flashnutí BIOSu
Moderátor: Eddward
- Guzii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
flashnutí BIOSu
Mám drsně lamařskej dotaz. Mohli by jste mi pleas říct, jak přesně flasnout bios u ep-8rda+? Přeci jen jsem to nikdy nedělal a bylo by to opravdu potěšujíci tohle sprasit. Dík za ochotu
Novej bios mám doma. jakej si *.exe. Je mi jasný, že ho musím zpustit, ale dál? Anglicky neumím a translátor zrovna po ruce není
Novej bios mám doma. jakej si *.exe. Je mi jasný, že ho musím zpustit, ale dál? Anglicky neumím a translátor zrovna po ruce není
- UFo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
je to samorozbalovaci archiv, rozbali se ti ten soubor ma priponu BIN, no a nejjednodussi je to flashnout primo pri bootu mas tam nabidku, tusim ze je to ALT+F2 nebo nejaka jina kombinace klaves
takze si ho hod na disketu, resetuj CMOS, protoze musis mit vse na default, nebo nahraj puvodni nastaveni Biosu, no a pak to flashni z te diskety pres tu nabidku
viz.
btw.: jeste je dobre si nechat udelat zalohu stareho Biosu, myslim ze by ti to melo samo nabidnout[/quote]
takze si ho hod na disketu, resetuj CMOS, protoze musis mit vse na default, nebo nahraj puvodni nastaveni Biosu, no a pak to flashni z te diskety pres tu nabidku
viz.
ja English taky nevladnu no ale na precteni tohle ji snad umet nemusisThe ALT+F2 Method
1. Download the required BIOS image file from the EPoX website.
2. Copy or extract the BIOS image file (named xxxxxxxx.bin) to a blank
floppy disk with no bad sectors on it.
3. Restart the machine with the floppy disk in the floppy drive
When prompted at machine initialization, press ALT+F2 to begin
performing the flashing of the BIOS.
4. The BIOS will automatically flash and reboot the machine.
5. After this, press DEL to enter the BIOS setup and select to "LOAD
OPTIMIZED DEFAULTS". After doing this select to "SAVE & EXIT."
6. Please note that this does not create a backup of the BIOS binary file.
7. This does not require you to have a bootable floppy disk.
btw.: jeste je dobre si nechat udelat zalohu stareho Biosu, myslim ze by ti to melo samo nabidnout[/quote]
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- Suleky
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
http://www.epox.nl/english/support/bios.htm
tady je popis epoxu
podle me ti matody ALT+F2 neudela zalohu stareho biosu
navod 1:
1. na disk (musi byt FAT (NTFS neni videt v DOSu)) si nahraj soubor biosu a flashovaci utilitu AWDFLASH.EXE (nekam na dobre pristupny misto napr. C: )
2. restartuj + napr. spousteci disketa win98 a najed do DOSu
tam spust AWDFLASH.EXE a zadej presnej nazev souboru biosu
nabidne ti to ulozit starej a tak dej Yes
3. pak se to prehraje a myslim F1 a je to
navod 2:
uplne stejne ale utilitu a bios nahraj na spousteci disketu a pak flashnout z diskety (ale asi se ti tam nevejde starej bios)
jinak zdar
tady je popis epoxu
podle me ti matody ALT+F2 neudela zalohu stareho biosu
navod 1:
1. na disk (musi byt FAT (NTFS neni videt v DOSu)) si nahraj soubor biosu a flashovaci utilitu AWDFLASH.EXE (nekam na dobre pristupny misto napr. C: )
2. restartuj + napr. spousteci disketa win98 a najed do DOSu
tam spust AWDFLASH.EXE a zadej presnej nazev souboru biosu
nabidne ti to ulozit starej a tak dej Yes
3. pak se to prehraje a myslim F1 a je to
navod 2:
uplne stejne ale utilitu a bios nahraj na spousteci disketu a pak flashnout z diskety (ale asi se ti tam nevejde starej bios)
jinak zdar
It's free software and it gives you freedom!
- UFo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no to teda pekne riskujes
zadna z tech metod nejni 100%ni, i ten AwardFlash je pekny shit, takze kdyz uz Flashovat tak zasadne pod Dosem a zadne Win, doufam ze ses aspon hodil CPU na default
pry i misto metody ALT+F2 co je u Epoxu, je lepsi standartni AwardFlash, no ja v tom moc velky rozdil nevidim, hlavne je to pro me pohodlnejsi
btw.: no jak pise Suleky, nebyl sem si jisty, ale asi to fakt zalohu neudela, si to uz nepamatuju, stejne mam vsecky starsi Biosy na CD, takze me to netizi
zadna z tech metod nejni 100%ni, i ten AwardFlash je pekny shit, takze kdyz uz Flashovat tak zasadne pod Dosem a zadne Win, doufam ze ses aspon hodil CPU na default
pry i misto metody ALT+F2 co je u Epoxu, je lepsi standartni AwardFlash, no ja v tom moc velky rozdil nevidim, hlavne je to pro me pohodlnejsi
btw.: no jak pise Suleky, nebyl sem si jisty, ale asi to fakt zalohu neudela, si to uz nepamatuju, stejne mam vsecky starsi Biosy na CD, takze me to netizi
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- Nidzo
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Risk je zisk
No procak sem mel na default...jako ho mam ted...ja totiz mam takovej problem v poho jedu na 2Ghz jak to mam v popisu, ale dam jen nasobic na 10.5 a xp uz nikdy nenabehnou... tady je to presnejc http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=484
No procak sem mel na default...jako ho mam ted...ja totiz mam takovej problem v poho jedu na 2Ghz jak to mam v popisu, ale dam jen nasobic na 10.5 a xp uz nikdy nenabehnou... tady je to presnejc http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=484
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK...
- UFo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jak na default jako ho mas ted? to jako tech 10x200 nebo co?Nidzo píše:Risk je zisk
samozrejme vse by melo byt na default, ja pouzivam predtim Load Fail-Safe Default, nekdo zase rovnou restne CMOS
- UFo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
TFUJJ mi ani nemluv, no radsi to projed napr. SeaTools nebo necim, co ti zjisti zda tam nemas vadne sektory, jestli mas HDD v prdeli, tak ti za chvili nepomuze ani defaultni takt,Nidzo píše:Momentalne jedu normalne na standartni frekvenci...nechci za 3 dny po 4 reinstalovat XP
taky sem snizoval a snizoval a nakonec default a asi 5 nebo 6 nebo kdovi kolik instalaci W2k behem 3dni, to sem uz psychicky nezvlad a radsi sem jel na WD 850
- Nidzo
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
SeaTools??? Nemas link....nak sem linej hledat....uz mam znovu novej win....vcera se to zase posr****
Ted sem to zkusil na NTFS (mel sem to na Fat32) a zkusim jestli to bude delat taky....
Ted sem to zkusil na NTFS (mel sem to na Fat32) a zkusim jestli to bude delat taky....
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK...
- UFo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zkus se skouknout na stranky Seagatu, urcite by tam neco melo byt, ja HDD testoval poprve a SeaTools bylo jedine co sem narychlo sehnal, je ale dost na hovno, cekal sem nejake podrobne info o tech vadnych sektorech a ono nic, jen to vypsalo ze je HDD fyzicky poskozeny a mam narok na reklamaci
btw.: no kdybys ho chtel tak se mi ozvi treba na ICQ
btw.: doufam ze mas nejaku utilitku aby ses dostal na to NTFS az ti to zase klekne, ja uz mam proto radsi jen FAT 32, takze vpoho nabootuju ze startovacky W98
btw.: no kdybys ho chtel tak se mi ozvi treba na ICQ
btw.: doufam ze mas nejaku utilitku aby ses dostal na to NTFS az ti to zase klekne, ja uz mam proto radsi jen FAT 32, takze vpoho nabootuju ze startovacky W98
- Nidzo
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- wajtiq
- Nováček
-
Re: flashnutí BIOSu
Zdárek lidi, chtěl jsem se zeptat-> Mam AMD ATHLON X2 Dual Core 1.8GHz 3600+, a mam doma AMD Phenom (tm) 8600B - 2.30GHz TripleCore Processor a to bych chtěl dát místo toho Athlona, jakej bios tam mám dát? Aby mi tam šlapalo to tří jádro, když ho tam dám teď tak nenaskočí monitor ale pasuje tam pěkně.
Vůbec tomu nerozumim, diskety snad ani nemám.Díky měj te se.
Vůbec tomu nerozumim, diskety snad ani nemám.Díky měj te se.
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: flashnutí BIOSu
Ježiš a nenapadlo tě především, že topic do kterého píšeš je z roku 2003 ? A bylo by docela dobré napsat desku, kam chceš BIOS flashovat a podívat se na stránky výrobce, jestli ten cpu vůbec na desce rozchodíš a pod jakým biosem
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64