Vodní chlazení mi nefunguje

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Banana
Začátečník
Začátečník

Vodní chlazení mi nefunguje

Příspěvek od Banana »

Mám chladič na CPU od Aquacool.
Čerpadlo 400l/h.ponorné
Výměník 30x11x11!!!
CPU cel 1100mhz.
S normálním větrákem Spire 4000ot semi teplote nikdy nedostala přes 48°C ani při prime.S vodníkem při obyčejné práci(opera,winamp)je teplota 45°C při prime za 5minut 60°C!Včem je ta finta že to ostatním fuguje?(mám to zaplé voda proudí :wink: )
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

1. mas to dobre odvzdusneny?
2. je vymenik v pc?
3. mas dobre odvetranou skrin?
4. je vymenik tak teplej, aby to +- odpovidalo teplote proc. samozdrejme bude teplej min (ale aby nebyl studenej)
5. zkus pokusne foukat na vymenik co to udela s teplotou
6. doufam ze nemas doma 35C :)
It's free software and it gives you freedom!
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Je teleso na procesoru horke?
Pokud ne tak je problem s prostupem tepla procesor -> teleso. To muze byt zpusobeno spatnym nasazenim telesa.
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

1.jo mám na 100%
2.ne je mimo
3.je otevřená(nyní kvůli tomu žeto nechladí, jiank je s větrákem Spire zavřená)+větrák 80x80
4.výměník není teplej, asi myslíš tělěso cpu tak to má tak pokojovou teplotu
5.foukat na tak velkej výměník nemá smysl(možní větrákem)
6.ne jen 34°C :D

Těleso na procesoru má tak pokojovou teplotu.Mám ho nasazený dobře fakt nafest aj teplovodivou pastu tam mám.
Quixote
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quixote »

Mne pride ze je vsetko ok. Tomu cislu by som neveril tak absolutne, skor relativne. Ked to potrebujes vediet uplne nutne, vykur to na tych 45, rychlo vypnut pocitac aj chladenie, rychlo chladic dolu, rychlo skusit prstom aky je CPU horuci (a ja si myslim, ze ho najdes taky ako chladic)
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

miho píše:Je teleso na procesoru horke?
Pokud ne tak je problem s prostupem tepla procesor -> teleso. To muze byt zpusobeno spatnym nasazenim telesa.
Teleso na procesoru ma prece skoro teplotu vody, tim toho moc nezjistis, ale jinak mas pravdu, pravdepodobne to bude jen spatny prestup tepla z procesoru na chladic, nekdy staci pridat pastu, nekdy dotahnout sponu. Zkus taky vymenit kapalinu, pokud se ti povede namýchat spravnou kombinaci kapaliny muzes dostat teplotu o nekolik stupnu nize.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

vclab píše: Těleso na procesoru má tak pokojovou teplotu.Mám ho nasazený dobře fakt nafest aj teplovodivou pastu tam mám.
tak to nechapu
pokud ti deska ukazuje 60C a teleso je vlazny (doufam ze sahas na med a ne na to plexi :) ) tak musis lip nasadit + pasta jinak me nic nenapada
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Shakespeare píše:
vclab píše: Těleso na procesoru má tak pokojovou teplotu.Mám ho nasazený dobře fakt nafest aj teplovodivou pastu tam mám.
tak to nechapu
pokud ti deska ukazuje 60C a teleso je vlazny (doufam ze sahas na med a ne na to plexi :) ) tak musis lip nasadit + pasta jinak me nic nenapada
je videt ze jsi nemel vodu. Takze jinak, teleso je ochlazovano vodou, tzn kdyz sahnes na jeho vrch popr med z boku teplotu nepoznas, jelikoz je to proste ochlazeno. Udelej se maly test pokud mas vodnika, dej si ho na plotynku a pust cerpadlo, plotynka muze mit klidne 150 stupnu,ale tobe bude stejne pripadat ze je blok studeny, jelikoz ho voda stihne ochladit a na horni strane uz bude mit teplotu vody.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

1.Jak moc to máte dotahlí?Já fakt megaultrahyper nafest(šroubovákem)a nechladí.Chladič Spire je ale jen přes sponu a trochu se hýbe a chladí dobře.
2.Nemůže to být tím že voda jde z nádobky na CPU pak výměník, nádobka atd...
3.Zkoušel jsem dát na výměník tu jednu 80x80 větrák(z case)ale vůbec to nehlo s teplotou(což se nedivim)
4.Máte někdo celé vodní chlazení z Aquacool(ajs chladičem GPU)?Jak jeto celé učínny?
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

zkusil bych to cele sundat a nasadit znova, jinak mam jen stary blok master, ale chlaci vice jak dobre v tom problem neni.
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

Jafido píše: je videt ze jsi nemel vodu. Takze jinak, teleso je ochlazovano vodou, tzn kdyz sahnes na jeho vrch popr med z boku teplotu nepoznas, jelikoz je to proste ochlazeno. Udelej se maly test pokud mas vodnika, dej si ho na plotynku a pust cerpadlo, plotynka muze mit klidne 150 stupnu,ale tobe bude stejne pripadat ze je blok studeny, jelikoz ho voda stihne ochladit a na horni strane uz bude mit teplotu vody.
:) vlastene mas pravdu (vodnika mam) ale ne Aquacool :sad:
na proc 50C a teleso docela chladny....jen proste nechapu ty problemy kolegy...a chytym se kazdeho steebla :wink:
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

zkusil sem to čtyřikrát rozdělat a pak zase složit a ani jednou to nepomohlo :( taky sem zkusil dat 3l kybl ale to taky nepomohlo :o
tak zkusim sehnat jiný výměník a taky čerpadlo(klasiku eheim)
a možná zkusim i 5l kybl :wink:
to prostě pojede :twisted:
Quixote
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quixote »

to je blbost, ked mas to teleso studene ani cisterna s cerpadlom ti nepomoze
Quixote
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quixote »

Byt tebou, skusim tam este dat klasicky velky chladic s nejakym uchylnym vetrakom (12cm 4000rpm). Stavim styroch mnichov proti jednej kofole, ze ti teplota vyrazne neklesne a cidlo ukazuje halucinacie.

No a mozno by som skusil dat najnovsi BIOS, jo to by som spravil ako prve
Kerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kerry »

Máš tam vodu???? :D
Odpovědět

Zpět na „Voda“