat?) ta by totiz vyresila vse... :o)

2) vyresil by muj problem Switch(100Mb) + Hub(10Mb) s BNC? popr. musi se Switch a hub propojit pres Link-Up zastrcku nebo to jde pres jakoukoliv jinou? (jaky kabel k propojeni? Obyc. nebo Krizeny?)

3) dale take otazka, jestli je mozne mit do jednoho Switche napojeny dalsi Switche(Huby, Routery,...) (alespon 2 a vic)? ... Jaky to bude mit vliv na rychlost?

4) Jaka je maximalni delka UTP(dvojlinky)... teoreticky jsem nekde cetl 100m, ale zajimaji me prakticke zkusenosti...

5) V budoucnu... bude na soucasnych kabelech(UTP) fungovat i Gbit ethernet?

Dik moc za rady...

GooS
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Jak to mas vlastne pripojeny? koax primo do kompu?

1)redukce existuje, kde ji sehnat nevim, nikdy jsem to bohuzel nehledal
2)jsou i huby s BNC (nevim, jestli se jeste delaj, ale pouzivali jsme je), spojeni hub (switch) <-> hub (switch) krizenym kabelem (nebo normalnim, nektere maji prepinani na kabely v sobe), hub (switch) <-> PC normalnim kabelem
3)spojovat to muzes bez problemu, vliv na rychlost to temer nema
4)do 100 metru by to melo jit bez vetsich problemu (pokud po tech kabelech nebudes jezdit treba zidli)
5)nebude, funguje jen na kabelech o kategorii vyssich (6), bezny kabel je jen 5
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Specialni bridge BNC - RJ45 nebo hub co podporuje oba typy medii by se meli dát sehnat v obchode krup. www.krup.cz.

Spojovani vice switchu neni problem. Ani to na pingu nepoznas.

Na 100m Ti to povali v pohode, nejvic jsem videl 120m, porad to bylo bez problemu, ale to uz zalezi. 100 je garantovano.

S gigabitem je problém v nacvaknutí konektorů. Nelze to udělat jen tak jako u 100 Mbit.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
GooS
Nováček
Nováček

Příspěvek od GooS »

Dony píše:Jak to mas vlastne pripojeny? koax primo do kompu?

1)redukce existuje, kde ji sehnat nevim, nikdy jsem to bohuzel nehledal
2)jsou i huby s BNC (nevim, jestli se jeste delaj, ale pouzivali jsme je), spojeni hub (switch) <-> hub (switch) krizenym kabelem (nebo normalnim, nektere maji prepinani na kabely v sobe), hub (switch) <-> PC normalnim kabelem
3)spojovat to muzes bez problemu, vliv na rychlost to temer nema
4)do 100 metru by to melo jit bez vetsich problemu (pokud po tech kabelech nebudes jezdit treba zidli)
5)nebude, funguje jen na kabelech o kategorii vyssich (6), bezny kabel je jen 5

jo.... koax mam primo do kompu...(schema bych popsal asi takhle: koax jde do baraku - do 1. kompu a pokracuje - do 2. kompu a pak jdu ven z baraku)...

na www.krup.cz jsem tu redukci nasel, ale 4200 (vc. DPH) se mi za ni davat nechce... to si radsi teda poridim ten HUB s BNC...

jo a jeste otazka... kdyz napojim 10Mb HUB do 100Mb SWITCHE ... zkrouhne mi to i rychlost na Switchy na 10Mb, nebo jen na jednom portu...?

Gbit... jakej je rozdil mezi level5 a level6 kabelama? ... nechtel bych totiz predelavat kabelaz, az budu v budoucnu prechazet na Gbit sit.

Jinak, dik za odpovedi...
Kraki
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kraki »

nemusis se bat, ten switch pojede na 100 Mbit a jen ten jeden port s tim hubem pojede na 10 Mbit.
rozdil je samozrejme na kvalite a tim padem i na delce toho kabelu. lepsi kabel, vetsi garantovana delka
CPU: Athlon XP Barton 2500+ BOX@2000MHz|MB: MSI KT6 Delta-FISR|RAM: 2x512MB DDR400|VGA: MSI NX6600-VTD128 Diamond@GT|HDD: Seagate 60+8.5GB, Maxtor 30GB|DVD: Toshiba SD-R5372|Monitor: ADI E75|Dalsi: Audigy2PEX + Genius 5.1HT, Logite MX1000, APC CyberFort 500
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Kraki píše:nemusis se bat, ten switch pojede na 100 Mbit a jen ten jeden port s tim hubem pojede na 10 Mbit.
rozdil je samozrejme na kvalite a tim padem i na delce toho kabelu. lepsi kabel, vetsi garantovana delka
je to přesně tak, plnohodnotnej switch si poradi, jeden port povali
10, ostatni na své plné rychlosti, kabelaz pro 100Mbps je Twisted Pair cat. 5, jak je to s vyšším levely kabelů netuším, ale 1Gbit, kdo to potřebuje? Leda nějaký firemní servery, který mají na starost hodně dat, ale domácí využití? Fakt nevim, leda, že si rychleji zkopíruješ film z PC na jiný PC
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

s gigabitem neblazni, kdovi, jestli na metalice vubec bude jako siroce pouzivany standard, sice se uz pouziva, ale nekteri predni vyrobci ho jeste porad nepodporuji, jen na optice, takze bys ty kabely stejne pretahoval...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“