to je samozrejme, ze anozombie píše:Ani omylem mi nestačí "poznat o kterou skladbu jde". Jen tvrdím, že některý skladby prostě vysoký bitrate nepotřebujou, jiný jsou náročnější a aby výsledek stál za to, potřebujou výrazně vyšší bitrate. V tom se doufám shodneme
Jaký používáte kompresní formát? (MP3 apod.)
Moderátor: CageJ
- Dony
- Středně pokročilý

Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - Spectral
- Středně pokročilý

-
Jasně, to je pravda. Ale na "mou" hudbu 128 nestačí ani ve snu. A MP3 od kámošů jsou prostě humus. BTW to s "poznáním skladby" byla nadsázkazombie píše:Ani omylem mi nestačí "poznat o kterou skladbu jde". Jen tvrdím, že některý skladby prostě vysoký bitrate nepotřebujou, jiný jsou náročnější a aby výsledek stál za to, potřebujou výrazně vyšší bitrate. V tom se doufám shodneme
Veterán
- zombux
- Odborník PCT

Spectral píše:Jasně, to je pravda. Ale na "mou" hudbu 128 nestačí ani ve snu. A MP3 od kámošů jsou prostě humus. BTW to s "poznáním skladby" byla nadsázkazombie píše:Ani omylem mi nestačí "poznat o kterou skladbu jde". Jen tvrdím, že některý skladby prostě vysoký bitrate nepotřebujou, jiný jsou náročnější a aby výsledek stál za to, potřebujou výrazně vyšší bitrate. V tom se doufám shodneme
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Lord Skullhead
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
len zvuk?mám menšie skúsenosti na poly DivX-ov.ináč MP3 na 160 a OGG zatial nepoužívám
PC: A64 Venice 1800Mhz@2662Mhz[9x296Mhz HTT] cooled with AC64 Freezer, ASUS A8N-SLI Deluxe+Zalman ZM-NB47J, 2x512 MB Geil Ultra-400 484 Mhz-CL2.5-4-4-6, Hitachi 7k250 160BG SATA 8MB cache, MSI nVidia NX6600GT PCIe 128MB 570/1140, Teac W540E, BenQ 16/40, Enermax EG465AX-VE-G-FCA+20to24 pin, CASE Avance Titan Thunder Mod 2.0, 12cmEnermax+4x8cm Enermax, Neovo F-419, Creative Inspire 2400, Logitech MX310+X-RayPad Thunder 8
- Jada
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Kódovat pomocí CBR je snad už za námi. Používám Mp3 kódovaný přes LAME VBR od 96 do 256 g=3 stereo.To už je velice solidní zvuk,pro klasiku komprimaci vůbec nedoporučuju, pokud tak jedině na max. 320kbps.OGG i AAC jsem vyzkoušel,kvalita je velice dobrá,ale při vyšších datových tocích není rozdíl ani při srovnání s MP3.WMA nedoporučuju, pokud vám nestačí 96kbps.
Proč používám MP3? Protože je přehrauju i mimo počítač. Poslechnout si muziku bez hučícího počítače na lepší sestavě je slast
(DVD přehrávač Panasonic + Zesilovač Technics + repro Tannoy M2).
Proč používám MP3? Protože je přehrauju i mimo počítač. Poslechnout si muziku bez hučícího počítače na lepší sestavě je slast
MSi KT6V-LSR,AMD Athlon XP (Thorton)2000+@166*12,5, 256MB DDR 400, Spire FalconRock II., Sapphire Radeon 9000Pro 275/275@300/300, WD 40GB 7200ot., DVD a CD-RW LiteOn
- Errik
- Začátečník

-
Pánové, zkoušel jsem komprimovat kamarádovo audio CD Scooter - Techno experience, konkrétně jsem si vybral Roll baby roll a zaměřil se na jednu pasáž = ječící fanoušci + dudy, myslím, že by to nemělo být kdovíjak náročné. Zkomprimoval následovně v programu CDex lamou na MP3: kvalita od 320 do 320 kbps, VBR-ABR 320, very high quality, g=0, proste na max a porovnával s originálem. Výsledek mě ohromil. Fanoušci nebyli skoro ani poznat že křičí, spíš takový temný hukot, znatelná ztráta výšek a basů a asi 50% úbytek prostorového efektu.
Dělám někde chybu? Pak jsem zkoušel znovu zkomprimovat na těch 128, soubor byl asi o 3,3 MB menší a výsledek se mi zdál zvukově velice podobný, rozdíl byl razantní až na 64kbps. Naopak v jednom místě byly basy na originálu nějak přemodulované, místo hřmění se z toho ozývaly skřeky jako když se trhá plech i se stáhnutým ekvalizérem nižších kmitočtů na minimum, naopak v MP3 byly bez problémů, jinak Scooter v discmanu zní stejně jako ta MP3. S jinýma CD to ale moje zvukovka nedělá. Mám Audigy 2 a Koss Sportapro. Nějaké názory?
- zombux
- Odborník PCT

zkus OGGErrik píše:Pánové, zkoušel jsem komprimovat kamarádovo audio CD Scooter - Techno experience, konkrétně jsem si vybral Roll baby roll a zaměřil se na jednu pasáž = ječící fanoušci + dudy, myslím, že by to nemělo být kdovíjak náročné. Zkomprimoval následovně v programu CDex lamou na MP3: kvalita od 320 do 320 kbps, VBR-ABR 320, very high quality, g=0, proste na max a porovnával s originálem. Výsledek mě ohromil. Fanoušci nebyli skoro ani poznat že křičí, spíš takový temný hukot, znatelná ztráta výšek a basů a asi 50% úbytek prostorového efektu.Dělám někde chybu? Pak jsem zkoušel znovu zkomprimovat na těch 128, soubor byl asi o 3,3 MB menší a výsledek se mi zdál zvukově velice podobný, rozdíl byl razantní až na 64kbps. Naopak v jednom místě byly basy na originálu nějak přemodulované, místo hřmění se z toho ozývaly skřeky jako když se trhá plech i se stáhnutým ekvalizérem nižších kmitočtů na minimum, naopak v MP3 byly bez problémů, jinak Scooter v discmanu zní stejně jako ta MP3. S jinýma CD to ale moje zvukovka nedělá. Mám Audigy 2 a Koss Sportapro. Nějaké názory?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Errik
- Začátečník

-
- _Stepan
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen

-
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
128 Kbps je naprostej humus! Já používam jedině MP3 320 Kbps.ManchesterUnited píše:Ja pouzivam MP3 128Kb/s. Zda se mi to slusny,ale ted mam v planu vyzkouset MP3 192Kb/s. Myslite ze je v tom nejakej rozdil nebo je to zbytecny?
U 128 kbps se zvuk, hrozně zkresluje a míchá (např: Kytara, činely)
Rozdíl 256 a 320 sem spozoroval čistotu a kvalitu Basů.
320 Kbps MP3 je prostě nejlepší!!!
Všechny MP3 my zabíraj kolem 2 GB
Většina lidí si myslí že 320 Kbps je zbytečnost a rozdíly jsou minimální, ale miluju a musim mít dokanele čistej a kvalitní zvuk
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No, myslím, že pro nearchivní nahrávku je 320 kbps MP3 zbytečně moc. Já enkóduju většinu muziky do MP3 VBR s maximální, nebo o stupeň nižší kvalitou a tím pádem je v tom songu průměrnej bitrate kolem 200 - 230 kbps, což je dostatečný. Tam, kde to kodek potřebuje si přidá.Lipfeather píše:128 Kbps je naprostej humus! Já používam jedině MP3 320 Kbps.ManchesterUnited píše:Ja pouzivam MP3 128Kb/s. Zda se mi to slusny,ale ted mam v planu vyzkouset MP3 192Kb/s. Myslite ze je v tom nejakej rozdil nebo je to zbytecny?
U 128 kbps se zvuk, hrozně zkresluje a míchá (např: Kytara, činely)
Rozdíl 256 a 320 sem spozoroval čistotu a kvalitu Basů.
320 Kbps MP3 je prostě nejlepší!!!![]()
Všechny MP3 my zabíraj kolem 2 GB![]()
Většina lidí si myslí že 320 Kbps je zbytečnost a rozdíly jsou minimální, ale miluju a musim mít dokanele čistej a kvalitní zvuk
Jinak, zkoušel jsem i AAC (soubory .MP4) a musím říct, že to je dost bombička. Jeho síla je na nízkých bitretech, kde při 64 kbps má subjektivně stejnou kvalitu, jako běžná MP3 při 128. Ještě to schválně zkusím prohnat analyzérem a prohlídnout si rozdíly.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jinak, zkoušel jsem i AAC (soubory .MP4) a musím říct, že to je dost bombička. Jeho síla je na nízkých bitretech, kde při 64 kbps má subjektivně stejnou kvalitu, jako běžná MP3 při 128. Ještě to schválně zkusím prohnat analyzérem a prohlídnout si rozdíly.[/quote]
Počkej až se bude veškerá muzika běžně prodávat v DVD audiu nebo podobnej formát.
To bude sranda rippovat do 8-kanál písničky do Mp6
Počkej až se bude veškerá muzika běžně prodávat v DVD audiu nebo podobnej formát.
To bude sranda rippovat do 8-kanál písničky do Mp6
- mr.base
- Začátečník

Ja pocuvam techno a oblubene skladby mam jedine vo wav. Ale inac by som preferoval ogg. Ked uz nic ine tak mp3 vbr.
Athlon XP2500@3200+(1.75V), Thermaltake Tower 112+silent cat 9mm, ABIT NF-7 v2.0, 2x512MB DDR400 DualChannel PQI, MSI Radeon 9800 Pro + (@R9800XT+), Maxtor DiaMax Plus8+Samsung spinpoint P80, SB Audigy 2 Platinum Ex, Leadtek TV USB2
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mtex
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Errik
- Začátečník

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Errik píše:MP3 320kbps JE rozeznatelná i uchem od originálního audio CD, záleží na čem si to přehráváš.TomV píše: To už je podle mně blbost. Kvalitně udělaná 320kbps MP3 je od čistýho PCM audia rozpoznatelná leda na analyzéru.
Tady nejde o to, že by ti to nějaká aparatura "nevykreslila" dostatečně věrně, tady jde o to, že zvuk MP3 při 320kb/s je natolik podobnej originálnímu, že uchem nemůžeš poznat rozdíl...
The problem has been eaten.